• 2015-10-30, 16:08
  • 8

Här kommer ett enkelt recept på goda bountybollar! Lchf och ekologiska ingredienser. Jag älskar godsaker som smakar gott men utan vitt socker eller mjöl. Jag har en gång varit beroende av allt som innehåller socker och vägrar bli det igen. Kan smaka, äter gärna en god dessert men aktar mig för att äta godis eller hamna i sockerträsket igen. Jag åt något sött varje dag förut, limpan på magen bara växte. Humöret var katastrof. Gick sakta uppåt på vågen och fick byta klädstorlekar, enbart för att jag var fast i sockerträsket. Socker ger ännu mer sug på sött och vitt mjöl, sedan är det lätt att man är fast i ekorrhjulet.

Jag får dagligen mail från läsare som har mycket frågor kring detta, måste äta något sött varje dag, går upp i vikt och känner sig orkeslösa. Därför lägger jag in några tips här och där framöver i några inlägg så kan ni som vill ha hjälp få en liten påminnelse då och då om ni vill.

Klarar du inte av “att bara ta en bit av kakor eller godis”, vill ha en förändring. Gör då ett medvetet val. Ta hellre ingenting av det du triggas igång av. Det är i din hjärna bara. Din kropp överlever utan fikat till kaffe om du inte mår bra av det. Ångesten är inte värd det. Ska du mumsa i dig kakan får du också ta konsekvensen. Ditt val. Njut av den istället om du väljer ta den, sedan bra. 

Här kommer mitt tips för gott Halloweengodis! (Naturlig sötning)

DSC_0262

Recept Bounty 12-14 stycken 

10 dadlar, urkärnade

1 dl kokosmjölk

200 gram kokosflingor

1/2 tsk kanel

1/2 tsk vaniljextrakt

1 msk kokosolja

1 msk starkt kaffe

ca 100 gram mörk choklad, finns många olika som jag tycker är bra. Jag köpte på hälsokosten helst ekologisk. Alt vanlig 70 %. Eller gör egen…

Jag köper alltid dadlar i lösvikt, dom ekologiska. Fantastiska , krämiga och enkelt att mixa ihop till en krämig smet.

 Gör så här: 

Mixa först dadlarna, sedan resten av ingredienserna. Det ska vara en krämig, inte för lös konsistens. Rulla sedan i små bollar och ställ i frysen en stund. 

Smält chokladen i vattenbad och doppa. Ställ kallt

IMG_3430.JPG

Jag försökte mig på lite halloween men ser mer ut som påsk, haha! Kokos på chokladbollarna som blandats med nån droppe hushållsfärg. Har gjort både Bounty och chokladbollar som vi ska mumsa på i helgen.

IMG_3435-0.jpg

Njut och hoppas ni har en riktigt mysig fredag! 

Kommentarer

Camilla 5 år sen

Tack för tips! Ser jättegoda ut :-)

Du är verkligen en så fantastisk inspiratör.
Jag har i ett halv års tid nu haft löpträning och successivt ökat antal km. Du fick mig att ta steget, och jag tänkte – det kanske blir bara en kort period jag springer. Det kan lätt bli så när man gör förändringar. Men inte, känner mig fast o springer 2 ggr i v.
Undrar över en sak som jag vill fråga dig.
Då jag sprang 1 mil första gången, så fick jag i slutet ont i ljumskarna. Vad beror det på? Detta har återkommit då jag löptränat efter. Vad ska jag göra?
Testade springa med kortare steg en gång och då kände jag inget, men finns andra alternativ?

Kram Camilla

Jennie 5 år sen

Nyfiken blir jag! Vad äter du för mat osv för att komma ifrån sockret?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Jag har plockat bort godiset, kakor, vitt mjöl helt. Kroppen vill ha ren mat istället, sedan äter förstås även jag skräpmat nån gång men väljer mina få tillfällen och inte varje dag som förut. ;-)

Byter inte speciellt ut något, jag har tagit bort det bara. Äter god och näringsrik mat!
Smoothie, rätt fett tex nötter som mellanmål, bär…
Man måste fokusera på det positiva, inte det negativa.
Är man en sockerråtta och mår dåligt över när man frossar loss, då måste man göra något åt det.

Ett tips är att sluta “unna sig” och istället ta bort det helt. Man kan inte ha kakan kvar och samtidigt äta upp den…

Medvetet val!

Lycka till och läs gärna mina andra inlägg om just detta. Sök längst upp i sökfältet, kost, smoothie, mellanmål, gå ner i vikt.

Kram Johanna

Lotte 5 år sen

Så grymt goda de ser ut :-)
http://blogg.alltforforaldrar.se/lotte

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack! Dom är såååå goda :)

Hanna 5 år sen

Hur går det för dig Annica? Tänker på dig och din familj extra mycket idag… Kram

Hanna 5 år sen

Hur går det för dig Annica? Tänker på dig och din familj extra mycket idag…. Kram

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Har ni en skön söndag? Vilken fin välgörenhetsmiddag på Lindholmen vi var på igår, ni kan se filmer på min instastorie, klicka på min profilbild på instagram kommer man dit. Johanna Toftby…

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…