ANNONS
Integritet på Tailsweep

Halloweengodis! Bountybollar

/

Copyright 2014


Här kommer ett enkelt recept på goda bountybollar! Lchf och ekologiska ingredienser. Jag älskar godsaker som smakar gott men utan vitt socker eller mjöl. Jag har en gång varit beroende av allt som innehåller socker och vägrar bli det igen. Kan smaka, äter gärna en god dessert men aktar mig för att äta godis eller hamna i sockerträsket igen. Jag åt något sött varje dag förut, limpan på magen bara växte. Humöret var katastrof. Gick sakta uppåt på vågen och fick byta klädstorlekar, enbart för att jag var fast i sockerträsket. Socker ger ännu mer sug på sött och vitt mjöl, sedan är det lätt att man är fast i ekorrhjulet.
Jag får dagligen mail från läsare som har mycket frågor kring detta, måste äta något sött varje dag, går upp i vikt och känner sig orkeslösa. Därför lägger jag in några tips här och där framöver i några inlägg så kan ni som vill ha hjälp få en liten påminnelse då och då om ni vill.
Klarar du inte av ”att bara ta en bit av kakor eller godis”, vill ha en förändring. Gör då ett medvetet val. Ta hellre ingenting av det du triggas igång av. 

Det är i din hjärna bara. Din kropp överlever utan fikat till kaffe om du inte mår bra av det. Ångesten är inte värd det. Ska du mumsa i dig kakan får du också ta konsekvensen. Ditt val. Njut av den istället om du väljer ta den, sedan bra. 
Här kommer mitt tips för gott Halloweengodis! (Naturlig sötning)


Recept Bounty 12-14 stycken 
10 dadlar, urkärnade
1 dl kokosmjölk
200 gram kokosflingor
1/2 tsk kanel
1/2 tsk vaniljextrakt
1 msk kokosolja
1 msk starkt kaffe
ca 100 gram mörk choklad, finns många olika som jag tycker är bra. Jag köpte på hälsokosten helst ekologisk. Alt vanlig 70 %. Eller gör egen…
Jag köper alltid dadlar i lösvikt, dom ekologiska. Fantastiska , krämiga och enkelt att mixa ihop till en krämig smet.
 Gör så här: 
Mixa först dadlarna, sedan resten av ingredienserna. Det ska vara en krämig, inte för lös konsistens. Rulla sedan i små bollar och ställ i frysen en stund. 
Smält chokladen i vattenbad och doppa. Ställ kallt

Copyright 2014


Jag försökte mig på lite halloween men ser mer ut som påsk, haha! Kokos på chokladbollarna som blandats med nån droppe hushållsfärg. Har gjort både Bounty och chokladbollar som vi ska mumsa på i helgen.

Copyright 2014


Njut och hoppas ni har en riktigt mysig fredag! 

8

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00