• 2015-10-30, 16:08
  • 8

Här kommer ett enkelt recept på goda bountybollar! Lchf och ekologiska ingredienser. Jag älskar godsaker som smakar gott men utan vitt socker eller mjöl. Jag har en gång varit beroende av allt som innehåller socker och vägrar bli det igen. Kan smaka, äter gärna en god dessert men aktar mig för att äta godis eller hamna i sockerträsket igen. Jag åt något sött varje dag förut, limpan på magen bara växte. Humöret var katastrof. Gick sakta uppåt på vågen och fick byta klädstorlekar, enbart för att jag var fast i sockerträsket. Socker ger ännu mer sug på sött och vitt mjöl, sedan är det lätt att man är fast i ekorrhjulet.

Jag får dagligen mail från läsare som har mycket frågor kring detta, måste äta något sött varje dag, går upp i vikt och känner sig orkeslösa. Därför lägger jag in några tips här och där framöver i några inlägg så kan ni som vill ha hjälp få en liten påminnelse då och då om ni vill.

Klarar du inte av “att bara ta en bit av kakor eller godis”, vill ha en förändring. Gör då ett medvetet val. Ta hellre ingenting av det du triggas igång av. Det är i din hjärna bara. Din kropp överlever utan fikat till kaffe om du inte mår bra av det. Ångesten är inte värd det. Ska du mumsa i dig kakan får du också ta konsekvensen. Ditt val. Njut av den istället om du väljer ta den, sedan bra. 

Här kommer mitt tips för gott Halloweengodis! (Naturlig sötning)

DSC_0262

Recept Bounty 12-14 stycken 

10 dadlar, urkärnade

1 dl kokosmjölk

200 gram kokosflingor

1/2 tsk kanel

1/2 tsk vaniljextrakt

1 msk kokosolja

1 msk starkt kaffe

ca 100 gram mörk choklad, finns många olika som jag tycker är bra. Jag köpte på hälsokosten helst ekologisk. Alt vanlig 70 %. Eller gör egen…

Jag köper alltid dadlar i lösvikt, dom ekologiska. Fantastiska , krämiga och enkelt att mixa ihop till en krämig smet.

 Gör så här: 

Mixa först dadlarna, sedan resten av ingredienserna. Det ska vara en krämig, inte för lös konsistens. Rulla sedan i små bollar och ställ i frysen en stund. 

Smält chokladen i vattenbad och doppa. Ställ kallt

IMG_3430.JPG

Jag försökte mig på lite halloween men ser mer ut som påsk, haha! Kokos på chokladbollarna som blandats med nån droppe hushållsfärg. Har gjort både Bounty och chokladbollar som vi ska mumsa på i helgen.

IMG_3435-0.jpg

Njut och hoppas ni har en riktigt mysig fredag! 

Relaterade inlägg

Har ni en skön söndag? Vilken fin välgörenhetsmiddag på Lindholmen vi var på igår, ni kan se filmer på min instastorie, klicka på min profilbild på instagram kommer man dit. Johanna Toftby…

Innehåller annonslänkar Vilken sommarvärme! Jag och Lisa-Marie har varit ute på en runda med Lucy, hon badar och går i vatten så fort vi hittar en bäck. Svalka av sig är skönt.…