• 2015-11-01, 00:12
  • 2

I morgon är det dags igen. Vår tredje omgång i självförsvarskursen baserat på Krav Maga.

KNIV. Hur gör man? Går det ens att förvara sig?

Sist körde vi mycket teknik Kniv…. som är det allra värsta. Men det finns knep. Sedan är det väldig sällan den kommer fram men man ska tänka på vissa saker.

Skulle du stå tex i en kö någonstans och du ser att någon tar fram en kniv mot någon ska du ropa, skrika, gapa högt!! 

Man ska uppmärksamma, kliva åt sidan, gapa ännu högre, för det skrämmer och gör att allt blir ännu värre. För den som tar fram kniven kommer bli skrämd över att folk ser eller hör.

IMG_2936.JPG

Vi fick lära oss mycket  hur man faktiskt kan försöka stoppa en knivattack. Det är svårt att kanske undvika bli knivstucken om något sånt skulle hända men man kan lära sig mycket så man inte blir stucken i magen som är det värsta.

Dom visade även hur dom flesta attackerar med just kniv… Att det ofta är högre upp eller under, hur man bäst försvarar sig i olika lägen.

IMG_2952.JPG

Underbara, grymma Nicklas och Sonny som lär oss så mycket! Vi fick även träna på sparkar. Teknik och rätt spark kan rädda ditt liv.

I självförsvarskursen baserat på Krav Maga så finns det inga regler. Man ska alltid tänka på att rädda liv. Dom försöker prata mycket om detta även mentalt pga att det är lätt att man tänker på samvetet om något skulle hända. Man ska alltså sparka så mycket man kan, slå så hårt man kan. Försvara sig mer än en eller två gånger.

Lisa-Marie tränar hårda sparkar “mellan benen.” Man kan smälla åt någon riktigt, riktigt illa genom ett hårt slag i skrevet. Där kan du klara dig ur många situationer.

IMG_2896.JPG

Övade på “slag på marken”.

Tjejerna tycker detta är super och väldigt intressant!

IMG_2966.JPG

IMG_2949.JPG

IMG_2956.JPG

Man ska alltid tänka- Armarna alltid beredda, alltid lite bakåtlutad. Man får mer kraft då! Även fast det mer ser ut som jag backar :)

IMG_2962.JPG

IMG_2939.JPG

IMG_2932.JPG

IMG_2894.JPG

IMG_2910.JPG

Vet ni att genom rätt teknik kan man lyfta bort en 100 kilos man med sina benmuskler när man lärt sig rätt teknik.

Är glad att även Jannes yngsta Amanda också är med och lär sig mycket.

IMG_2907.JPG

Nicklas och Sonny, TAAACK för allt in lär oss. Jag är fortfarande helt exalterad över den här träningen- Vi ses i morgon!

Ps. Vill ni lära er självförsvar ska ni kolla upp kurser, Krav Maga. Ev startar det en kurs i självförsvar i Göteborg efter jul så håll utkik om ni vill träna detta.

Kram Johanna

 

 

Kommentarer

Ann 4 år sen

Hej, vad bra att lära sig om det här med tanke på allt som händer. Jag funderar lite på hur du hanterar det här med boendet Johanna, att rota sig där dina barn vuxit upp, att flytta till Göteborg och lämna den tiden. Förstår att det är ett positivt steg för din relation men det kan ändå vara så känslomässigt svårt med förändringar. Skulle vara intressant att höra vad du har för erfarenheter och hur du tänker i frågan. Har själv en hel del tankar och jag tycker att det är svårt att veta när det är läge att göra förändring och vad jag vill! Kram

cecilia Rasmussen 4 år sen

Känner själv att man borde nog ta o lära sig hur man kan försvara sig. Men det känns så ofattbart att man verkligen ska behöva det. Men samhället blir tyvärr hårdare o kallare. Borde snart ingå i skolan om det ska fortsätta att hända massa hemska saker. Snart går man inte säker i ens egen trädgård .Hu så hemskt.
Kämpa på .Kram

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag vet att många läsare vill veta när det är reportage i tidningar osv och nu är Amelia höst ute! Ett jättefint reportage om min kärlek till mat, rädslan inför ensamheten och…

Innehåller annonslänkar för Ellos  Om man älskar skaldjur, Göteborgs skärgård och livemusik, vad gör man då? Jo man åker med M/S trubaduren i vackra skärgården i Göteborg och samtidigt frossar loss i…

Vänner! Den här krämiga oxfilepastan lagade jag idag, gillar ni pasta med oxfile, gorgonzola- gör denna. Oh my god! Jag hade ostronskivling som är gott ihop med kött men funkar även med…

Har ni ätit någon semla idag på Fettisdagen? Jag har faktiskt inte gjort det men smakade lite på den här himmelskt goda semmelglassen jag gjorde i helgen. Fick se Jessica Frej förra…