ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kladdkaka med nougat

/


Kladdkakans dag firas i morgon! Det finns oändligt många kladdkakor och tro mig, jag har testat dom flesta. 😉 Förr bakade vi ofta men nu blir det mer sällan. Ska jag välja något att bjuda på tex på kalas brukar vi baka denna med nougat och kokos.
Eftersom jag sällan äter godis eller kakor är det ovant med den smaken, men om jag ska smaka på något tar jag alltid en liten bit. Det räcker, det är som om kroppen vant sig och det blir konstigt med för sockrigt. Visst är det lustigt?
Här kommer en utav favoriterna vi ofta gjorde och som är trevlig att bjuda på.


Recept: 

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 100g smör
  • 50g mörk, fin choklad
  • Smör och kokos till formen
  • 100g nougat

Gör så här:
Smält smör och låt svalna. Vispa samman socker och ägg med handvisp och rör sedan ner mjöl, vaniljpulver, kakao. Tillsätt smöret och vispa ihop väl. Blanda slutligen ner krossad mörk choklad i smeten.
Häll smeten i en smörad form som bröats med kokos. Grädda i 18-22 minuter i 175 grader. Känn efter med sticka, när smeten inte längre fastnar är kladdkakan klar. Ju kladdigare desto bättre 😉
Låt kladdkakan svalna en stund och hyvla sedan på ett tjockt lager nougat som sedan får smälta på kladdkakan. När nougaten stelnat är kakan färdig att servera med vaniljglass eller vispgrädde.


Middagen hos Linnie med vännerna var jättetrevlig igår. Vilken mat! Ska ge er tips och bilder kommer i helgen.
Hoppas ni har en mysig fredag! Vi ska tillbringa helgen i en utav mina favoritstäder- Köpenhamn! Älskar den mysiga staden och Janne har bokat bord på Sticks´n ´Sushi i kväll. Han har ätit där innan och tyckte det var riktigt bra. Har ni ätit där? Nu är jag hungrig! Ska bli mysigt att testa den restaurangen på taket på hotell Tivoli.


Kram!

3
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00