ANNONS
Integritet på Tailsweep

Chokladbollar med pepparkakssmak till glöggen!

/


Hur många älskar advent och julen upp med en hand! Jag är en riktig julnörd, älskar den här tiden. Därför har jag redan tjuvstartat med lite glögg och bakat glutenfria chokladbollar med smak av pepparkaka. Inget pynt än dock, det kommer inte upp förens Advent.
Igår kom Janne hit och vi hade en riktigt skön hemmakväll allihopa. Tjejerna var hos kompisar en sväng men hemma tidigt, älskar när alla är hemma tillsammans. <3


Före middagen smakade vi på årets Blossa glögg 2015 Earl Grey. Linnie bjöd på den när vi var på tjejmiddagen förra veckan och jag tyckte den var så god. Inte alls söt utan smakade faktiskt Earl Grey. Passade perfekt med lite söta chokladbollar till gjorda av dadlar, glutenfria. Hade pepparkakskryddor i, så gott det blev.
Recept:
Chokladbollar med pepparkakssmak 
12 st Dadlar, färska urkärnade
1 dl mandelmjöl
1/2-1 dl hackade nötter
1 msk kokosolja
2 msk kakao
nypa vaniljpulver
1-2 msk starkt kaffe
1/2 tsk pepparkakskrydda  Ta gärna mer, jag testad mig fram och man kan gott ta lite till i detta recept.
Mixa dadlarna till en smet, färska blir allra bäst för dom är så mjuka.
Rör ihop allt och forma till små bollar. Rulla i kokos och ställ i kylen.Jag serverade även pepparkakor med lingoncreme till. Passar också bra till glögg. Man rör ihop lite lingonsylt med Philadelphiaost. Vispa ihop så den blir lite fluffig och ställ i kyl. Hur gott som helst istället för ädelosten om man vill ha något annat på pepparkakan.
En äldre bild från bloggen men så ser ni hur det ser ut. Missade fota den i går.
Hoppas ni mår bra, det går inte utelämna det som har hänt i helgen. Kan knappt inte tänka på något annat, det är så ofattbart fruktansvärt. Min vän Åse 56 kilo och Matplatsen var där i helgen och det var skönt att få sms och tillslut se uppdatering på Fb att dom var ok. Hemskt alltihop och lider så med alla som blivit drabbade.
<3
Nu ska jag och tjejerna gå på bio. Vi ska se ”En underbar jävla jul!
Puss och kram

10
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00