• 2015-11-16, 09:05
  • 4

 

God morgon! Vill du få i dig extra energi den här mörka årstiden? Sväng ihop en nyttig och god smoothie som piggar upp. Jag älskar smoothie, det är både gott och nyttigt men framförallt enkelt att göra.

DSC_0373

Nu har jag äntligen fått min nya mixer. Den är grym, märket är Bosch. Den är megastark som mixar allt, dessutom tyst. Man behöver inte väcka hela huset när man drar igång en smoothie på morgonen.

Jag har massor av goda smoothierecept, skriv in smoothie i sök längst upp kommer allt upp. Ni kan också gå ner till etikettsnurran lägst ner där du hittar allt. Allting jag skriver om ligger i bokstavsordning! (Funkar på datorn, inte mobil)

Här kommer dagens smoothie! Passar till frukosten eller som mellanmål.

Solskenssmoothie med exotiska frukter 

2 pers (ställ i kylen om det blir över så har du en efter jobbet eller träning)

1-2 apelsiner skär bort allt det vita så bara köttet finns kvar

3 dl olika frysta frukter Papaya, ananas, mango

2 tsk honung

1 msk kokos

1 msk kokosolja eller hampaolja 1 tsk nyponpulver om man har hemma 

Lite riven ingefära om man vill ha lite sting

5 dl vatten  Ju mer vätska, desto mer som juice. Vill man ha kraftigare tar man förstås mindre. Men denna tyckte jag passade mer som juice. När jag kör med kokosmjölk vill jag ha den fluffig som milkshake. =)

Mixa ihop allt ordentligt.

DSC_0378

DSC_0380

Kommer skriva ännu mer smoothierecept här inne, det  finns hur mycket som helst man kan göra. Men jag tror ganska många tror det är krångligt eller svårt.

Det är busenkelt eftersom det enda du behöver ha är en mixer som kan mixa ihop allt. Kanske önska i julklapp om man inte har någon. Satsa på en som håller, vi gör smoothie flera gånger om dagen här hemma eftersom tjejerna också gör. Då måste det vara en som är stark.

DSC_0385

Smoothie som piggar upp i mörkret, inte bara massa C-vitamin, den är även läskande.

Nu kör vi ny vecka, Marilyn börjar tidigt idag och jag och Lisa-Marie har varit ute och övningskört innan hon börjar. Jag jobbar på salongen i eftermiddag så nu ska jag sätta fart med alla kläder som ska till Bloppisen på söndag vi har i Göteborg. Massor med kläder…..

Kram!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Nidzara Zejnelagic 4 år sen

Så gott tack för bästa tipset ska göra deta jag älskar smoothie .Ha en underbar kväll.

Eva 4 år sen

Lät vansinnigt gott, det ska jag testa. Nyponpulver finns det i vanliga livsmedelsaffärer? Ser fram emot fler smoothie recept och ser fram emot fler matrecept också. Har lagat det mesta du har lagt ut recept på och allt har varit sjukt gott:) Ha de gott:)

Alice - Doers Magazine 4 år sen

Åhh vad gott det där lät! Äter du nånsin chiapudding? Jag gjorde för första gången en laddning igår kväll, och hoppas att det ska bli ett bra mellanmål för mig framöver (eftersom jag inte har någon mixer och kan göra smoothies…). Havremjölk, banan, vanilj och chiafrön. Lätt och förhoppningsvis gott :) Ha en fin dag!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

De godaste lussekatterna får man med extra mycket saffran och smör! Gör de extra fina med pärlsocker så har du de godaste lussebullarna till andra advent. Lisa-Marie önskade sig lussebullar till frukost…