• 2015-11-21, 10:32
  • 10

Hallå vänner! Ni är många som mailar mig om träning, ni önskar ännu mer pepp och tips här inne. Jag blir så glad över det, det värmer i hjärtat när många skriver om att ha kommit igång. Det är häftig att ni berättar att ni fått ett bättre liv, att så många upptäckt vad regelbunden motion gör för kropp och själ. För vi behöver ta hand om våra kroppar för att må bra.

Jag ser ibland kommentarer på instagram en del som frågar just om motivationen. Hur man ska ta sig till gymmet nu när det är mörkt och grått väder ute. Man är extra trött på kvällarna, kroppen kanske stretar emot.

Det räcker inte att säga- Kan jag kan du. Det är det mest löjligaste uttryck jag vet. För det handlar inte om det. Vi behöver ge varandra mer konkreta tips. Pepp och energi, jag tycker det är inspirerande tex att få tips på VAD man har tränat. Kör man tex gym, vad gör man på gymmet? Hur börjar man tex springa om man aldrig tagit ett löparsteg? Vad finns det för olika övningar man kan göra hemma? Hur gör man för att kicka igång förbränningen mm. Just detta kommer jag skriva mer om.

Jag följde en del fantastiska träningsbloggar för många år sedan när jag kom igång, just nu följer jag tex Emma Igelström på insta som ger galet mycket pepp och energi. Härlig tjej, massor av tips och man blir glad av hennes inställning till livet och till träningen.

Snacka om att man får motivation! Vilken inspiratör!

Snacka om att man får motivation! Vilken inspiratör!

Tänk nu till vinter vilka underbara dagar vi kan få! Jag älskar längdåkning! Pw tex. Gå en rask långpromenad en solig vintermorgon är som balsam för själen.

IMG_5448.JPG

Visst kan man ha en deppdag, en skitdag där man bara vill ligga kvar i soffan och vägrar gå till gymmet.

Ligg kvar i soffan då. Sluta ha dåligt samvete, låt det vara så den dagen men dagen efter är det du som bestämmer. DU väljer hur du vill må.

Upp från soffan och ta tag i din träning. Gör något du gillar! Börjar lagom takt.

Största misstaget många gör som börjar träna är att gå ut för hårt. Man kör som en galning, kör olika dieter och kanske snabbt går ner i vikt. Men sedan kanske man blir sjuk, börjar frossa för att kroppen fullkomligt skriker efter mat och alla kilon upp igen.

Där tappar man motivationen och är tillbaka på ruta 1.

Försök få med en kompis, din partner eller dina barn, det hjälper mycket att ha en träninsgkompis! Jag tränar ofta med mina tjejer och vi har det som en livsstil.

Dels kommer man lättare iväg, sedan kör man alltid lite hårdare när någon peppar dig bredvid. Våga ta ut dig mer! Kroppen utsöndrar otroligt mycket “Må bra hormoner” efter ett bra pass så du kommer sedan vilja köra igen. Det är kicken som är belöningen. Kroppen tackar dig för att du tar hand om den.

IMG_5452.PNG

Jag brukar peppa mina följare att alltid planera. Börja redan på måndagen och se över din vecka. Varje morgon när du ska till jobbet ska du veta vad du ska köra för träning. Mat? Lika viktigt. Ska du köra hårt cardiopass direkt efter jobbet behöver man äta mycket mat flera timmar före. Något som kan vara svårt ibland, men vill man träna ser man till att äta bra mat.

IMG_5451.PNG

En “liten”gammal inspirationsbild nedan. Här tränade jag (alltid tränat) men åt fel.

gym

Svullen blir man ofta när man äter mycket socker och tex mycket kolhydrater. För mycket onyttigt..

Nedan, rätt kost och mer träning.

IMG_8122.JPG

Jag har hittat en balans i livet som funkar och håller. Jag går inte på någon diet. Jag äter vanlig mat men mindre kolhydrater. Äter lite vad jag känner för på helgen, tillåter mig äta något jag trycker extra mycket om. Men vräka i mig kakor, lassa in godis är ett minne blott. Aldrig mer. Jag gör alltid ett medvetet val. Stoppar jag in en stor lussebulle är det värt det och sedan inget frosseri.

Ta hand om din kropp, det påverkar ditt mentala och ditt psyke mer än vad du kan tro. Glöm inte mat, sömn, kärlek och vila.

Puss på er och kör hårt! Nu är jag framme i Göteborg och ska börja ta hand om alla kläder.

Vilken fin dag det blir.

 

Kommentarer

Sabin 5 år sen

Hej! Du är så duktig och grattis till att ha hittat en balans. ! :)
Jag har extrema sockerproblem och har ingen kontroll över det alls, äter för ofta och för mycket. Men blir så peppad när jag läser din blogg.
Skulle du inte kunna ge lite bra tips på hur man kommer ur sockerberoendet (det kanske du redan skrivit om förut)
Sen vore det även kul att se om du kunde ge exempel på hur du äter en vecka! Skulle vara väldigt intressant eftersom du verkar hittat en sån bra balans som verkligen funkar i längden… :)Kram !

Emma 5 år sen

Hej Johanna! Har du några lediga tider på Main? Skulle vilja boka klippning och färgning och vad tar du för priser?

Anna 5 år sen

Hej Johanna!
Tack för all pep och inspiration!
Härligt att du kommer att skriva mer om hemma övningar och om att komma igång som nybörjare!
STORA KRAMAR

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack snälla vad roligt att du tycker det!!

Kram!

Jessica 5 år sen

Oj vilka reaktioner på din insta! Jag höjer på ögonbrynen och tänker, vad enormt provocerande det är med träning och kost… Jag känner igen det så väl, det är ok och hoppa på oss som tränar mycket, gillar och se resultatet på kroppen ( förstås!!) och vill äta sunt för och må bra! Sen att vi är över 40 gör tydligen det hela ännu värre, för då ska du helst ha kapitulerat totalt! Kommentarer som “du har blivit fanatisk”, ” skaffa dig ett liv” ( det är ju det jag gör), du är för smal och liknande får man höra titt som tätt… Tänk om jag hade vänt på det och kastat ur mig åsikter om deras livstil, då hade det varit kränkningar! Kämpa på Johanna, du bygger en kropp som kommer hålla sig stark i många herrans år, kram!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Haha ja herregud …

Alltid så när jag lägger upp före och efterbilder.
Oerhört provocerande uppenbarligen.
Första bilden är 12 kg mer fett inkl högt blodtryck, huvudvärk, sömnsvårigheter och mycket ont i magen.
Höger bild -12kg fett men mer muskler.
Ingen katarr, sover bra och kroppen mår bra!

Fantastiskt vad man själv kan påverka sin kropp genom äta rätt och träna!

Ja du … Hade gärna haft åsikter om vissa hur dom misshandlar sina kroppar med ren skräpmat och ingen träning.

Våra kroppar är gjorda för att röra på sig!

Stor kram på dig!
Kör hårt!

malin 5 år sen

hej Johanna du genom din blogg har verkligen lyckas inspirera mig till ett lyckligare och hälsosammare liv. Jag började min resa i januari i år på 96 kg och i dag väger jag 76 kg. men jag har sen ett par år till baka en sjukdom multipel skeleros (ms) som gör att jag inte kan träna så som jag skulle vill göra. jag äter nyttigt tänker på vad jag äter och tar promenader. för i dags läget med min kropp på grund av ms så är det den enda motionen jag klarar av. men jag hoppas att jag också en dag kan gå på gym för det ser så otroligt skönt ut med alla dessa övningar du kör. Därför har jag en liten fråga till dig om du kanske kan ge mig tips på några extremt lätta övningar som jag kan prova på hemma. kram /malin

Marita 5 år sen

Du har alltid inspirerat Johanna.
Jag tränar själv och har gjort i
tre år nu och gått ner 25 kg och
mår jättebra nu. Förr var jag precis som du trött svullen
sov alltid . Nu kör jag olika
pass flera ggr i veckan både
styrka och kondition. Jag har fastnat för Tabata och Metabolic
Blast två av mina favoriter. Du
är jättefin och det syns verkligen
hur bra du mår nu . Heja dig och
lycka till med allt i livet ❤️

Tina 5 år sen

Hej Johanna!
Tack för din inspiration….har själv provat på pulver går snabbt ner och upp igen….du har helt rätt äta och träna rätt….har länge haft noll ork ingen motivation alls vet problemet nu sköldkörteln….men nu när jag läst din blogg så skall jag fixa det jag är en fighter/kram Tina

Jennifer 5 år sen

Helt rätt Johanna. Tack för inspirationen, skall komma igång efter min mammaledighet och verkligen tänka kontinuitet och inte göra som vissa andra bloggare som knappast äter något i 2 veckor, går ner för att sedan gå upp. Inga inspiratörer, bättre att gå ner långsamt och behålla vikten genom sund tänk istället för att hetsa till mål. Kan tyvärr inte komma till bloppisen då jag bor i Stockholm men hoppas att du och Michela kan ha er nästa bloppis där någon gång. Lycka till!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Hej från väldigt blandat väder i Göteborg. Strålande solsken, regn och sen hagel. Vilken skur! Men jag hann med 7,5 km innan det blev kolsvart och jag lade benen på ryggen och…

Igår var min fina vän Helen´ här på lite plock och vi delade på en god flaska champagne. Så härligt att bara sitta och prata om livet, tänk att vi har varit…

Beige, beige, beige. Jag älskar beige! Kanske märks? Älskar jordnära färger och tröttnar aldrig. Här har ni dressen jag hade i helgen ni frågade efter på stories. Skulle inte kalla den mysdress…