Goda drycker till Jul
Dom flesta här inne vet nog att jag är en riktig julnörd, jag älskar den här tiden! Allt planerande och alla förberedelser, underbart!
Det pratas mycket julrecept nu och därtill också vad man helst dricker. Man kan lätt bli lite vilsen när man skall matcha ihop rätt dryck till julbordet och alla har olika smak och traditioner. På vårt julbord har vi oftast haft julmust eller julöl och det är lätt att fastna i något som man alltid haft.
I ett samarbete med Valid Wines har jag fått möjligheten att prova två olika sorters Beaujolaisviner som passar utmärkt på julbordet då våra smaklökar verkligen går på högvarv.
Beaujolais Villages och Morgon.
Just dessa två viner föll jag för lite extra av den anledningen att de har lite lägre alkoholhalt, vinerna är mjuka och fruktiga men riktigt smakrika. De har också en lägre histaminhalt vilket är bra för dem som lätt kan få huvudvärk av ett glas rött vin.
Dessa två viner funkar också mycket bra till lite lättare och i många fall lite mer hälsosam mat, vilket jag gillar att göra. Många recept kan man trixa till, ta bort och lägga till andra alternativ för att göra det lite hälsosammare.
Jag kommer fram till jul att tipsa er om hälsosamma alternativ som dessa två viner passar bra till!
Är ni intresserade av att prova dessa två viner finns de på Systembolaget.
Här hittar ni dom:
Beaujolais Villages
Morgon
Här är ett gott recept som dessa två viner passar jättebra till!
Inkokt lax med ljummen rödbetssallad.
1 bit färsk lax
Lag:
5 dl vatten
1 dl rött vin
2 cl vinäger
3 matskedar salt
2 matskedar socker
4 kokta klyftade rödbetor
1 liten burk kapris
1 gul lök
1 påse finbladig spenat
Koka upp lagen och häll över laxen och täck formen med folie, laxen är färdig när den har svalnat.
Fräs rödbetor, lök, kapris med lite olivolja och tillsätt spenaten strax innan servering, glöm ej salta och peppra. Servera med en klyfta blodapelsin istället för citron.
Bon Apetit!