• 2015-11-28, 11:37
  • 11

Dom flesta här inne vet nog att jag är en riktig julnörd, jag älskar den här tiden! Allt planerande och alla förberedelser, underbart!

Det pratas mycket julrecept nu och därtill också vad man helst dricker. Man kan lätt bli lite vilsen när man skall matcha ihop rätt dryck till julbordet och alla har olika smak och traditioner. På vårt julbord har vi oftast haft julmust eller julöl och det är lätt att fastna i något som man alltid haft.
I ett samarbete med Valid Wines har jag fått möjligheten att prova två olika sorters Beaujolaisviner som passar utmärkt på julbordet då våra smaklökar verkligen går på högvarv.
Beaujolais Villages och Morgon.
Just dessa två viner föll jag för lite extra av den anledningen att de har lite lägre alkoholhalt, vinerna är mjuka och fruktiga men riktigt smakrika. De har också en lägre histaminhalt vilket är bra för dem som lätt kan få huvudvärk av ett glas rött vin.
Dessa två viner funkar också mycket bra till lite lättare och i många fall lite mer hälsosam mat, vilket jag gillar att göra. Många recept kan man trixa till, ta bort och lägga till andra alternativ för att göra det lite hälsosammare.
Jag kommer fram till jul att tipsa er om hälsosamma alternativ som dessa två viner passar bra till!

DSC_0744

Är ni intresserade av att prova dessa två viner finns de på Systembolaget.
Här hittar ni dom:

Beaujolais Villages
Morgon

Här är ett gott recept som dessa två viner passar jättebra till!

Inkokt lax med ljummen rödbetssallad.

1 bit färsk lax

Lag:

5 dl vatten
1 dl rött vin
2 cl vinäger
3 matskedar salt
2 matskedar socker
4 kokta klyftade rödbetor
1 liten burk kapris
1 gul lök
1 påse finbladig spenat

Koka upp lagen och häll över laxen och täck formen med folie, laxen är färdig när den har svalnat.
Fräs rödbetor, lök, kapris med lite olivolja och tillsätt spenaten strax innan servering, glöm ej salta och peppra. Servera med en klyfta blodapelsin istället för citron.

Bon Apetit!

2015-11-28 Mitt liv, Recept , , ,

Relaterade inlägg

Finns det något godare än nygjorda chokladbollar? Kommer på mig ibland att säga N-bollar men det är ju totalt förbjudet. Men när det är sen gammalt är det svårt ibland. Men gud…

En dag kvar! I morgon fotar vi sista dagen till min bok. Har varit igång från 8.30 till nu så jag ville bara säga tack för att ni finns och att ni…

Så usel bloggerska dessa dagar men ni vet varför. Kommer blogga järnet som vanligt när vi plåtat klart till boken. Har ni instagram? Klicka på min profilbild så kan ni se massor…

Innehåller annonslänkar Vilken sommarvärme! Jag och Lisa-Marie har varit ute på en runda med Lucy, hon badar och går i vatten så fort vi hittar en bäck. Svalka av sig är skönt.…