ANNONS

Smoothie med kokosmjölk, apelsin och kanel

/
DSC_0157


Smoothie som doftar Jul, med smak av apelsin och kanel som toppas med en crunch. Älskar ni kokos och kanel måste ni göra denna. Perfekt efter träning, mellanmål eller varför inte bjuda på en hälsodrink när ni får gäster.

DSC_0130

Smoothie med kokos och kanel med smak av Apelsin! Crunch som topping
2 pers
2-3 dl kokosmjölk
1 -2 dl äppelmust
1 stor Apelsin
2,5 dl mango el exotiska frukter
En nypa kanel
Lite vaniljpulver
0,5 dl Crunch Hasselnötter, mandlar, lite honung, kanel och lite kokoschips eller kokosflingor.


DSC_0133


Gör så här: 
Grovhacka valfria nötter, stek dom snabbt i kokosolja samt lite smör för smakens skull. Lägg i lite kanel och vaniljpulver. Doftar så gott.
Skala apelsinen och skär bort allt det vita. Lägg först i vätskan i blendern så slipper du att allt fastnar. Vätska över knivbladen. Häll i resten av ingredienserna. Jag hade även lite kanel i vätskan och inte bara i crunchen.
Lägg i allt i blendern utom crunchen. Mixa ihop allt ordentligt. Häll på mer vätska om det behövs allt eftersom, men jag gillar när den är riktigt fluffigt som milkshake. Därför jag skriver camått på vätska så prövar ni er fram.

DSC_0137

DSC_0139


Toknöjd med min nya Bosch som dessutom går tyst. Stark motor. Julklappstips!

DSC_0141

DSC_0145


Strössla sist på lite Crunch och du kommer bli den populäraste om du ska bjuda någon. Gaaaalet gott och juligt! Tjejerna kom till köket i morse och frågade vad det var som luktade så gott. Kanel är trixet =)

DSC_0151


Vill man hellre ha mejeriprodukter byter man bara ut kokosmjölken till tex Turkisk Yoghurt och smaksätter med tex lite honung. Men äppelmusten ger bra sötma. Eftersom jag nästan aldrig äter frukt vill jag ha i mig det i smoothie.
Tips. Gör dubbel sats och ställ kannan i kylen så har ni något gott efter träningen eller efter jobbet. Bara att röra ihop allt.
Hoppas det smakar!

8

Följ mig på Instagram!

@johannatoftby
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00