• 2015-12-03, 21:27
  • 11

Älskar man choklad kan det inte blir för mycket i en tårta. Jag gjorde två stycken kladdiga kladdkakor till Lisa-Marie idag och lade ihop dom som en tårta. Gjorde en tryffelkräm som jag bredde på ovanpå och dekorerade med snöflingor. Gör kladdkakorna kladdiga så blir det som en “kräm i mitten” när du lägger ihop dom.

DSC_0266

DSC_0237

DSC_0325
DSC_0300
DSC_0316
Hög kladdkaka med Tryffel och Noblesse

Dubbla alla ingredienser så du får 2 kladdkakor!

Ingredienser:

150 g smör
3 dl socker
1 dl fin kakao
2 tsk vaniljpulver
1 krm salt
2 ägg
2 dl vetemjöl 

Chokladtryffel:

1,5 dl Grädde
1,5 dl socker
3 msk sirap
75 g smör

100g Mörk choklad (Jag tog hälften ljus och hälften mörk.)

Noblesse

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 ° C. Smält smöret i en gryta och låt det svalna, rör i socker, kakao, vaniljpulver. Rör ner ett ägg i taget och sedan mjölet. Häll smeten i en smord form, ca 22 cm. Grädda kakan i nedre delan av ugnen i 15-20 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten. Koka upp grädde och smör i en kastrull. Bryt chokladen i små bitar och låt den smälta i den varma grädden. Tillsätt socker, sirap och låt koka i ca 10 minuter.

Låt tryffeln stelna i kylen i ca 30 minuter, bred den på kladdkakan och sätt noblesse runt om. Låt kakan stå kallt i ytterligare 1 timme innan servering.

 

 

Kommentarer

Kristina N 2 år sen

Hej Johanna, tack för fantastiskt recept som jag gjort till min son flera gånger och som han älskar. Nu mär jag skulle höra kakan igen finns bilder och viss text på bloggen men ingredienser och hur man ska göra verkar fallit bort för mig. Har försökt med iPhone, iPad och dator men ser inte ingredienser och recept. Bara fotona och text om att man kan dubbla ingredienser. Skulle du kunna se om något hänt med sidan? Saknar receptet såååå mycket. Tack! Gott nytt år! /Kristina

Berit 4 år sen

Hej!
Tänkte göra din fin kladdkaka med nobless i dubbel sats till nyår, jättefin tycker jag men undrar bara om du brer hälften av tryffeln emellan bottnarna eller allt uppepå? Tack för fina recept och fina tips på kläder m.m.
//Berit

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Hej! Den är såååå god och läcker!
Jag lägger hälften i mellan och hälften ovanpå, det blir jättegott!
Glad att du trivs här inne, stor kram Johanna

Fia 5 år sen

Mums va fantastiskt gott det ser ut! Helt klart att man ska festa till det lite ibland. Hembakat e ju bäst, så man slipper få i sej massa onödiga konserveringsmedel & e-nummer. Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Så är det!! Mysigt att baka så det kan jag sakna ibland. Vill inte äta för mycket vitt socker men till alla kalas, fester så är det självklart att jag drar igång massa bak här hemma :)

kram Johanna

Catharina 5 år sen

Gu vilken tårta :) riktig choklad bomb, ser läckert ut! Riktig trevlig helg till dig Johanna.

Lotte 5 år sen

Ett stort grattis till stora tjejen :-)
http://blogg.alltforforaldrar.se/lotte

Lotte 5 år sen

Ett stort grattis till stora tjejen :-)

Lotte 5 år sen

Ett stort GRATTIS till stora tjejen :-) Så god kakan såg ut!
http://blogg.alltforforaldrar.se/lotte

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Hej från en förväntansfull tjej som ska fira födelsedag i morgon! Lika pirrig och spänd som när jag var liten. Jag ÄLSKAR att fylla år. Älskar att fira andra, älskar att fira…