Kladdkaka extra hög med chokladtryffel och Noblesse


Älskar man choklad kan det inte blir för mycket i en tårta. Jag gjorde två stycken kladdiga kladdkakor till Lisa-Marie idag och lade ihop dom som en tårta. Gjorde en tryffelkräm som jag bredde på ovanpå och dekorerade med snöflingor. Gör kladdkakorna kladdiga så blir det som en ”kräm i mitten” när du lägger ihop dom.


Hög kladdkaka med Tryffel och Noblesse

Dubbla alla ingredienser så du får 2 kladdkakor!

Ingredienser:

150 g smör
3 dl socker
1 dl fin kakao
2 tsk vaniljpulver
1 krm salt
2 ägg
2 dl vetemjöl

Chokladtryffel:

1,5 dl Grädde
1,5 dl socker
3 msk sirap
75 g smör

100g Mörk choklad (Jag tog hälften ljus och hälften mörk.)

Noblesse

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 ° C. Smält smöret i en gryta och låt det svalna, rör i socker, kakao, vaniljpulver. Rör ner ett ägg i taget och sedan mjölet. Häll smeten i en smord form, ca 22 cm. Grädda kakan i nedre delan av ugnen i 15-20 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten. Koka upp grädde och smör i en kastrull. Bryt chokladen i små bitar och låt den smälta i den varma grädden. Tillsätt socker, sirap och låt koka i ca 10 minuter.

Låt tryffeln stelna i kylen i ca 30 minuter, bred den på kladdkakan och sätt noblesse runt om. Låt kakan stå kallt i ytterligare 1 timme innan servering.

11
0

Men sååå sjukt nervöst!!!!


Gissa vem som skrev sitt teoriprov till körkort idag! Lisa-Marie har länge haft denna tid bokad och hade bestämt sig för att ta sitt körkort så fort hon kan. Hon ville skriva upp på sin födelsedag och idag satt mina nerver utanpå kroppen.
Inte för att jag inte trodde hon skulle klara det men ett körkortsprov är alltid lurigt. Hon har pluggat och pluggat som en galning och kände sig säker.
Jag körde ner henne och peppade henne in i det sista. Hönsmamma som inte bara släpper av utan även går med in 😉


Nervöst! Sedan åkte jag hem och för att inte tänka för mycket gjorde jag ett blogginlägg.
45 min senare tillbaka ner till Trafikverket igen och gissa om jag mötte en sååååå  GLAD tjej!


Grattis!!!
Hon satte det och med 55 poäng var hon mer än godkänd. Hon var överlycklig och lättad att det var gjort. Ett steg närmre sitt körkort.
Jag tycker man får lov att skryta och vara stolt över sina barn, för det är jag nu. Jag tycker det är så coolt att hon satsat och skriver upp på sin födelsedag och hon klarade teorin! Som man nog tycker är det värsta…. hua om jag skulle skriva upp nu.
Skulle inte få många poäng.


Tack för alla hälsningar på Instagram och Facebook!

8
0

GRATTIS Lisa-Marie på din 18-årsdag!


I dag fyller världens finaste Lisa-Marie 18 år! GRATTIS på din stora dag!
Dagen som du väntat på så länge, nu kliver du in i vuxenvärlden på riktigt. Du blir myndig, får ta egna beslut och ansvar. Men du är en fantastisk tjej som jag är stolt över. Du har alltid varit duktig och noggrann. Busig och alltid nära till skratt, jag vet att du kommer klara vuxenlivet galant.
Du förgyller vårt liv med massa kärlek och vi älskar dig!


Grattis på din födelsedag!


Firade med tårta och paket i morse.
Sedan några veckor tillbaka har jag haft en rolig hemlighet till henne och det har varit så många gånger jag nästan försagt mig.  Man funderar ju alltid på vad man kan göra för sina barn, man vill hjälpa dom på alla sätt och spara pengar så gott man kan för deras framtid mm.
Jag har sparat sedan dom varit små i olika fonder och fått väldigt bra hjälp hos Swedbank. Jag visste att pengarna ska gå bland annat till deras körkort, kanske något bidrag till lägenhet mm.
Lisa-Marie har varit taggad att ta körkort på en gång, lagt ner ett stort jobb både på körkort och skolan så därför bestämde jag mig för att jag ska ge henne en bil när hon fyller 18. Det fick jag när jag fyllde och det är en fantastisk frihet och känsla.
Så! Sagt och gjort. Jag är så glad att hittade den här lilla pärlan till henne som vi gömt hos pappa i flera veckor.


Världens bästa pappa som ordnade vinterdäcken på bilen igår och jag hämtade den sent igår kväll. Sedan körde och ställde den utanför när det var mörkt. =)
Åkte och hämtade ballongerna på salongen och rosetten jag skulle ha på bilen.


Sjukt pirrrigt i morse när vi sjöng och lurade henne att vi skulle ut på skattjakt.Vi sjöng och snurrade runt henne lite, helt ovetandes!
Sedan……. !! TaddaaaaaaaaHon bara grät! Det var det häftigaste jag varit med om!


Hipp Hurraaaaaa


Hon älskar choklad och kladdkaka så jag gjorde en dubbel kladdkaka med tryffelkräm ovanpå. Halv 2 i natt, haha!
Nu ska jag fortsätta kalasa med tjejerna, till helgen ska hon firas med min familj och hennes kompisar på kvällen.


KRAM!


6
4