ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kladdkaka extra hög med chokladtryffel och Noblesse

/


Älskar man choklad kan det inte blir för mycket i en tårta. Jag gjorde två stycken kladdiga kladdkakor till Lisa-Marie idag och lade ihop dom som en tårta. Gjorde en tryffelkräm som jag bredde på ovanpå och dekorerade med snöflingor. Gör kladdkakorna kladdiga så blir det som en ”kräm i mitten” när du lägger ihop dom.


Hög kladdkaka med Tryffel och Noblesse

Dubbla alla ingredienser så du får 2 kladdkakor!

Ingredienser:

150 g smör
3 dl socker
1 dl fin kakao
2 tsk vaniljpulver
1 krm salt
2 ägg
2 dl vetemjöl

Chokladtryffel:

1,5 dl Grädde
1,5 dl socker
3 msk sirap
75 g smör

100g Mörk choklad (Jag tog hälften ljus och hälften mörk.)

Noblesse

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 ° C. Smält smöret i en gryta och låt det svalna, rör i socker, kakao, vaniljpulver. Rör ner ett ägg i taget och sedan mjölet. Häll smeten i en smord form, ca 22 cm. Grädda kakan i nedre delan av ugnen i 15-20 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten. Koka upp grädde och smör i en kastrull. Bryt chokladen i små bitar och låt den smälta i den varma grädden. Tillsätt socker, sirap och låt koka i ca 10 minuter.

Låt tryffeln stelna i kylen i ca 30 minuter, bred den på kladdkakan och sätt noblesse runt om. Låt kakan stå kallt i ytterligare 1 timme innan servering.

11
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00