• 2015-12-08, 19:34
  • 1

Här kommer ett gott recept som passar dessa viner som jag tipsade om för ett tag sedan.

I ett samarbete med Valid Wines har jag fått möjligheten att prova två olika sorters Beaujolaisviner som passar utmärkt till lite lättare maträtter med ganska neutrala smaker. Perfekt till julbordet då man kanske inte bara vill servera öl eller julmust.
Beaujolais Villages och Morgon.
Just dessa två viner föll jag för lite extra av den anledningen att de har lite lägre alkoholhalt, vinerna är mjuka och fruktiga men riktigt smakrika. De har också en lägre histaminhalt vilket är bra för dem som lätt kan få huvudvärk av ett glas rött vin.
Dessa två viner funkar också mycket bra till lite lättare och i många fall lite mer hälsosam mat, vilket jag gillar att göra. Många recept kan man trixa till, ta bort och lägga till andra alternativ för att göra det lite hälsosammare.
Jag kommer fram till jul att tipsa er om hälsosamma alternativ som dessa två viner passar bra till!

Här kommer tips på god lax där dessa viner passar till. Jag dricker inte vitt vin och tycker dessa passar bra till fisken.

Denna kan man absolut ha på julbordet tycker jag.

DSC_0591-670x445

Hel lax i ugn med sparris och limesås 

Hel laxfile

1 tsk salt

2 msk sweet chili

4 msk mandelspån

2 paprikor, röd och gul

Fryst sparris

Ruccola

Lägg laxen i en form som du oljat eller smörat. Salta, peppra och pensla på sweet chilin. Strö över mandeln. Skär paprikorna i små bitar och strö över. Ugnsbaka laxen i 225 grader ca 20 minuter.

Efter du tagit ut den lägg på sparrisen som du kokat innan. Jag lade på den över hela, blev jättefint. Lägg sist på ruccola.

Limesås

2 1/2 dl vatten

1 fiskbuljong

2 dl creme fraiche

2 msk mjöl

Rivet skal av lime

1/2 msk pressad lime

1 tsk sweet chili

2 msk dill

Vispa ihop allt utom dill. Koka under omkörning och låt sjuda minst 5 minuter. Rör ner dill och salt.

Jag serverade med pressad potatis till men man kan förstås byta ut till grönsaker som vi brukar göra ibland. Den här rätten är jättegod och är så glad att få tips från min snälla kund Kristina. Hoppas ni också gillar detta.

DSC_0503

Bon Apetit!

2015-12-08 Johanna Toftby, Recept ,

Kommentarer

Vera 5 år sen

Tack!! Jag letade efter lite nytt till julbordet och hamnade här! Ska prova både vin och lax, lät jättegott! God jul till dig!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg