• 2015-12-09, 21:07
  • 7

Mitt hjärta brister. Julen är en högtid som förknippas med kärlek, gemenskap och förväntningar. Tyvärr blir det inte så för alla. Tusentals barn och familjer har det extra svårt, många barn far illa.

Detta läste jag på FB och blev så berörd. Ni måste gå in på Givingpeople.se Vilken fantatsisk organisation, följ deras FB HÄR om kanske någon familj i just er stad behöver hjälp i Jul. Metro har startat ett samarbete med Givingpeople för att förebygga och motverka ekonomisk utsatthet och barnfattigdom i Sverige.

Läs detta… <3

http://www.givingpeople.se/ensam-pojke-soker-julafton/

Många är ensamma, många familjer har inte råd att fira jul. Men det allra värsta är när barnen far illa. Maskrosbarn jobbar hårt för att stötta och hjälpa barn och ungdomar hela året men framförallt under högtider. Under julhelgen kan det vara som allra värst. Barnen ska inte behöva vara rädda för att mamma eller pappa ligger redlösa på julafton. Det är fruktansvärt och tragiskt så mitt hjärta gråter när jag läser ungdomar berättar om sina upplevelser och tankar. Jag känner oerhört starkt för Maskrosbarn och barn som växer upp med missbrukande eller svårt psykiskt sjuka föräldrar. 

Mitt tips om ni misstänker barn far illa, kanske misstänker att en förälder är väldigt berusad när barn finns med i bilden. Kanske barnen far illa av andra orsaker? Tveka aldrig ringa kanske förskola, skola, socialen eller någon närstående.

Då är din magkänsla rätt. Misstänker ni att någon inte är nykter- då är det så. Annars skulle ni aldrig misstänka.

Som anhörig blir man medberoende och det tar långt tid innan man inser och ser vad som är på väg att hända. Det är då ni som är bredvid behöver hjälpa till. Barn ska inte bo med någon som är alkoholist eller svårt psykiskt sjuk. Men barnen älskar sina föräldrar och det blir ofta ombytta roller. Vilket förstås är fel och det får inte vara så. Det gör väldigt ont i ett barn att behöva se sin förälder full och inte kunna hantera föräldrarollen. Barn vill också sällan lämna den föräldern, det gör för ont.

Därför önskar jag av hela mitt hjärta att alla hjälper till att försöka hjälpa någon som kanske inte har det så lätt i jul. Stöd gärna maskrosbarn, dela gärna länkar på FB. Man kan skänka kläder, presentkort, kanske hjälpa någon familj med mat? Frälsis är fantastiska på att stötta familjer vid jul. Kolla just er stad vad man kan göra.

Stadsmissionen Göteborg har samlat in massor med paket när Julklappsvagnen åkte genom Göteborg i lördags till barn och familjer som inte får några paket i Jul. Fantastiskt<3 Jag skulle åkt med vagnen i lördags med Glenn Hysen, Alexandra Zazzi mfl men eftersom Lisa-Marie hade sitt 18-årskalas så kunde jag tyvärr inte.

Jag vill gärna skriva om detta här inne för bloggen har många läsare, jag hoppas detta kan hjälpa någon i jul, framförallt alla barn som är extra utsatta.

Sprid gärna vidare, vi är många som kan hjälpa till. Jag ska skänka massor med kläder till Frälsis i Skövde, även pengar till Maskrosbarn. Jag har swishat pengar till Giving people idag. Vill ni också skänka en peng så fler barn kan få en julklapp:

123 137 65 24

Har ni andra tips, sajter mm som berör detta ämne skriv gärna i kommentarsfältet nedan.

Kram Johanna

 

Kommentarer

marita 5 år sen

Hörde på radion i morse att han fått 1100 inbjudningar

katja 5 år sen

Ja, jobbigt som barn att komma hem och inte veta hur det ser ut. Flaskor över allt? En däckad förälder. Små får ta vuxenansvar. ( alkohol reklamen hamnade nära detta ….., ville bara nämna det. Inte klaga)

maria g 5 år sen

Det ska inte vara så att en del ej har råd o fira jul sverige ska ha råd med det till sina skattebetalare. O föräldrar som missbrukar ska inte förstöra barnens liv j blir så arg. Ett barn sätter man till världen för att ta hand om inte bryta ner kramis.

veronica 5 år sen

Jag och mina tjejer satt i Lördags och slog in paket, det blev en hel papppåse, den lämnade vi till en tjej som kämpar för dom som har det svårt i juletiden.
Vi kollade igenom barnsaker som vi hade hemma och att det var helt och rent.
Det gör så ont i en, att det är så många som far illa i jultiden.
Man önskar att alla kan ha en härlig jul
.

Anna 5 år sen

Jag tycker att de flesta av oss borde tänka lite extra nu inför jul. Det finns så många som inte har något. Själv så överöser jag mina barn med julklappar som dom inte ens behöver. Nä, nu gäller det att tänka om, och tänka rätt!

Henrik Olsson 5 år sen

Det gör ont i ens hjärta!!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Verkligen …
<3

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

  Nu har julstressen börjat på riktigt. Vi skriver listor, lägger bokmärken på näten och börjar lite nöjt äntligen stryka namn som vi hittat den perfekta julklappen till. Och kanske lite barnsligt…

Jag och min vän Linda har hjälpt Maskrosbarn flera gånger. Nu finns organisationen äntligen även i Göteborg, så vi åkte dit för att träffa nya vänner och förhoppningsvis göra någon glad. Själv blir…

Innehåller annonslänkar Vilket väder! Idag är det helt underbart ute. Jag har tagit en långrunda och måste ut igen snart, luften är skön, solen steker idag. Vilken höst! Sitter och skriver fakturor…

Idag har jag varit iväg hela dagen hos min mormor som fyller 88 år idag! Vilken mysig och fin dag vi fick. Hon hade även en tid på ortopedtekniska på sjukhuset så…