• 2015-12-13, 22:45
  • 5

I torsdags kväll var det min tur att bjuda in till Halv åtta hos mig med tjejerna! Vi har haft detta i några år, det är så trevligt och mysigt. Dels äta god mat, men framförallt tillfälle att träffa sina vänner. Det blir av.

Dukade med mina stora grå Mateustallrikar, extra julkänsla med röda ljus och lite pynt.

DSC_0628

DSC_0660

Vita linneservetter blir fint när man knyter sidenband runt om. Silvervasen från Asif.

DSC_0644

DSC_0687

Kvällens outfit blev glittrigt från Ida Sjöstedt. Skor Gestuz Här slår blixten ganska fel, så rött hår har jag inte. ;)

DSC_0671

Gott med champagne till smördegsnittar med räkfyllning. Recept kommer. Nyårstips!

DSC_0674

DSC_0713

Helen, Annika och Hanna. Linnie fotar.

DSC_0643

Till varmrätt serverade jag ett tips jag fick från min fina kund Kristina. Nu är det tredje gången hon tipsar när jag ska ha Halv åtta hos mig tjejerna på middag. Vågar inte lämna ett vinnande koncept. Hon är grym, min kund som är över 70 år och en hejare på trevliga recept. Hon hälsar er alla att hon blir så glad av att mycket har spridit sig.

Vinerna passade perfekt! Gör ett samarbete här på bloggen med Valid Wines och har tipsat om bland annat dessa lite mer lätta viner som både är ekologiskt och lägre alkoholhalt vilket jag tycker är bra. Dom passar ypperligt till både fisk och kött som inte har för kraftiga smaker.

Jag gjorde en potatistårta som faktiskt blev amaxing. Tack vare Kristina. Recept kommer! Till det- Baconlindad kycklingfile som jag hade marinerat och gjorde en rosmarin sås som också blev såååå god. Bästa som finns med rolig matlagning, duka och göra fint.

DSC_0697

Potatistårtan är bland annat gjord på potatis och västerbottenost. Krispig runt om på kanterna.

DSC_0704

Sedan fick jag ett önskemål om dessert… jag brukar aldrig bjuda på samma rätt. Men nu bad dom, haha! =)

Gissa vaad ….

DSC_0739

DSC_0745

Lingonparfait med pepparkakskross och kolasås förstås! Har ni testat den?

IMG_7283.JPG

Klicka på bilderna för att se dom i större format.

Tusen tack goa vänner för en supermysig kväll och alla skratt. Som vanligt =) 

DSC_0724

Taaaack för så fina presenter!

DSC_0868

Eftersom jag skulle upp vråltidigt och gästa Morrongänget, Mix Megapol tidigt fredag morgon tog jag det senaste tåget mot Gbg efter middagen. Lisa-Marie körde ner mig och Hanna som också skulle med tåget sedan körde hon hem Helene. Nyper mig fortfarande i armen när hon kör…. det är så otroligt stort och skum känsla så ni anar inte. 

Puss och god natt, blir tidigt i säng för jag ska träna i morgon bitti sedan massage före lång dag på salongen.

Kram!

 

 

Kommentarer

Annika 5 år sen

Hej Johanna!
Jag följer din blogg avseende träning & hälsa, tack för all inspiration. Nu en helt annan fråga; på bilden från tjejmiddagen anar jag ett runt soffbord och i bakgrunden ett avlastningsbord, tv-bänk(?). Jag är på jakt efter soffbord och tv-bänk som är i samma stil, varifrån kommer dina två bord?
/Annika

Linnea 5 år sen

Gud så läckert!! Både mat och klänning!! Bjöd på lingonparafaiten när maken fyllde år, ljuvlig!!!
Tack för all underbar inspiration, gällande allt! Gärna meeeer träning!
Kram och ha en fin dag!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack snälla! :)

Det kommer :)
Kram

Rina Löfqvist 5 år sen

Jag älskar färgen på ditt hår :-) Kanske kan passa mig? Vad heter den?
Härligt med massa goa vänner…. ha det gott. God Jul. Kramar Rina

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack söta!

Jag har 7b i botten o slingor på längderna …

God jul!!

Kram Johanna

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag älskar juldukningar och det finns så mycket kul man kan göra. Här kommer tips och bilder från middagen med tjejerna igår, jag tycker dukningen är lika viktig som maten, ett inbjudande…

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…