• 2015-12-14, 09:47
  • 11

För ett tag sedan skrev jag om Annica och Kristians badrum. Om hur svårt det är för Annica att se den stängda dörren in till deras lilla SPA som dom skulle börja med att göra ordning för två år sedan.

Men det blev inget badrum. Istället vändes deras liv upp och ner på och allt blev en enda stor mardröm med beskedet spridd Malignt melanom, obotlig cancer.

Vi kan nog inte sätta oss in deras situation. Annica går ständigt på kontroller, tar cellgifter en vecka i månaden nu på obestämd tid. Hon får cellgifter för att bromsa/minska cancern som sitter på flera ställen i kroppen. Men cellgifterna tar också väldigt hårt på dom friska cellerna. Kroppen blir tröttare och mer påverkad för varje gång.

Därför är dörren till badrummet stängd. Det har den varit i två år sedan hon fick beskedet. Men hennes dröm är att kunna få ordning på deras lilla SPA. Badkaret finns, men det står inplastat. Hennes dröm är att få bubbla och mysa med sin familj, att ha ett eget litet SPA i hennes trygga hem.

Därför skrev jag om just detta för några veckor sedan. Om ni läsare kanske ville hjälpa till med något, kanske någon hantverkare i Skövde som skulle kunna hjälpa oss. För hur det är är, vem som helst förstår att ekonomin blir svårt drabbad när man är långtidssjukskriven, Krille behöver vara med Annica mycket på sjukhuset och sedan tre barn som behöver allt som barn behöver.

Annica har spridit mycket ljus och värme, är alltid den som peppar och vill hjälpa andra! Därför tror jag det är många som vill hjälpa henne, dom ska få deras badrum fixat nu.

IMG_7697.JPG

Foto: Kajsa Thorén Westergren (Familjen blev överraskade och anmälda till Arvids vingar och fick ta såååå fina familjeporträtt<3)

Jag vet knappt hur jag ska börja, men ni anar inte. Ni läsare är heeeeelt fantastiska! Efter jag bloggat om deras badrum delades inlägget överallt och spred sig i sociala kanaler. Ni är helt fantastiska!

Flera hantverkare från Skövde har hört av sig! Vi har rörmokare, snickare, målare, kakelsättare, stora byggfirmor och andra firmor har hört av sig att vi får grejer till deras badrum.

TACK TACK TACK alla som vill hjälpa till att göra klart detta badrum! Vi är så tacksamma. <3

Sedan alla läsare… ni som har svishat in pengar till badrumskontot. Annicas svärmor smsade öppnade ett konto man kan swisha bidrag till badrummet. 0708 11 74 40

Dom har badkaret, handfatet mm men det är ganska mycket som fattas. Så ni anar inte hur tacksamma och glada vi är! 

Badrummet kommer bli av nu!!!!!! (Vi kommer redovisa och skriva ner allt här för er) Vi planerar dra igång badrummet efter jul, första jobbet blir att lägga golvet och sedan rörmokare. Ni ska få se allt här i bloggen och följa denna magiska förvandling hemma hos dom.

Här kommer ett inlägg från en tacksam och rörd Annica. 

Stor kram Johanna

//

Sitter och försöker klä mina känslor med ord. Men det är svårt. Hela jag känner mig så otroligt berörd och tacksam så jag finner inte de rätta orden. Under dessa två år när jag varit sjuk och kämpat med cancer har jag levt med många tårar. Jobbiga tårar. Många olika känslostormar som totalt tagit över mitt liv. Men idag är gråten en helt annan. Idag kommer mina tårar med glädje och med tacksamhet. Jag och min man har otroligt svårt att be människor omkring oss om hjälp. Vi har alltid viljat klara det mesta själva även fast vi har många omkring oss. Och det har inte handlat om att vi är otacksamma eller dumma utan vi har lättare och vill hellre hjälpa andra omkring oss. Alltid varit lite i det tänket “allt löser sig” och “vi har så vi klarar oss”.

Men när man blir sjuk och allt omkring en totalt faller så inser man att utan de omkring en så orkar vi Inte. Vi klarar det inte! Det kan handla allt om att få hjälp med barnen när vi är borta, till att handla när vi själva inte orkat rest oss ur soffan. Glömmer aldrig i början när vi fick vårt besked så gick jag inte utanför dörren. Jag låste in mig på toaletten och tänkte “jag går inte utanför dörren förrän cancern drar sin kos”!

Precis innan vårt liv vändes totalt upp och ner, då vi faktiskt levde lyckligare än någonsin. Då jag var gravid för tredje gången gick vi och drömde om vårt badrum. Vi hade varit och handlat i Göteborg både badkar, toalett kakel och klinkers. Vi hade drömmar att julen 2013 skulle krille, barnen och jag bada i vårt bubbelbadkar och fira in 2014 tillsammans. Istället hösten 2013 fick vi vårt hemska mardrömsbesked att jag drabbats av obotlig cancer som antagligen bara gav mig några år kvar som mamma åt mina tre prinsar. Då var Samuel 6 månader gammal. Han satt i mitt knä på KSS när vi tog emot beskedet. Hem åkte vi. Alla planer försvann totalt. Istället satte vi upp en dörr så vi skulle slippa se eländet. För “eländet” kändes det som. En förlorad dröm som bara får mig tänka tillbaka på cancerbeskedet!

Men!

Häromdagen vändes de tankarna. Tårarna rinner när jag skriver dessa rader. Vi öppnade dörren häromdagen till vår dröm. För en snickare som anmält sig frivillig kom hit och tittade. Vi började prata om tiden tillbaka och när jag berättade för honom att vi saknade vår urkopplade bastu sa han “tänk när ni får bubbla i ert bubbelbadkar med barnen”! Kan detta vara sant? Vår dröm! Är det verkligen sant allt detta? Att tackvare er alla så kan vår dröm bli verklighet. Att snart får vi sitta där tillsammans jag och min familj? Vi är såååååå tacksamma! Jag vet inga detaljer, utan att många vill hjälpa till! Jag är SÅ mållös! Jag önskar av hela mitt hjärta få detta klart till krille och barnen.

IMG_7698.JPG

Men jag vill såklart tro på att jag också får med och dela det med dem! Kampen med cancern går vidare, det måste den göra. Och då finns det sååå fina människor som vill göra denna resa lättare för oss. Vi hade lagt detta långt på framtiden. Men tackvare er fina människor och mina fina initiativ tagare-min fina vän Johanna och min fina svärmor så verkar detta bli på riktigt!! Johanna, finns inga ord för dig! Du är en äkta vän. Med så stort hjärta. Många som inte ens kan förstå vad du gör för mig. Alla samtal på nätterna när jag varit ledsen och du bara peppar och peppar! Och faktiskt tror på mig, att jag en dag kommer bli frisk. Det betyder SÅ mycket.

IMG_7701.JPG

Jag är helt slut denna gång efter förra omgångens cellgifter. Gjorde mycket ondare inuti kroppen denna gången. Men bara tankarna på annat som vårt älskade badrum, gör mig SÅ lycklig! Nu kan jag öppna den där stängda dörren till vårt blivande badrum och faktiskt gråta glädjetårar! Jag ser faktiskt mig där inne, där med mina fina pojkar och min underbara man! Jag ser tända levande vackra ljus, jag ser värme och jag ser kärlek. Jag ser inte cancer längre i det rummet. TACK från hela mitt hjärta att NI gör detta möjligt.

Jag och min älskade Kristian är helt mållösa!!!!! ❤️️ stora kramar Annica, Krille, Elias, Gabriel och Samuel

 

 

 

 

Kommentarer

Peyra 5 år sen

Rörd…gav en liten julgåva, hoppas den kommer väl till pass!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Stort tack från hjärtat!

Kramar från oss

Malin 5 år sen

Herregud.. ögonen blir tårfyllda.
Tänk vad vi kan åstadkomma bara vi hjälper varandra. Fantastiskt!
Klart ni ska bada o mysa där inne tillsammans hela familjen, i erat egna spa!!
Varm kram!!
/ Malin
malinedlund.blogg.se

Barbro 5 år sen

Man blir ju så glad när man läser sånt här.
Härliga bilder på eran härliga familj.
Många kramar till ER alla.
Men även du Johanna ska ha en kram för allt som DU gör för Annica och familjen.

Marie O 5 år sen

Vad underbart Annica!! SÅÅ glad för er skull! *whoop whoop!* KRAM!

C 5 år sen

<3 <3 <3

Många bäckar små <3 <3 <3

Marita 5 år sen

Underbart ❤️ Är det någon som
är värda detta så är det NI .
Stort lycka till med allting.
Du / ni kommer fixa detta tsm. ❤️

Annelie 5 år sen

Sååå glad man blir av att läsa detta
Heja er och ni är så värda denna hjälp

Nidzara Zejnelagic 5 år sen

Så underbar tårar bara rinner så fint av alla att gjorde så hoppas att ni kommer bada och ha mysigt många år tillsammans i nya badrummet. Stor kram till en underbart familj ❤❤

katja 5 år sen

Fantastiskt

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar  Nu är vi hemma efter en vecka ute med båten, de sista dagarna har vi varit på mysiga Gullholmen, en underbar skärgårdsö som ligger bara 10 minuter med färja från…