Flera undrade över recept på middagen jag hade för tjejgänget i torsdag. Här kommer varmrätten! Potatistårtan var supergod. Så där krispig på kanterna, rosmarinsåsen måste ni testa.
Baconlindad kycklingfile med rosamarinås och potatistårta. 4 pers (jag ökade på något eftersom vi var 5)
4 kycklingfileér, dela på längden och lägg i marinad. Olja, soja, sweetchilli, vitlök, chillipulver, salt och peppar.
Röd och gul paprika
1 paket bacon
Gör så här:
Putsa filén och dela den på mitten. Lägg i marinad en stund. Vira sedan bacon runt hela. Lägg i en smord form, penlsa filéerna med soja och lite olja.
Skär paprikan i fina småbitar och strö över kycklingen.
Stek i ugn ca 20 min på 200 g.
Potatistårta:
ca 800g potatis
3 ägg
2 dl creme fraiché
3 dl västerbottenost
1 liten purjolök
Salt och peppar
Gör så här:
Vispa ägg lätt, blanda ihop med crème fraîche och osten. Strimla purjolöken fint, vänd ner i smeten. Sist skalar du potatis en i taget och river på grövsta rivjärn. Blanda ner i smeten.
Rör ihop allt med salt och peppar. Lägg bakplåtspapper i botten på en löstagbar form. Klipp ur så det passar botten, smöra kanterna.
Fördela smeten i formen och platta till något. Gratinera tårtan i ugnen på 200 grader 1 timma. Lägg folie över det sista så den inte blir för mörk. Men jag tycker den är godast lite knaprig.
Rosmarinsås:
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
3,5 dl vatten
3 ms kalvfond
3 msk soja
2 tsk torkad rosmarin
1 liten vitlök
1 tsk honung
2 msk mjöl
Gör så här:
Gör en redning, sedan koka ihop resten av ingredienserna. Jag lät den koka ett tag sedan fick såsen stå och jag värmde på den precis innan jag skulle servera. Då kommer smakerna fram mer. Den blev himmelskt god.
Jag gjorde så här: Såsen först, den ställde jag sedan i kylen så länge. Skönt bocka av maten man ska bjuda på. Potatistårtan minst en timma före gästerna kom. Sist kycklingen, 20 min före vi skulle äta varmrätten. Dom sista 10 minutrarna ställde jag in potatisen längst ner så den blir varm. Värm på såsen- Servera.
Jag tyckte dessa viner från Valid Wines passade super då dom är lite lättare som passar neutrala smaker, dessutom lägre alkoholhalt.
Bon Apetit! Hoppas det smakar!
Nu ska jag skölja en färg, hysteriska dagar nu när det närmar sig jul. Var med på radion idag förresten, härliga Basse från RIX FM ville fråga ut mig, dom skulle prata om “vad stör en frisör” Haha! Klart jag ställde upp, lägger ut klippet sen.
Kram så länge
Hejsan! Tänkte testa menyn till nyår! Ser supergott ut! Har du några mått på marinaden! Bra att veta på ett ungefär hur den ska blandas! Vet du om det funkar att förbereda något dagen innan? Vad var det för smördegssnittar? ;) Kram Anette
Vilken fin potatistårta. Den borde ju kunna passa på ett julbord, för de som inte gillar Janssons menar jag. :)
Absolut! Mycket trevlig :)
kram
Det lät himla gött! Måste testas! Alltid kul med nya recept. :)
Kul =)
Ja, visst är det! Man behöver få inspiration!
Vill du skriva receptet på smördesgsnittarna också? De såg så goda ut
Kommer, dom måste ni göra =)
kram!
Hej Johanna!
Vasen som du har dina vita rosor i var har du köpt den?
Hej!
Från Asif! Kolla nätet om den låga i silver finns kvar. Den är fin att ha när man dukar då jag tycker man inte ska ha fä höga blommor eller dekoration.
kram Johanna
Herregud så gott det där lät! Måste prova! Och tack för vintips! Älskar din blogg!!!
Taaack snälla du!
kram
Tack för dina recept. Väldigt fin dukning och snyggt porslin!
Tusen tack! kramar
Potatistårtan ser god ut. Vet du om du hade fast eller mjölig potatis? Hälsn Linda
Tack!
Jag hade ekologisk, mjölig. Var supergod!
kram johanna
Johanna! Googla cbd olja!!! Jag lider själv av endometrios och blev tipsad om denna olja som ska hjälpa mot mycket b.l.a cancer!!!!! (Tänkte på din kompis)
//Marie
Tack för tips fina du!
Kram