ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Johanna Toftby

Baconlindad kycklingfilé med rosmarinsås och potatistårta

/
IMG_7279.JPG


Flera undrade över recept på middagen jag hade för tjejgänget i torsdag. Här kommer varmrätten! Potatistårtan var supergod. Så där krispig på kanterna, rosmarinsåsen måste ni testa.
Baconlindad kycklingfile med rosamarinås och potatistårta. 4 pers (jag ökade på något eftersom vi var 5)
4 kycklingfileér, dela på längden och lägg i marinad. Olja, soja, sweetchilli, vitlök, chillipulver, salt och peppar.
Röd och gul paprika
1 paket bacon
Gör så här:
Putsa filén och dela den på mitten. Lägg i marinad en stund. Vira sedan bacon runt hela. Lägg i en smord form, penlsa filéerna med soja och lite olja.
Skär paprikan i fina småbitar och strö över kycklingen.
Stek i ugn ca 20 min på 200 g.

DSC_0704


Potatistårta: 
ca 800g potatis
3 ägg
2 dl creme fraiché
3 dl västerbottenost
1 liten purjolök
Salt och peppar
Gör så här: 
Vispa ägg lätt, blanda ihop med crème fraîche och osten. Strimla purjolöken fint, vänd ner i smeten. Sist skalar du potatis en i taget och river på grövsta rivjärn. Blanda ner i smeten.
Rör ihop allt med salt och peppar. Lägg bakplåtspapper i botten på en löstagbar form. Klipp ur så det passar botten, smöra kanterna.
Fördela smeten i formen och platta till något. Gratinera tårtan i ugnen på 200 grader 1 timma. Lägg folie över det sista så den inte blir för mörk. Men jag tycker den är godast lite knaprig.
Rosmarinsås: 
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
3,5 dl vatten
3 ms kalvfond
3 msk soja
2 tsk torkad rosmarin
1 liten vitlök
1 tsk honung
2 msk mjöl
Gör så här: 
Gör en redning, sedan koka ihop resten av ingredienserna. Jag lät den koka ett tag sedan fick såsen stå och jag värmde på den precis innan jag skulle servera. Då kommer smakerna fram mer. Den blev himmelskt god.
Jag gjorde så här: Såsen först, den ställde jag sedan i kylen så länge. Skönt bocka av maten man ska bjuda på. Potatistårtan minst en timma före gästerna kom. Sist kycklingen, 20 min före vi skulle äta varmrätten. Dom sista 10 minutrarna ställde jag in potatisen längst ner så den blir varm. Värm på såsen- Servera.

DSC_0697

IMG_7269.JPG

IMG_7258.JPG


Jag tyckte dessa viner från Valid Wines passade super då dom är lite lättare som passar neutrala smaker, dessutom lägre alkoholhalt.

DSC_0632


Bon Apetit! Hoppas det smakar!
Nu ska jag skölja en färg, hysteriska dagar nu när det närmar sig jul. Var med på radion idag förresten, härliga Basse från RIX FM ville fråga ut mig, dom skulle prata om ”vad stör en frisör” Haha! Klart jag ställde upp, lägger ut klippet sen.
Kram så länge


20
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00