• 2015-12-15, 23:45
  • 12

Frälsningsarmen i Skövde har startat deras årliga julklappsutdelning där dom delar ut julklappar och matkuponger till behövande som har det extra svårt i jul. Dom gör ett helt fantastiskt arbete! Men det är också allmänheten som hjälper till genom tex “håll grytan kokande” där man samlar in pengar, julkonserter och mycket mer.

Många är ensamma, kanske inte har råd att köpa varken mat eller någon julklapp till sina barn. Då kan man ansöka på Frälsningsarmen. Många familjer har det extra svårt och tufft. Vi kan inte ens föreställa oss. Även familjer som kämpar för ett land, att försöka lämna det hemska dom varit med om. Tänk er själva om man skulle behöva fly från sitt land, behöva lämna allt man har. Att inte ha något med sig överhuvudtaget eller kämpa för att känna sig välkomna. Jag tycker en del ska skämmas som delar länkar om att vi inte kan hjälpa dom som flyr sina hemland. För tänk om det var DU som var tvungen lämna allt? Kanske inte ens får med dig familjen, barn dör på vägen. Hemskt!

Vart ska dom ta vägen?

ljus

Annica Thimberg känner ni härifrån bloggen, hon jobbar även på Frälsis i Skövde och är väldigt engagerad i julklappsutdelningen. På torsdag sjunger hon och ett stort gäng i en fin kör på ett asylboende här i Skövde för att sprida lite extra julstämning. Förstår ni vad det kan värma i hjärtat, att bara få lite värme och glädje mitt i allt.

Kanske få en varm kram, att få känna lite gemenskap och värme. Mitt hjärta går sönder när jag ser människor som har det svårt, oavsett om du är svensk medborgare eller inte.

Alla är lika värda. Tänd ett ljus för någon, hjälp om du kan, ingen kan göra allt men alla kan göra något. Tänk vad lite det är som behövs.

Jag ville gärna bidra med något som kan uppskattas och dessutom behövas. Nämligen kläder. Jag har haft flera kassar ståendes här och nu rensade jag lite till och valde packa ner allt. Tre stora Ikeakassar blev det.

IMG_7767-0.jpg

Mina egna kläder som jag fotat, knappt använt har legat vikt i kassar ett tag, det känns bra i hjärtat att lämna över detta till dom som behöver det.

IMG_7781.JPG

Goa Anita som också jobbar på Frälsis packade upp allt. Idag och resten av veckan kommer familjer dit och kommer få med sig mina kläder dom som vill ha något.

IMG_7776.JPG

Fina Annica <3

IMG_7782.JPG

IMG_7764.JPG

Titta vad paket som ska delas ut.

Fint <3

Vill ni bidra med något? Kika in på Frälsningsarmen här. Jag fick nostalgi när jag var där idag. Jag var nämligen med och hade hand om barnkören med körledaren Lotta när mina tjejer var små. Jag var deras pianist. Barnen har haft många roliga år där då vi var med i småbarnsmusiken och sedan alla luciatåg mm. Det var en härlig tid.

Kram Johanna

2015-12-15 Johanna Toftby

Kommentarer

Eva-Lena 5 år sen

Fantastiskt initiativ och perfekt sätt att göra sig av med sånt man inte vill ha!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Verkligen!

Michela 5 år sen

Väldigt viktigt att tänka på att vi har en lyx i att ha fötts i rätt land och under förutsättningar som ger de flesta av oss en möjlighet till att kunna klara oss, något som idag är dock inte längre en självklarhet.
När Julen närmar sig blir det så klart ännu mer fokus på det materiella som inte alla har råd med trots att viljan att ge till sina barn finns där. Att alla hjälper på något sätt är otroligt viktigt och de flesta kan avstå något <3
Tänk vad många som kommer att glädjas av dina kläder … Njut i Stockholm <3

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Så är det <3

kram!

Eva 5 år sen

Hej Johanna…ja jag blir så berörd av deras hjälp jag brukar köpa klappar & choklad askar o bege mig till frälsis i min stad och jag blir så berörd av att det finns ensamma utsatta …tur att det finns folk som hjälper till :) känns gott i hjärtat kram å god jul till dig o de dina

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Visst är det så… det känns väldigt bra i hjärtat att ge saker som andra har användning av och behöver.

God jul till dig också!

Helena 5 år sen

Ja jag gav också massor av kläder nu i måndags till välgörenhet.Skönt att man kan bidra till att några får det lite bättre. Det är oerhört jobbigt att se att det finns många som inte har det så bra.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Det är så jobbigt att både se och veta om :(
men desto viktigare att fler hjälper till.

Kram och bra gjort!

Linda 5 år sen

Frälsningsarmen gör mycket! jag tycker också det är jobbigt att se alla som mår dåligt nu.
Vad fint att du skänkte så mycket kläder.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack!

Madde 5 år sen

Kan bara hålla med dig. En del av mig går sönder då jag ser hur vissa har det. Samtidigt blir jag alldeles varm inombords då jag ser så många som vill dra sitt strå till stacken, antingen med sin tid, eller att skänka pengar, kläder eller annat som behövs. För om alla som kan gjorde lite hade det inte blivit betungande för någon och så många hade fått det stödet dom behöver oavsett vart dom kommer ifrån.
Jobbar själv som volontär på ett flyktingboende och i måndags då jag kom hem brast allt och jag bara satt och grät. Mer av lycka än av sorg. Det jag såg slog hål på allt jag läser i tidningar och som sprids i sociala medier kan jag säga. En enkel gest som blev så uppskattat.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Vad stort av dig att göra så mycket för dom.
Man ska sätta sig in i deras mardröms situation, fruktansvärt!! Blir helt matt när jag ser folk länkar på FB och klagar på att vi inte kan ta emot, men tänk om man själv skulle hamna i den situationen. Tvingas lämna precis allt man har.

Vi kan inte sätta oss in i det…

Grymt gort Madde! Alla kan göra något <3

kram Johanna

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

I helgen kom vi äntligen upp till Sälen igen, vilken vinter det är här uppe! Vi ska göra ett jobb och vi ska titta på en stuga i veckan, så spännande! Vi…

Hoppas ni fått en fin start på veckan, tänk att vi snart är förbi januari och det faktiskt redan märks att det är ljusare ute.  Även om jag älskar vintern är det…

I helgen kom vi äntligen upp till Sälen igen, vilken vinter det är här uppe! Vi ska göra ett jobb och vi ska titta på en stuga i veckan, så spännande! Vi…