ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kycklinggryta med curry och apelsin

/

Vill tipsa er om en jättegod kycklinggryta vi gjorde igår. Jag fick receptet av pappas Lena för längesedan, har även skrivit om den för några år sedan på bloggen. Det är smak av apelsin och curry, ni kan inte ana vilken god gryta det blir av smakerna. Igår blev vi sugna och svängde ihop den igen.
Kyckinggryta med curry och apelsin 4 pers 
3 kycklingfiléer, stek i mindre bitar
Färska Champinjoner
1 msk Curry
1 Gul lök
4 dl Grädde
1 msk Tomatpure
Rivet skal från en apelsin, pressad apelsinsaft
Salt, svartpeppar
Kokosolja
Gör så här:
Strimla kycklingen och stek i kokosolja om man har hemma. Salta, peppra. Ta upp kycklingen, fräs hackad lök ihop med curryn. Stek champinjonerna i bitar och lägg sedan i resten. Häll på grädden och sänk plattan. Lägg i tomatpuren, pressa saften från en apelsin samt rivet apelsinskal. (Finrivet.) Låt koka på svag värme i ca 15 minuter. Smaka av.
Servera med ris eller sallad. Vi brukar även ha skålar med jordnötter och annanans. Det blir galet gott och brukar få toppenbetyg! Smakar inte mycket curry, det blir en annan speciellt god smak när det är apelsin i!


Vi var hemma igår och grejade för fullt, granen är på plats, tjoho! Alltid lika skönt när den passar julgransfoten, jag tröttnade på att den välte och åkte och köpte en som är som betong i golvet förra året, haha! Inga mer vältande granar.Tomten vaknade från garaget =)

6

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00