• 2015-12-29, 09:00
  • 27

Hummer och bubbel, det är nog det godaste som finns. Jag är svag för skaldjur överlag, allra godast här på västkusten ;) Stora havskräftor, för inte tala om hummer. Som passar bäst till Nyår när det ska vara extra festligt!

Min mamma har en gammal receptbok med ett extra gott örtsmör som är gott när man  gratinerar skaldjur, ni måste bara testa det.

Igår var jag hos min naprapat här i Göteborg, min nacke har varit illa, det har till och med tjutit (gör fortfarande lite) i öronen så jag trodde jag skulle bli tokig. Men det kommer från nacken tack och lov och det är redan bättre. Någon som haft detta från nacke och rygg? Stackars dom som har tinnitus. Skulle bli galen.

Efter 2 behandlingar är nacken bättre. Jag fick dock förbud att gå till gymmet, jag skulle inte lyfta ett gram utan bara vila eller gå promenader. Svårt när man älskar gym. Han sa att det är hummer och champagne som gäller fram till Nyår. Haha! Vilken bra naprapat va?

Sagt och gjort. Jag tog han på orden och blev sugen på att testa den godaste förrätten, vi öppnade en flaska bubbel och Janne tog fram våra Evfa Attling glas. Jag har nästan glömt av dom, så fina dom är! Vi köpte dom när jag fick en ring på fingret och det är snart 1 år….!

DSC_0329

DSC_0336

Örtgratinerad Hummer eller Havskräftor 

4 pers

Örtsmör:

200g smör

4 pressade vitlöksklyftor

1-2 msk ljus fransk senap

2 krm cayennepeppar

2 tsk dragon

1 tsk basilika

1 tsk italiensk salladskrydda

4 msk finhackad persilja

Salt och peppar

Rör ihop örtsmöret i god tid. Ställ in i kylen så det får ta smak. Klyv, klipp itu havskräftorna på längden. Lägg kräftorna tätt i en ungspanna med folie i botten. Klicka över örtsmöret och grilla eller gratinera hastigt i het ugn. (Några minuter till smöret smält)

DSC_0352Servera rostat bröd så kan man doppa det i örtsmöret som smält.

Sååååå gott! 

Vad äter ni på Nyår? Har ni bestämt och planerat långt i förväg eller bestämmer ni dagarna innan? Berätta!

Puss! Taack snälla för ert engagemang med min nyårsoutfit, ska visa er vilken jag valt.

 

 

 

2015-12-29 Recept

Kommentarer

Jenny 4 år sen

Är receptet till två eller fyra hela humrar??

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Jag kör dubbelt om det är 4 humrar men det är ju även en smaksak.

Petra Nymans Dagbok 5 år sen

Krya på dig! <3 Jag vill tacka för receptet med torskfilé, parmesancreme o strösselbacon! Så himla gott det blev!

<3

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack!!

Men åh, har du gjort det? Visst är det såååå gott!! Älskar den rätten!

Kram på dig

Carolina 5 år sen

Har haft jätteproblem med ryggen då jag snedbelastat efter en operation. Gått hos osteopat,massör, sjukgymnast och kiropraktor. Har även röntgat efter mkt om och men, läkaren på vårdcentralen ansåg att det inte var ngt fel på ryggen så hon gick endast med på en vanlig slätröntgen. Av andra anledningar gjorde jag en mr-röntgen för en annan grej och då såg man tydligt att det var en inflammation på en ryggkota. Så kan du få till en mr-röntgen så är det nog bra så ser man lite mer vad det är. Tack för en bra blogg! Kram Carro

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Stackare! Tänk att man ska få kämpa sig genom undersökningar om man behöver och har det jobbigt, fattar inte att man ska behöva slå armbågarna för att få hjälp..
Skönt ändå att dom hittade vad det var.

Ja, det här tjutet är sjukt jobbigt men just nu är det något bättre. I fm var det helt för jäkligt.

Tack för din kommentar!

Gott nytt år!
kram Johanna

Theresa 5 år sen

Hej bästa Johanna <3
Jag är så ledsen och förtvivlad! Jag kommer inte att få förlängt på mitt jobb, så jag kommer få sluta i slutet av januari och jag bara gråter! Jag har så länge velat komma till dig i Göteborg och fixa mig hos dig men jag får bara ringa återbud hela tiden! Du är en fantastisk glädjespridare och du ger så mycket positiv energi (jag läser ofta din intressanta och inspirerande blogg) Nu får jag söka nytt jobb och hoppas jag kan få komma till dig under nästa år! GOTT NYTT ÅR TILL DIG OCH DIN FAMILJ! Varm kram Theresa

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Vad tråkigt Theresa! Men det du, det har säkert en mening. Du kanske ska göra något annat? Förstår du är ledsen men försök tänk positivt att det ger dig möjlighet att hitta anda vägar i livet. <3

TACK för dina fina ord, söta du vad rart du skriver!
Du kommer hitta något, vill man så ordnar det sig ALLTID!!

Gott Nytt år!!

Stor kram Johanna

Jeanette 5 år sen

Jag bestämmer aldrig meny långt i förväg (och inget annat heller tror jag…:)Jag kör på dagsformen men dina bilder får avgöra så här kommer det bl.a bli skaldjur nu! Blev så inspirerad och jag ska nog testa örtsmöret till också.Som alltid bra tips från din underbara blogg.Stor kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Så sjukt härligt inställning! Jag är såååå mycket “spontan” ska du veta. Maten kan jag ibland bestämma samma dag, men oftast dage före ifall jag måste ha tag på saker i affären som kanske inte finns överallt ;-) Det är då det kan bli lite stress,haha!

Ja! Lova gör örtsmöret på kräftor eller hummer.. det är amazing och en succé varje gång! Mammas receptbok hon fick från oss barn när hon fyllde 30 funkar än =)

Gott Nytt år!

Kram Johanna

Ann- Charlotte 5 år sen

Känner igen det där med nacken… Dras själv med nacksmärta , är frisör precis som du, inget toppenjobb precis för rygg eller nacke.
Jag har oxå träningsförbud från min Osteopat , tydligen så sitter mitt värsta i bäckenet, och så blir det snett hela vägen upp i nacken, har haft kronisk huvudvärk i ett antal år, men först nu börjar det bli bättre.
Ett tag kändes det som hela käken satt snett och det tjöt i öronen.
Hoppas du snabbt blir bättre.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Detta yrke alltså…. sedan alla fönar och mycket ljud. Men det är ändå ett helt underbart yrke vi har!!
Skulle gå under om jag bara satt på ett kontor, oj oj. Men det är ju det som är så bra, alla är olika.

Jag hade ofta svår huvudvärk för några år sedan. Jag höll på att bli riktigt knäpp, fick nästan panik till slut.

Vet du vad som hjälpte? Massage, träning och håll i dig- Botox. Folk skäller och klagar på just botox men det botar svår
migrän, svår spänningshuvudvärk och är ett läkemedel.
Så folk får tycka precis vad dom vill, blir man hjälpt gör man vad som helst.

Förstår du haft det jobbigt med höften, det påverkar hela kroppen. Min massör säger samma sak, att jag måste tänka på att stå rätt och tänka på höft och rumpa för det påverkar min nacke.

Tur vi har våra osteopater, naprapater som kan vägleda oss ;)

Gott Nytt År på dig!

kram Johanna

Sara 5 år sen

Tusen tack för att du delar med dig av alla smarriga recept. I helgen som gått gjorde jag din halvåtta hos mig middag med kyckling och potatiskaka, lingonparfait till efterrätt. Det blev supergott. Så himla skönt att inte behöva lägga tid på att hitta en fin meny, dig kan man alltid lita på! På nyår gör jag potatiskakan igen fast med oxfilé till. Önskar dig ett riktigt gott nytt år. Kram Sara

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

TACK själv Sara! Vad glad jag blir :)
Kul att du gillar mina recept, jag har fått många från mamma och min fina kund Kristina man alltid kan lita på.
Kommer mer recept!

Potatistårtan är amazing!
Så festlig!
Tror faktiskt jag också måste göra den igen på nyår.

Gott nytt år!
Kram Johanna

Ulrika 5 år sen

Hummer och ett glas champagne låter som en utmärkt “medicin”. Själv har jag idag för första gången köpt havskräftor i fiskaffären (dock här på östkusten) som ska gratineras på nyår med näst intill samma recept som du lagt upp. Så klart blir det champagne till det. Gott nytt år!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Ja visst gör det! Så gott ;)

Åh det kommer bli sååå gott med gratinerade havskräftor! Bästa som finns! Festligt och gott.

Gott Nytt År!

Kram

Hoppas det löser sig med nacken!
Min man har fått bestående tinnitus utlöst av stress och det är verkligen ett bekymmer, inte bara själva tjutandet.
Han måste undvika “stökiga” platser, har svårt att vistas i sällskap, kan inte gå på bio osv… Är enormt ljudkänslig.
Det låter som ni får en härlig Nyårsafton i alla fall :)
Själv får jag nästan stressutslag när jag läser om hur det ska väljas klädsel, meny, dukning osv :)
Jag känner mig verkligen som världens största torris som bara ser fram emot att krypa upp i soffan i mjukisar och mysa med min man :) Inga måsten, inga planer.
Jag är fruktansvärt osocial men trivs med det.
Såklart inget illa menat till dig. Jag förstår att du tycker det är roligt på riktigt, utan det var mer en reflektion över mig själv att jag nog är lite “udda” :)
Tur att vi alla är olika!
Ha ett riktigt Gott Nytt År!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack snälla! Ja, jag har haft ganska mycket problem med nacken genom åren så jag är van…

Stackars din man! Hört det är hemskt! Men man måste också lära sig leva med det…

Jag tycker inte du är udda alls, det är klokt att följa sitt hjärta och vad man själv vill. Helt rätt! Myyyyysigt att umgås med den man älskar <3
Jag inspirerar dock mycket här inne på bloggen, det är inte alltid jag kör ända in i kaklet även om det"ser ut så" ;-)

Men en riktigt god och lyxig middag kommer det bli på nyår, det blir med några vänner men ganska lugnt och skönt. Vi har ju tonåringar som vi ska ha lite koll på också :)

Önskar er ett riktigt Gott Nytt År!
Kram Johanna

katja 5 år sen

Jag skulle gå till läkare och få det röntgat, så det inte är annan skada. Diskbråck?
Krya!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack!
Tror dock inte på diskbråck efter var naprapaten sa. Vi hoppas det ger sig..

Gott Nytt År på dig!
Kram Johanna

Marie Knuthson 5 år sen

Hej! Underbar blogg du har! Jag har också haft tjut i öronen pga nacken,för mig hjälper det med yoga och behandling hos sjukgymnast. Hoppas du blir bättre snart,din naprapat har nog rätt i att det blir bättre med hummer och champagne! En liten fråga också-har du dragit någon vinnare i tävlingen med Leo-koftan?
Gott Nytt År!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack Marie!

Har du? Gav det med sig alltså?
Fy sjutton för det här tjutet!
Han säger det verkar tydligt från nacken..

Vinnaren kommer! Förhoppningsvis i morgon, smsade precis med Susanne på Clarks.

Gott Nytt År! :)
Kram Johanna

Marita 5 år sen

Mmmm jag har också en ond
nacke här aj aj :(( går till sjukgymnast nu så hoppas
på bättring. Annars får jag kanske också ta kontakt med
naprapat . Älskar ju också min
träning, bästa som finns. Önskar dig en bra fina du ❤️

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Åh visst är det hemskt! Kan verkligen rekommendera naprapat. Har hjälpt mig mycket…

Gott Nytt År!! kram Johanna

Karin 5 år sen

Tjut från Nacken hmmm ja du behöver då mera ljud i dina öron / hjärna hörapparat så enkelt är det. Det enda som hjälper lovar. På väg och bli hörselskadad? Kolla hörseln hos hörsel audionomen. Lycka till.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack!
Men det är nerver från nacken säger dom eftersom tjutet kom precis efter nacken blev dålig…
Hör bra. För bra tror jag ;-) men ska absolut kolla!

Gott nytt år!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Janne har hjälpt mig att skriva denna text: Tack alla underbara läsare för alla hälsningar och förlåt att jag inte orkat berätta mer. Trots att detta varit några av de tuffaste dygn…

Hej från sjukhussängen på Calanderska! Idag har jag opererats och just nu känns det som om jag blivit överkörd av en ångvält. Det har varit ett tufft år och de sista veckorna…