• 2015-12-29, 09:00
  • 27

Hummer och bubbel, det är nog det godaste som finns. Jag är svag för skaldjur överlag, allra godast här på västkusten ;) Stora havskräftor, för inte tala om hummer. Som passar bäst till Nyår när det ska vara extra festligt!

Min mamma har en gammal receptbok med ett extra gott örtsmör som är gott när man  gratinerar skaldjur, ni måste bara testa det.

Igår var jag hos min naprapat här i Göteborg, min nacke har varit illa, det har till och med tjutit (gör fortfarande lite) i öronen så jag trodde jag skulle bli tokig. Men det kommer från nacken tack och lov och det är redan bättre. Någon som haft detta från nacke och rygg? Stackars dom som har tinnitus. Skulle bli galen.

Efter 2 behandlingar är nacken bättre. Jag fick dock förbud att gå till gymmet, jag skulle inte lyfta ett gram utan bara vila eller gå promenader. Svårt när man älskar gym. Han sa att det är hummer och champagne som gäller fram till Nyår. Haha! Vilken bra naprapat va?

Sagt och gjort. Jag tog han på orden och blev sugen på att testa den godaste förrätten, vi öppnade en flaska bubbel och Janne tog fram våra Evfa Attling glas. Jag har nästan glömt av dom, så fina dom är! Vi köpte dom när jag fick en ring på fingret och det är snart 1 år….!

DSC_0329

DSC_0336

Örtgratinerad Hummer eller Havskräftor 

4 pers

Örtsmör:

200g smör

4 pressade vitlöksklyftor

1-2 msk ljus fransk senap

2 krm cayennepeppar

2 tsk dragon

1 tsk basilika

1 tsk italiensk salladskrydda

4 msk finhackad persilja

Salt och peppar

Rör ihop örtsmöret i god tid. Ställ in i kylen så det får ta smak. Klyv, klipp itu havskräftorna på längden. Lägg kräftorna tätt i en ungspanna med folie i botten. Klicka över örtsmöret och grilla eller gratinera hastigt i het ugn. (Några minuter till smöret smält)

DSC_0352Servera rostat bröd så kan man doppa det i örtsmöret som smält.

Sååååå gott! 

Vad äter ni på Nyår? Har ni bestämt och planerat långt i förväg eller bestämmer ni dagarna innan? Berätta!

Puss! Taack snälla för ert engagemang med min nyårsoutfit, ska visa er vilken jag valt.

 

 

 

2015-12-29 Recept

Relaterade inlägg

En dag kvar! I morgon fotar vi sista dagen till min bok. Har varit igång från 8.30 till nu så jag ville bara säga tack för att ni finns och att ni…

Så usel bloggerska dessa dagar men ni vet varför. Kommer blogga järnet som vanligt när vi plåtat klart till boken. Har ni instagram? Klicka på min profilbild så kan ni se massor…

Innehåller annonslänkar Vilken sommarvärme! Jag och Lisa-Marie har varit ute på en runda med Lucy, hon badar och går i vatten så fort vi hittar en bäck. Svalka av sig är skönt.…