• 2015-12-30, 23:09
  • 25

Ni är så många som tänker på Annica, undrar hur hon har det och hur hon mår. Denna veckan är hon på Sahlgrenska för sin sjätte cellgiftsbehandling, fattar ni. Totalt 6 veckor har hennes kropp fått cellgifter som ska hålla nere hennes cancervärlden. Hur många omgångar behandlingar hon ska få vet man inte, dom kommer köra så länge hennes kropp orkar. Men hon är fantastisk på att bita ihop och kämpa. Kämpa för hennes barn och familj, hon ger inte upp. Jag beundrar henne så mycket för att hon orkar även kämpa för andra, hon ger så många andra människor tröst och hopp. Trots att hon går igenom sin värsta mardröm själv. Trots att hon lever med en kronisk cancer vill hon att andra ska se ljuset och framtiden och får även oss som inte är sjuka att inse att vi lever här och nu.

Annica inspirerar! Därför är jag så glad över att hon vill skriva om sin cancer och sin resa här inne i sin egna lilla gästblogg. Vi är vänner både utanför bloggen och här. Tack än en gång fina vän för att du är du, för att du lyfter fram sjukdomen på ett sätt som får andra människor att kämpa. För att du får oss att känna oss tacksamma. Och hennes man Krille som är den starka som ska finnas bredvid, orka både fysiskt och psykiskt även fast det är hur jobbigt som helst. Men man måste. Men dom gör detta tillsammans.

Jag tror det är oerhört tufft för den anhöriga som är bredvid, det har vi pratat om mycket jag och Annica och hon vill hylla även honom i detta inlägg. Fint <3

Här kommer hennes Nyårshälsning till er! Det är en del text, men läsa gärna genom hela inägget. Det är väldigt fint.

Kram Johanna

//

IMG_9330.JPG

Tänk vad alla vi människor är olika! I början av min cancer skämdes jag att prata om min cancer. Jag trodde det var mitt fel att jag hade fått dåliga celler. Kände skuld att krille skulle få leva med en svårt sjuk cancersjuk kvinna. När mitt utseende ändras till något som jag själv inte ser inuti mig själv. En annan kvinna än den han valde från början. Att vår ekonomi haverera pga att jag blivit sjuk. Alla drömmar kring huset, resor vi tänkte göra ihop med barnen nu när de är i rätt ålder. Allt raderas ut på ett ögonblick… Kände mig dum mot barnen att barnen ska tvingas växa upp med en sjuk mamma. En mamma som inte orkar allt som jag gjorde förr. Kände mig elak mot alla barnvakter som får krångla ihop sin vardag för vår skull. Allt var mitt fel. Bara mitt fel att just jag blivit äckligt cancersjuk. Vem ville krama mig? Vem ville prata med mig som den Annica jag fortfarande egentligen är…

IMG_9333.JPG

Skuldkänslorna finns där fortfarande, även fast det bara sitter hos mig i mitt huvud. Så just nu försöker jag tänka annorlunda. Tänker lyllos de som får ha barnen och mysa med dem. De ska vara glada och tacksamma som får det. Hihi.
Tanken slog mig så idag när jag just nu sitter inkopplad med veckans andra omgång av fem  cellgifter för denna vecka. I rummet sitter det 3 andra patienter. Och 2 anhöriga. En fru till en sjuk man och sen min lilla ängel Kristian som inte lämnar mig en stund. Bara när han ska fylla på kaffet, då kilar han iväg en stund:) hihi

IMG_9339.JPG
Men tanken slog mig vad olika vi är som patienter och inget är rätt och inget är fel! Jag frågar om ALLT. Så länge jag fått svar på mina frågor är jag lugn. Jag är långt ifrån en läkare, men många svar får jag som är oerhört bra även att dela med sig till andra i kampen mot skiten. Det viktigaste vi har är hoppet. Hur kört det än ser ut, ge aldrig upp. Lätt att säga jag vet. Men om hoppet försvinner funkar inte cellerna alls. Hopp hopp hopp!!❤️️ mycket av att bli friska sitter i hur vi själva tänker.
Här i rummet idag, är många där jag var från början, med nedsänkta huvuden, fåordiga och det är mörkt i mångas ögon. Jobbigt, fruktansvärt tungt att sitta här mellanåt.

Man vågar inte börja ett samtal med någon för man märker hur gärna de helst vill fly härifrån. Men så kommer den urgulliga sköterskan Elvira och ler och pratar så härligt så det riktigt smittar av sig till oss alla. Igår satt vi i ett rum med pratglada människor som gör att tiden går MYCKET snabbare. Vi vet aldrig vad vi möter innan vi kommer hit och det är bland det svåraste. Många har det så svårt och tufft. Många är väldigt sjuka. Jag hör till det yngre gänget. Det är inte bara cancern som är jobbigt och behandlingarna. Mr C (cancern) sätter sig väldigt mycket på psyket. Och det kan jag lova är värre än själva cancern…

Nedan är jag med världens bästa sköterska Elvira! Alla som jobbar på Onkologen har verkligen hamnat på rätt ställe.

IMG_9335.JPG

Liseberg, hotell, framtidstankar❤️️❤️️❤️️

IMG_9337-0.jpg

Igår efter första dagens cellgifter så hade vi planer på gå “jul på Liseberg”.
Så mysigt att gå och hålla varandra i handen och njuta av alla vackra skimrande lampor, som för en liten stund gör att jag glömmer bort vad vi egentligen gör här. Blev det så? Nä efter behandlingen var jag Så trött. Yr och matt så vi kom till sparhotellet i Gårda och la oss och vila. Det första vi möter i receptionen är den urgulliga blonda tjejen som säger “hej och välkomna tillbaka hit till oss”! Ååå vad välkomna vi känner oss. Känns som vårt andra hem nu om man får säga så. Den välkomstfrasen och det leendet av all personal vi får, får oss att känna oss faktiskt välkomna inte besvärliga…

Bada är skönt på hotellrummet när man är så trött.

Bada är skönt på hotellrummet när man är så trött.

När jag blir “frisk” kommer jag bjuda in “sparhotellarna”  på min friskhetsfest. Ni betyder Så mycket. Och fina Terese som gör detta möjligt för oss. Det går inte beskriva hur det känns att ni löst denna kämpiga tid för oss. Så skönt att slippa pendla alla 5 dagar och dessutom få komma från sjukhusmiljön! När man får chansen… Dessutom har det grymt god billig mat på hotellet, om man som oss inte ens orkade gå ut och äta på restaurang. Då var sparbaren perfekt lösning! Även för plånboken:) ❤️️

Idag ska vi försöka komma iväg till Liseberg. Det ska bli såå mysigt! Min alldeles egna ängel (Kristian)  som sitter dag ut och dag in på en trästol bredvid mig. Jag älskar dig Kristian! Fick en sååå fin reflex med en hälsning på till Kristian. Tyckte det var så fint så det vill jag avsluta detta blogginlägg med. För där mitt i kampen, så har jag min krille ALLTID med mig. Vet inte hur jag skulle orka annars. Igår somnade han direkt på hotellet före mig.

PÅ presenten från Sandra stod det: Har sett vilket stöd han är under din hemska resa mot cancern. Ni är verkligen ett team! Att han är stark och lyfter dig när det är extra tungt är härligt att se, han är din ängel på jorden. Så, som en liten symbolisk gest ör det en reflexängel till honom. För att hans ska få lite extra styrka att vara stark för dig och för att det finns en skyddsängel som vakar över honom nu. 

IMG_9332.JPG

Tröttheten är stor även hos honom. Han får fixa med det mesta, även fast jag inte skiter i allt, jag försöker vara närvarande, så håller han i det mesta. Han vill! Han vill vara med mig i allt. Det är äkta 17-års kärlek det! Så många som glömmer honom i detta. Så jag tyckte det Sandra skrev till mig prickade så rätt! Min bror Berni som omkom i en fruktansvärt hemsk bilolycka dagen innan sin egna student, han var förlovad med Sandra, bilden nedan. Vi är som systrar. Jag älskar dig Sandra! ❤️️❤️️Dessutom är vi lite lika som ni kan se på bilden. Där är jag 12 år.

IMG_9338.JPG

På nyårsafton ska jag fira in det nya året med de jag älskar. Blir jobbigt att pendla både nyårsafton och nyårsdagen. Men vill inte missa att pussa mina barn gott nytt år. Dessutom får vi mycket hjälp med mat och andra bestyr, så det kommer gå bra! Kommer hem på onsdag kväll så hinner städa ordning lite och förbereda dukningen. Barnen är “portade” hemifrån på torsdagen innan hihi. Så städningen håller sig intakt:) ❤️️ Jag tror på ett friskt 2016, då man kommer knäcka cancergåtan ännu mer! Jag ska vara med och uppleva detta! I maj fyller jag 35år och hissar flaggan (jag inte har men ändå) för varje år ska man fira! Nytt år, nya möjligheter .

IMG_9331.JPG

Tack älskade Johanna att jag får blogga här. Och Tack för allt du verkligen gör för mig. Tack till er som följer och läser! Och tack vänner som får mig orka. Tack till hela personalen på Sahlgrenska som fyller på mig med energi varje gång. Och ett extra stort Tack till min Goa familj som hjälper oss så med de vi älskar mest av allt i livet, anledningen varför jag orkar kämpa..MINA BARN! Och sen min alldeles egna ängel på jorden min älskade man Kristian. Utan dig skulle inte livet ha en mening. Älskar dig och barnen mest av allt! Tack Gode Gud för livet jag får NU!

Ett riktigt gott nytt år till er alla! Vad vi har i bagaget kan vi aldrig påverka, men det som är framåt kan vi börja med inställningen att det kommer gå bra! Hopp finns alltid! Vi lever här, vi lever NU! Gud välsigne er alla.

Kram Annica som nu sitter på onkologen❤️️

Kommentarer

Karina 5 år sen

Gott nytt år! Hoppas och tror att det blir underbart ❤

Frida 5 år sen

Vill önska dig och hela din familj ett gott 2016, jag hoppas det blir ditt år! Du berör djupt även dem du inte känner och jag tackar dig för detta. Du får oss att se på livet lite annorlunda! Starka, vackra du!

Marita 5 år sen

Du är fantastisk Annica och
hela din familj. Önskar dig ett
riktigt bra 2016 det kommer bli
DITT år ❤️

Helen 5 år sen

Gott-Nytt år! Till dig o din fina familj hoppas 2016 blir ett positivt o bra år!<3

Christina 5 år sen

Annika Du är helt Fantastisk!!!! Vilken kämpe full av kärlek, inspiration, värme o hopp!! Jag tror också på 2016!! Friskhetens år!! Ditt år!! Skickar massa Kärlek till dig o din fina familj<3<3<3
Christina

Kjell 5 år sen

jag har tittat i min magiska kristallkula, och sett att du blir helt återställd.
du kommer att få ett jättefint nytt år…..

Heléne 5 år sen

Gott nytt år! kram Heléne

Catarina 5 år sen

Fina Annica! Vilken förebild du är, du är så värdefull! Jag ber för dig varje dag! Önskar dig ett friskt och glädjefyllt 2016! Kram från Catarina

Erika 5 år sen

Gott nytt år Annica, vilken kämpe du är !!! Tack för att du orkar dela med dig!!!

Tänker på dig, stor kram från Erika

Hanna-Sara 5 år sen

Gott nytt år!

katja 5 år sen

Önskar dig och din familj och Johanna ett riktigt Gott Nytt År. Så gott det bara går!
Kram

Jeanette 5 år sen

Vad fint du kan sätta ord på så mycket starka känslor,jag blir verkligen så berörd <3 Vill önska dig ett Gott Nytt År och att du får en trevlig kväll.Stor kram

Ulli 5 år sen

Fina Annica du lyser som en sol önskar dig o din familj ett gott nytt år – ni är fantastiska <3

Anette 5 år sen

Önskar dig och din familj Gott Nytt År…tillsammans kommer ni banka skiten ur Mr C. Tillsammans kommer ni hissa flaggor och skåla för många fina händelser i framtiden ❤️

Cissi 5 år sen

Önskar dig Annica och dina nära och kära ett Gott Nytt Kärleksfullt År ❤️

Lotta 5 år sen

Underbara du vad ni kämpar på

Marianne 5 år sen

Du berör mig, djupt.

Elwira 5 år sen

Gott nytt år finaste Annica! Jag önskar dig och din familj allt gott i det nya året! Är så glad över att du har en fantastisk trygghet i din fina man som alltid finns med dig vid alla besök hos oss. Jag tror på dig ska du veta! Du är en fighter utan dess like. Är så glad över att få lära känna dig mer o mer för varje gång vi ses. Stor kram från din sköterska Elwira

Annika 5 år sen

Gott nytt år finaste Annica! Många kramar till dig och din familj!

Malin Henriksson 5 år sen

Man rörs verkligen till tårar. Du beskriver allt så bra Annica, hur livet är och hur kärleken ska vara. Vilka fantastiska människor ni är. Jag hoppas på en stor lösning 2016 att du o alla andra slipper denna tyrann herr cancer.
Vill önska dig o din familj ett gott nytt år. Du berör många och jag tänker på dig då o då fast jag inte känner dig. Du är fantastisk. Hoppas du får en bra nyår. Kramar från Malin i Härnösand.

Ingrid 5 år sen

Finaste Annika. Jag önskar dig och din familj ett riktigt gott nytt år

Anitha Zandelin Bergqvist 5 år sen

Älskade Annica! Så stolt jag är över dig, min tös. Ständigt förvånas jag av att Du är så tapper, att Du kämpar även när det ” blåser motvind”.
Vår jul tillsammans var bara glädjefylld. Vi brukar ju fira jul hos oss, men inte lika roligt nu när pappa Bosse saknas. Du ville ha ansvar för firandet i år och så jättemysigt blev det. Roligt med din familj och goa svärföräldrar.
Vi levde, som du brukar säga, i nuet. Du hade ordnat så fint och bäst av allt att barnen fick vara hemma och njuta och leka. Lille Samuel, som önskat sig en babydocka, pysslade med sin baby, som han nu tar hand om, byter på, nattar osv. Fastän han bara snart är tre år, så gör han som han sett mamma o pappa göra.
När han försöker få dockan med i aftonbön för mamma Annica och ber att mamma ska bli frisk, då rörs mitt mormorhjärta till tårar.
Det är också min högsta önskan och bön inför det nya året; att du ska få bli helt frisk och slippa all denna kamp och den oro som denna djävulska sjukdom ger.
Jag kan inte annat än tro att barnens aftonbön ska få en kärleksfull Gud att lyssna extra noga och se till att cancern försvinner.
Jag tror att alla fina sjukvårdsinsatser går hand i hand med våra böner så du får bli helt frisk.
Mitt hopp är också inför 2016 att man knäcker cansergåtan till fullo och att man hittar optimala lösningar att bekämpa sjukdomen. Allt cancerfonden gör, all forskning, är ovärderlig.
mamma Anitha

Madde 5 år sen

Kikar in och önskar dig Annica med familj ett gott nytt år :-)
Likaså dig Johanna. :-)

Barbro 5 år sen

Önskar dej Annica o dina nära o kära ett riktigt gott nytt år.
Kram till er alla.

Mia 5 år sen

Önskar dig ett riktigt gott nytt år Annica…

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Igår kväll kom vi till Saltholmen efter fyra ljuvliga dagar ute med båten. Vilket väder augusti bjuder på, helt underbart! Vi stannade tre nätter med båten ute på Käringön och vilken idyll.…

Innehåller annonslänkar till Odd Molly och Ellos Hoppas ni mår bra! Vilken start vi fick på augusti, vilket väder, vilken värme! Nu är vi på Käringön, västkusten levererar verkligen. Får nästan nypa…

Jag läser när Jonas Gardell skriver i Expressen om varför en teater inte kan vara fullsatt när Ullared kan vara fyllt till bristningsgränsen. Om kulturministrar ska avgå eller inte bryr jag mig…