ANNONS
Integritet på Tailsweep

Helstekt oxfile med hasselnötstopping och potatistårta

/

Håller ni på att greja och förbereda inför morgondagen? Årets allra sista dag, det känns spännande med ett alldeles nytt 2016 framför oss! Jag är mer taggad än någonsin! Har strukturerat om en hel del, det kommer bli ännu mer blogg och jag kommer lägga mer tid på det företaget och även min och Jannes Webbshop. Här inne kommer ni få mer träningstips, film och efter mångas önskemål även inredning. Det blir en blogg blandat av det som ligger mig varmt om hjärtat, att sätta guldkant i vardagen men också lyfta fram sådant som kan vara svårt och jobbigt, men som kan peppa andra.
Annica vår kämpe och min vän kommer fortsätta skriva i sin kategori Gästblogg. Sedan kommer ni även få lära känna en ny liten kärlek men det kommer jag till längre fram. 😉
Så till Nyårsmiddagen! Dom flesta kanske redan har handlat och planerat in allt. Om inte, gör potatistårtan! Det är inte bara vackert på bordet, det är festligt gott så jag smäller av. Krispig runt kanterna, vacker att se på och doften av västerbottenost.


Tips är en fin oxfile som du helsteker. och strösslar hasselnötstopping över, servera med en mustig rödvinsås och du har gästerna på fall direkt.


Recept på potatistårtan HÄR. 
Helstekt oxfile med hasselnötstopping HÄR det godaste strösslet! Vill ni hellre ha smördegsknyten med chevre och rödbetor istället för potatistårtan klicka HÄR
Den godaste rödvinsåsen tycker jag,  HÄR. 


Vill du ha andra tips, sök i kategorisnurran längst ner i bloggen. Det är som ett bibliotek. Annars, skriv in i sök längst upp. Finns massor med recept i kategorin recept. Mycket festmat =)Gillar ni dukning? Jag tycker det är jättekul! Har alltid haft en passion för middagar och bjuda hem vänner.


Tips är att köpa billiga, vackra sidenband. Redan där har du en vacker dukning när du knyter om servetten. jag har linneservetter man tvättar men går lika bra med papper. Dukning är det första intrycket och jag tycker det är oerhört trevligt att sätta sig vid ett vackert dukat bord där värdinnan eller värden lagt ner lite tid. Middagen blir ännu mer uppskattad och trevlig!


Jag brukar även ställa fram alla tallrikar jag ska ha under middagen innan gästerna kommer,  sedan hämtar jag tallrikarna när jag ska servera maten.
Färska blommor är alltid fint, dekorera med fantasin.


Foto: Karin Wildheim

Foto: Karin Wildheim
Nu ska jag sätta fart, vi kommer fira Nyår i Göteborg i morgon, måste ju även se fyrverkerierna nere vid Operan. Sedan ska vi ha middag med några nära vänner. Vad ska ni göra? Ska ni vara hemma eller ska ni iväg? Det allra viktigaste är att man gör det man känner för. Jag ser fram emot att skåla in det nya året, ett alldeles nytt och sprakande 2016 med nära och kära och det går aldrig att få för mycket paljetter på Nyår.
Missa inte Annica Thimbergs gästinlägg här inne i kväll.
Kram!

Dags att lägga champagnen i kylen!

6
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00