• 2015-12-30, 00:05
  • 47

För längesedan började vi leta ny soffa till vardagsrummet. Vi har letat i flera olika möbelbutiker men inte hittat den rätta. Tjejerna hade en lönskan om en stor divansoffa där många får plats, det ska vara en go och skön TV soffa att krypa upp i. Jag tyckte först att vi skulle ha två treor mitt emot varandra men eftersom detta är ett rum vi ska slappa, kolla TV ska soffan vara härlig att krypa upp i med massa kuddar och plädar. Man ska möblera efter hur man lever i vardagen.

I höstas åkte vi till Annorlunda möbler i Göteborg. Jag blev rekommenderad av flera att åka dit, vi är så nöjda med dom, så fina, mysiga möbler dom har! Stort plus för den personliga och trevliga servicen vi fick från början.

Eftersom vi skulle byta ut sofforna, passade vi på att göra om lite annat. Jag ville ha “hotellkänsla” med mysiga jordnära färger och en röd tråd genom rummet. Har svårt för olika färger så det blev grått, beige och vitt. Vill heller inte ha massa plåtter på väggarna, tycker det känns rörigt utan ville hellre ha mycket tyg som känns ombonat och mysigt.

Så här såg det ut före.

IMG_8588

Jag skänkte sofforna, fåtölj plus mattan till en familj som kom och hämtade dom före jul.

Det blev tomt och ödsligt två dagar före jul. =)

IMG_8597

Tänk vad jobbigt om inte våra nya möbler skulle komma, haha! Typiskt mig att dra igång ett projekt precis innan jul. Bara 18 gäster på Julafton.

IMG_8596

Vi beställde sofforna i oktober och var lovad leverans före jul. Annorlunda möbler ordnade så allt kom, dagen före julafton kom sofforna och vi hade ett tomt vardagsrum endast i en dag.

Tjejerna var hemma och vi hjälptes åt. Höll på att svimma när vi insåg hur gigantiska sofforna var och skulle släpa upp allt själva. Det var en superwoman som körde hem våra soffor, tack vare henne som vi fick upp dom också. TACK grymma du, vilken teknik!

Vi behövde inte gå till gymmet den dagen.

IMG_8646

IMG_8654

Vi blev överlyckliga när vi packade upp allt! Färgen var heeelt perfekt! Beige/grå och mattan vi beställde var skimrig och ursnygg. Lite åt aubergine/grå med fin lyster i. Mattan är dock för liten då vi beställde fel mått, denna ska istället vara i sovrummet framöver  så blir det gott att gå på när man går upp.

Vi ska ha samma matta i vardagsrummet men mycket större så det går ut en bra bit utanför soffan.

IMG_8661

Vad tycks!? Visst är mattan fin! Också från Annorlunda Möbler, många har redan frågat på instagram vad den heter. Tyvärr vet jag inte det men ring butiken 031-795 00 91 och fråga efter Madelene. Hon vet.

DSC_0218Soffan är stor, svårt att fånga på bild men vi får plats många. Den heter Alaska och man kan beställa vilket mått man vill. Jag valde silverfötter , tyget heter grey/beige. Vi valde en stor divan med öppet slut. Ville ha en loungekänsla men ändå lite tuff.

DSC_0223

Dom vita pälskuddarna är från NK, dom stora bruna från Artwood, även dom grå plädarna med fransar. Alla småkuddar är soffans men ingår ej så det beställde vi extra.

DSC_0221

För en ombonad känsla tycker jag det ska vara mycket kuddar och plädar. Sedan vet jag att det är ett jättejobb att gå varje dag att puffa,  rätta till och se till att dom ligger snyggt. Jag är extremt pedant när det gäller sånt. Nästan jobbig. Men kan inte gå hemifrån om jag har röriga kuddar och allt är kaos. 

Bordet är från Artwood men det beställde vi förra året.

IMG_8667

Så här såg det ut precis när vi fått upp soffan. Vi var så trötta så vi vände dynorna upp och nerpå =)

Kolla vad kalt och tråkigt det är vid fönstren. I våras tog jag mått på väggen och sedan har jag inte tagit tag i tyg. Letat men inte hittat rätt, velat fram och tillbaka sedan har tiden gått. När jag och Jessica från Blueco var på en roadtrip ute på Artwood för ett tag sedan beställde jag äntligen tyg! Ville ha ett ljust massor med tyg från golv till tak. Min kompis mamma Siw erbjöd sig att sy mina gardiner redan i somras och hon var så snäll som ställde upp och hjälpte mig före jul och allt. Siw, du är världens ängel!

Om ni visste vad fint hon sytt 15 meter tyg!

Dagen före Julafton kom dom. Jag hade förstås förberett blommor, presenter till henne, det var så spännande att få se dom klara.

DSC_0969

TACK än en gång för ett jättejobb!!

Vi köpte skenor från Ikea som man sätter längst upp i taket så vi kan dra tyget över hela väggen. Vi har 5 olika delar så man kan dra gardinerna hur man vill. Jag vill inte ha traditionella gardiner en på varje sida utan mer tyg på hela väggen för den mysiga känslan.

image1

Vår uppesittarkväll med Bingolotto och uppsättning av gardinskena: Janne darling, så snäll som hjälper till även om det var jäkligt att få upp skenan i jobbiga väggar. Tyget är tungt så det måste hålla. Men vi hade ändå mysigt och till slut så!

DSC_0263Jag kan inte få nog av att vara i det här rummet, det blev så mysigt med allt tyg! Precis som vi önskat. Det blev ett helt annat rum med både soffan och tyg från golv till tak. Vill man dra för hela kan man göra det…

DSC_0213

DSC_0240

DSC_0245

DSC_0279

Måste visa vad jag fick av Janne på Julafton. En sååå fin canvastavla från när vi var nere vid det vackra slottet  Neuschwanstein utanför Füsen i Bayerska alperna i somras. Har ni varit där? Vilka minnen! Jag fick även en helg med mat och mys på hotell Tylösand som jag ser fram emot.

IMG_7717-0.jpg

Beställde även ett nytt sideboard från Artwood som står mitt emot soffan.

IMG_8365.JPG

DSC_0247

Här ser ni att mattan ska vara betydligt större så den gå långt utanför soffan och ut i rummet en stor bit. Den stora spegeln är också Artwood, antar ni förstått att jag gillar deras grejer. När granen åker ut kommer vi ändra en del, ska visa er hur allt blir när julen är över.

Fick jag med allt nu? Tror det ;-)

DSC_0982

DSC_0207

Som vi älskar att vara i det här rummet nu. Inget rörigt, bara mysigt och ombonat i färger man trivs i. Jag kan verkligen tipsa er om att sy gardiner som är från golv till tak, även på väggarna som inte har fönster. Det blir en annan känsla.

Jag är supernöjd med soffan från Annorlunda möbler, vi kommer handla mer hos dom, det är en personlig trevlig butik i Göteborg.

DSC_0235

DSC_0021

Gillar ni inredning? Jag älskar det!

Nu är det God natt som gäller, idag har jag och tjejerna haft “egen hårvård hela dagen på salongen”. Vi har tre monsterhår som tar sin tid, men nu är alla nyårsfina och nya färger. Sedan åkte vi till älskade mormor och morfar i Sjötorp. Härligt med familjen.

IMG_9233.JPG

Mörkare färg på längderna blandat med ljusa partier och ljusare bryn. Skönt! Har svarta bryn annars. Tjejerna blev nöjda med sina färger, havreblondt och silvergrå.

Vill ni att jag visar mer inredning,  kanske skriver om lite ideeér och förvandlingar? Jag håller ofta på med något projekt, vill ni se före och efterbilder hojta till så ska jag lägga upp mer. 

Kram och natti 

 

 

 

2015-12-30 Johanna Toftby , ,

Kommentarer

Viktoria 5 månader sen

Så fin, mysigt och ombonat ni har det :)
Kan säkert stå någonstans och jag kan ha missat, men vad heter färgen du/ni har på väggen?

Mvh
Viktoria

Carola 5 år sen

Hej!
Jättefint. Var kommer den fina mattan ifrån och vad heter den?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Osäker vad den heter men ring Annorlunda möbler där den kommer från!
Passa på nu att tävla om presentkortet på 3000kr!!

Mattan är underbar!

kram

Aleksanda 5 år sen

Hej
Dina gardiner är ju underbara. Kan jag fråga vart dem kommer ifrån? Hälsningar Aleksandra

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack snälla du. Visst är dom? Min bästa kompis mamma har sytt dom precis före jul. Så duktig och dom blev så fina. Tyget är från Artwood.

kram

Anna Bengtsson 5 år sen

Hej
Vill bara säga att jag verkligen gillar din inredningsstil! Väldigt inspererande för mig som söker inspiration till vårt kommande hem :)

Anya 5 år sen

Jättesnyggt och ombonat! Jag har dock inte lika mycket PLATS som du vilket är en förutsättning. Jag har i stället beställt en ursnygg lila soffa som får komma hem framåt våren. Kram

Eva A 5 år sen

Supersnyggt allting o såå mysigt, du kan du! En sån fin tavla du fick, underbar! Behåller du det runda bordet, blev det ej bra med det rektangulära? Ja gärna mer inredning, så mycket som möjligt ;) Du får gärna visa mer av hallen som du gjorde om lite nyligen. Gott slut bästa Johanna o Gott nytt år!!

Linda 5 år sen

Hej!
Skriver här aldrig men nu måste jag skriva. Du är sååå duktig på inredning, åh jag vill bara sno allt rakt av, det är så mysigt, lyxigt och ombonat! Åhh älskar dina inredningsinlägg! Mera! <3

Hanna 5 år sen

Väldigt generöst av dig och visa upp ditt hem, delar av det i alla fall. Det är inte många bloggare som gör det.
Snyggt och mysigt var det. Och jag ser gärna mer inredning. :)

Eva A 5 år sen

Supersnyggt allting o såå mysigt..du kan du! Så fin tavla du fick, underbar! Behåller du det runda bordet, blev det ej bra med det rektangulära? Ja gärna mer inredning, så mycket som möjligt ;) Du får gärna visa mer av hallen som du gjorde om lite nyligen. Gott slut Bästa Johanna o Gott nytt år!!

Barbro 5 år sen

Vad snyggt du har hemma.
Ha nu en bra nyår tillsammans med dina nära o kära.
Kram från en som gillar din blogg o tack för recept,tränings -och inredningstips samt mode.

annica 5 år sen

Supermysigt :) Gott nytt år!

Skåningen 5 år sen

Hej och tack för tipset med gardinerna, blir mitt nästa projekt här till våren. OERHÖRT snyggt !

Hälsningar Skåneland.

maria g 5 år sen

Urfint älskar inredning snälla visa gärna hela ditt hem stor kram o ha en kul nyårsafton o gott nytt år o säg gärna till annica att jag tänker på henne mvh maria g kramis Tack för din bra blogg.

Jenny 5 år sen

Tack fina Johanna för all insperation du ger! Jätte fint har du hemma, kul och se. Skulle oxå vela ha så där mysigt:)
Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Åh, Tack rara du! Hoppas jag kan ge lite inspiration.
Gott Nytt år!

Kram!

Angie 5 år sen

Alltså din stil på inredning ger mig såååå mycket inspiration!!!!!! Har lust att kopiera allt rakt av haha så tjuvaktigt! Nä men tack!! Jag blir lycklig av att omge mig med vackra saker och nu har jag ett mål att sträva mot.
Älskar hästhuvudet, ljusstakarna och julgranmattan också. Var kommer det ifrån? (Så jag kan kopiera rakt av, du vet hehe). Denna blogg är min favorit och jag hoppas att du tjänar pengar på den för det är ren kvalité på varje inlägg! Du har dessutom världens största hjärta och förtjänar allt gott.
Stor kram från Skåne.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Men oj vilken komplimang, hehe :) Tack snälla du! du får gärna kopiera rakt av ;)
Men det kan ju ge inspiration, man kan ta tips från lite “här och där”.
Mattan är från… håll i dig! Artwood den också haha! Dom har fina saker.

Bloggen är även mitt företag och arbete, så ja jag är stolt över att kunna leva på den idag. Men det är ett hårt slit och mycket arbeta ligger bakom för att nå dit. Utan Linda och alla som arbetar med bloggen när det gäller det teknika och annonsörer hade jag inte kunnat leva på den.
Men jag tar åt mig, blir glad och tycker det är roligt att ni trivs här inne. Jag sitter många timmar per dag med bilder, texter och planering. Kanske ibland lite för lite sömn, haha men desto mer kreativitet här inne på bloggen som jag älskar att dela med mig av till er.
Tack och lov har kommentasrfunktionen ändrast och det är lättare för er läsare att skriva. För det ger mig energi ska ni veta.

Tack än en gång, välkommen tillbaka och Gott Nytt År!

Kram Johanna

Jeanette 5 år sen

Så himla fint det blev! Bra tips med tyg på väggen också,det blir mitt projekt hemma snart ;) Roligt att du delar med dig av inrednings projekt,recept och träning.Bästa bloggen har du! Gott Nytt År!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tusen tack! Gott Nytt år!!

Marita 5 år sen

Som vanligt blir allt du tar i till
guld Johanna. Superfint blev det. Mycket mer ombonat. Gilla på det. Önskar dig ett riktigt gott slut och ett Gott Nytt År 2016 ❤️

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Gulliga du! Stort tack!! <3

Gott Nytt år!

kramar

Jösses vilken härlig känsla du har skapat i rummet.
Om du tröttnar på frisöryrket får du sadla om till inredare!
Jag hade definitivt anlitat dig :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Haha, taack snälla! Kanske får bli i nästa liv för nu hinner jag inte mer jobb. Men jag har alltid älskat inredning så vem vet ;)

Gott Nytt år!

Ewa-marie.almberg 5 år sen

Supersnyggt och mysigt!
Vilken otrolig skillnad.
Älskar själv inredning, så roligt att ha ngt projekt på gång!
Gott Nytt År! Kram

Jeanette 5 år sen

Såå mysigt och ombonat det blev, tummen upp:)
Och mera inredningstips, det är jättekul att få ta del av detta.
Önskar dig ett Gott slut och Gott Nytt år.
Kram Jeanette

anna 5 år sen

jätte fint, hur ser ditt kök ut? måste nog vara lika fint som vardagsrummet
ja vill gärna se allllaaa rum så man kan få tips, ideer

du är duktig
gott nytt år

Elenor 5 år sen

Alltså jag älskaaaaar ditt hem och din stil. Så himla fint. Verkligen supertips med att sy gardiner från golv till tak. Det gör så mycket. Tack för fina bilder och massa inspo i exakt min smak!
Gott nytt år!
Kram

Elisabeth 5 år sen

Så snyggt! Läst din blogg länge utan att lämna avtryck. Denna gång var jag tvungen! Otroligt snyggt och elegant samtidigt som det ser väldigt mysigt ut!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack Elisabeth! Jag älskar den mysiga känslan men inte för mycket av allting.

Mycket tyg däremot ;)

Gott Nytt År!

Michela 5 år sen

Väldigt snyggt och smakfullt, verkligen.
Som du vet håller jag själv på då jag har precis flyttat och tror på att “bo in sig” lite och att fixa lite då och då för att vara säker på vad man vill ha …
Gardiner är just mitt nästa projekt =)
Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Taaack söta!!
Ja så är det, jag bodde in mig ordentligt först.

Tyg gör mycket!

Kram!

Vilda 5 år sen

Otroligt vackert, gillar din inrednings still. Gott Nytt År, du inspirerar!!!!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack snälla! Gott Nytt år!

Stina 5 år sen

Hej jättefint har du fått,
Jag tänker så mycket på Annika hur mår hon?
Krama om henne eller sänd ett sms med en tanke från mig.
Kram Stina

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack snälla!
Annica tar cellgifter för fullt denna vecka i Göreborg.
Hon har faktiskt skrivit ett inägg och en hälsning till er!

Kommer senare idag.

Kram Johanna

Johanna 5 år sen

Hej Johanna,

Jättefint och mattan blev jag förtjust i, är den också inköpt där soffan är köpt och vad heter mattan?

Önskar er ett riktigt Gott Nytt År!
Kram Johanna

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack söta! Den är också från Annorlunda möbler!

Gott Nytt År på dig!

kram Johanna

Agneta 5 år sen

Otroligt snyggt, vilken skillnad!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack!

Anna 5 år sen

Åh så fint det blev! Verkligen super mysigt! Jag har länge funderat över en sak, bor du i en lägenheten eller har du hus? Du verkar ha det så stort, men man har aldrig fått se någonting utanför:) kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Både och :) Stor lägenhet men hus. nej, jag har nog alltid varit försiktig med fota allt när man bloggar.
Man ska inte lägga ut för mycket tycker jag.

Gott Nytt År!

kram

Maria 5 år sen

Pälskuddar? Inte äkta hoppas man. Om så är det hemskt och oansvarigt och om ej äkta, tummen upp. Läste inlägget och blev tyvärr bestört när jag kom till kuddarna och är tvungen reagera.

Linda 5 år sen

Hej Johanna! Milde tid så snyggt!
Gott nytt år önskar jag dig!

jes 5 år sen

Jättefint!!
Många som inte har gardiner, har alltid tyckt att det är konstigt. Det blir så tomt utan.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Värsta var nog dock panelgardinerna. Hoppas ingen tar illa upp ;) Dom borde utrotas, haha!

men det bästa är- alla tycker olika. Tyg gör mycket för den ombonade känslan.

Gott Nytt År!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar Herregud vad många som hör av sig efter Trolljägarna igår. Tack alla! Linda är inte så tuff i verkligheten och vi får se vem som är tuffast efter detta. Jag…

Jag såg på Nyhetsmorgon om språkpoliser i morse, där de intervjuade folk på stan om missarna vi älskar att hata! Vad älskar du att hata när det kommer till språkmissarna? Det sämsta och roligaste…