• 2016-01-04, 12:34
  • 9

Hej alla! Ni som följer bloggen vet att min vän Annica som gästbloggar här om sin kroniska cancer, spridd MM har en stor dröm. Att få färdig deras efterlängtade badrum som dom en gång började med men fick stänga dörren när hon fick mardrömsbeskedet. Spridd MM och några år kvar att leva.

Dörren till badrummet stängdes och nu har dom kämpat med bromsmediciner och cellgifter som hon svarar bra på. Cancern finns kvar, men den är lite “under kontroll” och hennes värden stiger inte som dom gjorde kraftigt i somras. Hon är fantastisk på att leva här och nu, att INTE ge upp. Det kommer ta henne långt.

IMG_9691.JPG

Badrummet som nu ska bli en verklighet. IMG_9690.JPG

Att gå på cellgifter är förstås oerhört tufft och påfrestanden på alla sätt. Hon har heller inget slutdatum, hon ska få cellgifter så länge kroppen orkar och svarar. Därmed är hon och hennes man nere på Sahlgrenska en vecka i månaden så länge allt fungerar. För Annica finns inget annat alternativ, hon måste genom denna resa och kämpar för att få bort cancern, hon kallar varje omgång cellgifter som kroppen svarar på – Nu har jag köpt mig mer tid. Hennes familj betyder allt.

IMG_9689.JPG

Efter en veckas cellgifter är kroppen helt slutkörd, dom friska cellerna påverkas, magen slås ut av alla mediciner mot illamåendet mm mm. Därför tänker jag på henne och alla andra som är svårt sjuka att en jobbig förkylning, ont i knän eller lite huvudvärk är ingeting överhuvudtaget. Vi får perspektiv på saker och ting.

Annica lyfter fram sjukdomen, ger oss fakta och information som även kan hjälpa både anhöriga och sjuka. Men hon ger oss framförallt hopp. Hon ger andra kraft fast det är hon som är sjuk.

IMG_9697.JPG

Därför tyckte jag och hennes fina svärmor Rakel att vi vill hjälpa dom med badrummet som är hennes allra högsta önskan att få färdigt. Hon förknippar det med cancern och dom har varken ork, tid eller råd att få detta färdigt. Vem som helst förstår att sin ekonomi blir hårt drabbat när man blir sjuk, dessutom mycket resor till Sahlgrenska en vecka varje månad.

IMG_9696.JPG

Detta var helt vårt initiativ men frågade Annica och Krille innan. Dom är så tacksamma ska ni veta. <3

IMG_9692.JPG

Ni fantastiska läsare är helt underbara. För ni har gjort detta möjligt. Ni har skänkt pengar och hantverkare i Skövde har lovat hjälpa Annica och Kristian med sitt badrum.

Nu blir det av!

Helt underbart!  Annica gråter när vi pratar om att deras badrum och lilla hemmaSPA ska bli en verklighet. Hon behöver mycket vila, hon vill bara vara hemma efter cellgifterna och samla kraft, då kan hon sedan njuta i deras lilla mysiga SPA, ta ett varmt bad och bara vara med familjen.

Tack, Tack, Tack! 

Ni kommer få följa med på resan, hennes svärmor Rakel kommer fota allt från början till slut så ni kommer se vart era pengar går till. Hjärtegruppen på FB startade vi i somras när Annica fick beskedet om att cancern spridit sig till fler ställen, vi ville starta en grupp efter mångas önskemål om att få hjälpa Annica och Kristian.

Här kommer några rader från Rakel,  efter helgerna kommer hantverkarna köra igång!

Kram Johanna

Annica med sin fina svärmor

Annica med sin fina svärmor

//

Sitter här med en otrolig tacksamhet för alla fina människor som bryr sig om Annica och hennes familj. Det betyder så mycket för mig som är farmor till deras tre prinsar!

Den stora drömmen som Annica har att få i ordning badrummet i källaren ser nu ut att bli verklighet tack vare er! Det kommer fortfarande in pengar till det konto som jag fixade för detta ändamål. Nu är det drygt 17 000 kr på kontot så nu vågar vi köra igång. En stor anledning också till att vi vågar är att vi fått löfte av flera hantverkare att de skall hjälpa till. En mycket fin vän till oss som har en byggfirma i Timmersdala har lovat att hålla i projektet. Tack Kjell Klasson, det känns otroligt skönt att du hålla i det hela!

Jag kommer att ta kort under byggtiden så ni kan följa vart era pengar tar vägen. Dessa kort kommer jag att lägga på fb sidan Hjärte-Hjälparna.

 Än en gång, STORT TACK för ert stöd och hjälp det betyder oerhört mycket för Annica och hennes familj.

 Kram från Rakel

 

Kommentarer

helen 5 år sen

Underbart att läsa att bygget ska startas ser fram emot att följa drömmen om ett hemma SPA som alla i familjen kommer få glädje av :) kram till dig Johanna för den fina vän du är o kram till dig Annica o hela din familj<3

Louise K 5 år sen

Vilken fantastisk vän du är och vilken fantastisk svärmor och alla runt Annica är med för den delen. Och för att inte tala om Annica själv.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack <3 Man behöver mycket stöd runt omkring när man drabbas, viktigt med människor som finns runtomkring för den sjuka. Annica är fantastisk som kämpar, sprider glädje och ger oss andra hopp.
Hon kommer långt med sin inställning!

kram Johanna

Caroline 5 år sen

Jag blir så himla glad för Annika och hela familjen att badrummet blir verkligt:) Håller absolut med dig Johanna att Annika ger så enormt mycket av sig själv, till oss andra som är drabbade och till alla andra människor!
Vore så underbart om alla som har möjlighet kan hjälpa till. För det är ingen som förstår vad våra kroppar får genomlida av alla hemska behandlingar och biverkningar! Det är mer ön tufft att vara cancersjuk det vill jag lova!
Tänk vilken lycka för familjen att få sitt efterlängtade badrum, så roligt för pojkarna Annika har ju små barn som kommer glädjas över detta! Lycka till och jag kommer att följa ert badrums bygge och håller alla tummar jag har att alla skänker en slant till er så kan ni ha ett litet vad party så kul!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Fina du!
Visst är det så, dom som kämpar är helt fantastiska och det går inte förstås för oss andra. Därför tycker jag det är fantastiskt att Annica gästbloggar och delar med sig, lyfter fram det svåra i ljuset. <3

Stor varm kram till dig. Tack!

Marie 5 år sen

Wow vad fin du är i håret Annica, på den översta bilden. Lite kortare, men det ser såå bra ut med lite mer kvinnlig look. 10 poäng av 10 möjliga. Kämpa på allt vad du kan och njut av ditt badrum längre fram. Håller alla tummar och tår för dig!! Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Visst är det sååå snyggt!
Både modernt med den längden och fräscht!

Kram!

Skåningen 5 år sen

Hoppas du kommer visa lite bilder här i bloggen också.
Jag har inte Facebook nämligen ( Ja, det finns såna som inte har det )
Hälsningar Skåneland

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Självklart kommer alla bilder visas här inne. Hon tänkte nog inte bara på det när hon skrev.

Ni ska få se hela förvandlingen från början till slut. Sedan ska vi fira :)

kram Johanna

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar genom Ellos Härliga fredag! I Göteborg skiner solen och jag har varit ute på en långrunda, kroppen är inte helt återställd efter corona, märker jag har svårt med kondisen uppför…