ANNONS

Baconlindad fläskfile med krispig sötpotatis och pepparsås

/
DSC_0013


Här kommer ett middagstips till helgen! Fick frågan på instagram om fläskfilen jag gjorde för ett tag sedan, då blev jag också sugen på den rätten så vi svängde ihop den igår här hemma.
Baconlindad fläskfile med Pepparsås och krispig sötpotatis 
Fyllningen i fläskfilen är kryddor, senap mm. Blir så gott! Recept för den rätten hittar du HÄR. 

DSC_0731

DSC_0735-670x445


Ugnen ska vara 250 grader när du kör köttet, potatisen gör jag en bra stund innan eftersom den tar lite längre tid. Sedan höjer jag upp graderna och sänker potatisen sedan sätter jag in köttet. Äntligen lyckas vi med krispig sötpotatis. Lika mycket kolhydrater som den vanliga potatisen men betydligt bättre med mer vitaminer i. Ska vi äta potatis brukar vi ofta göra den istället, tjejerna tycker den är godare också.
HÄR hittar du hur jag gör för att dom ska bli krispiga.

DSC_13171-670x314


Till detta gjorde jag en pepparsås och grillade färsk sparris i olivolja och svarteppar, havssalt.
Pepparsås: 
1 msk mald pepparkorn- Svartpeppar, vitpeppar, grönpeppar rosépeppar (Jag hoppade rose, hade slut på det)
2,5 dl grädde
1 dl Creme Fraiche
1 msk kalvfond
1 tsk dijonsenap
1 msk tomatpure
1 tsk honung
1 msk smör
skvätt soja
Smaka av med salt
Gör så här: 
Fräs malda pepparkorn  i smör, tillsätt resten av ingredienserna och koka upp. Sänk värmen, låt småkoka ca 10-15 min så det kokar ihop och smakerna sätter sig.
Blir gudomligt gott…..

DSC_0941


Svårt att fota när det var mörkt och jag var vrålhungrig så det gick snabbt. 

DSC_0932


Letar ni efter något enkelt, men galet gott till helgen, testa detta! Tror inte ni kommer bli besvikna. Marilyn gav högsta betyg. L-M var på studentfest, ni som har studenter i år kanske också hade utklädda döttrar eller söner hemma. Det var filmtema – 150 dagarsfest med andra ord.

DSC_0925

DSC_0928

Snygga brudar! Antar ni ser vilka filmer 😉
Här har vita tulpaner kommit in och dom röda ljusen nerplockade.


DSC_0004

DSC_0968

Dessa ska jag frossa i kväll när vi ätit färska räkor här hemma. Härligt med lite nya tidningar. När man kommer ihåg att läsa dom..
Det hemska tjutet i öronen jag snart haft  i tre veckor är äntligen bättre. Nacken har också blivit mycket bättre, det piper och ”susar” lite då och då mest i ena örat, måste bero på nacken eftersom den är bättre.

Första veckan tjöt det dygnet runt. Höll på att bli galen. Fick nästan panik, laddade ner appar med havsbrus, vind, avslappnade ljud från öknen, regnskogar mm för att kunna somna. Och då har jag alltid lätt för att somna, jag lägger ner huvudet och sover som en stock. Men pipet i öronen när man ska sova… shit alltså. Fråga Janne hur jag var ett tag 😉
Nya tag, nu går det åt rätt håll. Vågar inte ens lyssna och känna efter längre.
Hoppas ni har en riktigt trevlig fredag, vi hörs snart!
Kram

4
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00