• 2016-01-08, 14:43
  • 4

Här kommer ett middagstips till helgen! Fick frågan på instagram om fläskfilen jag gjorde för ett tag sedan, då blev jag också sugen på den rätten så vi svängde ihop den igår här hemma.

Baconlindad fläskfile med Pepparsås och krispig sötpotatis 

Fyllningen i fläskfilen är kryddor, senap mm. Blir så gott! Recept för den rätten hittar du HÄR. 

DSC_0731

DSC_0735-670x445

Ugnen ska vara 250 grader när du kör köttet, potatisen gör jag en bra stund innan eftersom den tar lite längre tid. Sedan höjer jag upp graderna och sänker potatisen sedan sätter jag in köttet. Äntligen lyckas vi med krispig sötpotatis. Lika mycket kolhydrater som den vanliga potatisen men betydligt bättre med mer vitaminer i. Ska vi äta potatis brukar vi ofta göra den istället, tjejerna tycker den är godare också.

HÄR hittar du hur jag gör för att dom ska bli krispiga.

DSC_13171-670x314

Till detta gjorde jag en pepparsås och grillade färsk sparris i olivolja och svarteppar, havssalt.

Pepparsås: 

1 msk mald pepparkorn- Svartpeppar, vitpeppar, grönpeppar rosépeppar (Jag hoppade rose, hade slut på det)

2,5 dl grädde

1 dl Creme Fraiche

1 msk kalvfond

1 tsk dijonsenap

1 msk tomatpure

1 tsk honung

1 msk smör

skvätt soja

Smaka av med salt

Gör så här: 

Fräs malda pepparkorn  i smör, tillsätt resten av ingredienserna och koka upp. Sänk värmen, låt småkoka ca 10-15 min så det kokar ihop och smakerna sätter sig.

Blir gudomligt gott…..

DSC_0941

Svårt att fota när det var mörkt och jag var vrålhungrig så det gick snabbt. DSC_0932

Letar ni efter något enkelt, men galet gott till helgen, testa detta! Tror inte ni kommer bli besvikna. Marilyn gav högsta betyg. L-M var på studentfest, ni som har studenter i år kanske också hade utklädda döttrar eller söner hemma. Det var filmtema – 150 dagarsfest med andra ord.

DSC_0925

DSC_0928

Snygga brudar! Antar ni ser vilka filmer ;)

Här har vita tulpaner kommit in och dom röda ljusen nerplockade.

DSC_0004

DSC_0968

Dessa ska jag frossa i kväll när vi ätit färska räkor här hemma. Härligt med lite nya tidningar. När man kommer ihåg att läsa dom..

Det hemska tjutet i öronen jag snart haft  i tre veckor är äntligen bättre. Nacken har också blivit mycket bättre, det piper och “susar” lite då och då mest i ena örat, måste bero på nacken eftersom den är bättre. Första veckan tjöt det dygnet runt. Höll på att bli galen. Fick nästan panik, laddade ner appar med havsbrus, vind, avslappnade ljud från öknen, regnskogar mm för att kunna somna. Och då har jag alltid lätt för att somna, jag lägger ner huvudet och sover som en stock. Men pipet i öronen när man ska sova… shit alltså. Fråga Janne hur jag var ett tag ;-)

Nya tag, nu går det åt rätt håll. Vågar inte ens lyssna och känna efter längre.

Hoppas ni har en riktigt trevlig fredag, vi hörs snart!

Kram

 

2016-01-08 Recept

Kommentarer

Moa 5 år sen

Har aldrig testat sötpotatis, vilka kryddor använder du?
Hälsn Moa

Carina H 5 år sen

Ville bara berätta att jag gör enl recept dina smoothis så gott, men till saken hör att jag har kollat och frågat runt om Kung markatta kokosmjölk, finns inte att uppnå på norra sidan av stockholm, alla undrade vad jag menade, nu går det i för sig ingen nöd på mig,utan jag köper det som finns,men lite lustigt att ingen affär vet jag jag pratade om.visade tom en bild,och har fått många huvudskakningar,ingen alls vet något om detta märke.

Marica 5 år sen

Alltså, det ser ju helt galet gott ut! Kör du ugnen på varmluft?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack!
Det VAR galet gott… Sjukt gott till och med ;)

Nej inte varmluft!
Öppna inte luckan, men det ska faktiskt vara hög temperatur fast det låter konstigt…
Olika ugnar däremot så har du en som är varmare så sänker du något.

Bon apetit!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg