ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kokospannkakor med färska bär och grädde

/


Kokospannkakor kan var det godaste vi ätit på länge. Kokos är inte bara väldigt gott. Det är också väldigt nyttigt både för insidan och utsidan.
Detta recept hade jag tänkt lägga ut i morgon fm, men ni var många som efterfrågade det på instagram så jag tänkte att jag lägger ut det snabbt nu då, så har ni kanske tips på en god söndagsfrukost!
Barnen älskade detta, vi hade färska bär till och även lite ringlandes honung, man kan också ta kokossirap om man vill söta något. Måste köpa hem det.


Kokospannkakor! ca 12 stycken (3-4 pers)
2 dl tjockare kokosmjölk
1 dl mandelmjölk eller cashewmjölk, går också bra med vatten. Jag körde cashew
4 ägg
6 msk kokosmjöl
1,5 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker)
Nypa salt
Smör eller kokosolja till stekning
Gör så här: 
Blanda ihop allt, jag mixade det i min blender så det blev fluffigt. Låt smeten vila i ca 10 minuter så den får svälla.
Stek dom i en panna, häll inte i för mycket smet. Jag tog 1dl mått, knappt full. Hällde ut mitt i pannan sedan fick det ”rinna ut” . Dom är ganska sköra så var försiktig. Gör dom alltså lite mindre och vänd dom med en bredare stekspade.
Det är busenkelt men man ska bara vara lite försiktigt på handen.

Servera och njut!
Glutenfritt och kokos som både är nyttigt och galet gott gör att det blir bara fördelar att svänga ihop dessa små goda pannkakor. Testa ge dom till era barn, tror dom tycket om smaken. Kokos ger mycket sötma. Man står sig mycket längre än snabba kolhydrater, ska ni gå ner i vikt, dra bort vitt socker och mjöl. Kommer hända massor bara genom ta bort det!


Bon apetit!


Jag tog en runda ute idag, det är skönt att komma ut i vinterluften och få frisk luft. Efteråt var jag som en röd tomat av kylan som bitit i kinderna. Vrålhungrig så det blev en exotisk smoothie som kommer recept i morgon. Perfekt efter träning om man tex vill ha något snabbt, tex om man ska äta lite senare så är detta super. Recept i morgon.


Snart kommer Janne, myyyyys! Tjejerna är och äter middag med sin pappa men kommer sen. Jag tänkte svänga ihop en kycklinggryta, lite thai tror jag det blir.
Kram och ha en go fortsatt lördagkväll!

15

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00