• 2016-01-11, 08:55
  • 13

Nej till cancer kl 20 på Tv4. Målet med galan är att är att få fler att bli månadsgivare och att samla in bidrag till svensk cancerforskning. För pengar behövs. Det räddar liv!

Annica är ett levande bevis för det. För drygt 2 år sedan fick hon mardrömsbeskedet, hela levern fullproppad med cancer. Dom kunde inte ens räkna antalet,  hon kunde få några år att leva.

Men hon fick nya mediciner och dom ha mosat sönder allt i levern! Tyvärr blev hon resistent i somras och den medicinen fungerar inte längre. Men som hon skriver själv, hon köpte sig lite mer tid.  Vad hade hänt tror ni om hon inte fått den viktiga medicinen?

Hon hade faktiskt inte levt idag. Man klarar sig inte utan lever och inget gick att operera bort.
Cancern har tyvärr satt sig på andra ställen i hennes kropp, nu tar hon cellgifter en vecka i månaden på obestämt tid, dom håller cancern nere och värdena har inte stigit än tack och lov. Men vad händer om inte cellgifterna fungerar?

Då måste hon ta till nästa alternativ- den nya medicinen PD1! Tack och lov är det en helt ny medicin som i somras blev godkända vid metastaser vid Malignt Melanom. Hennes läkare säger att det är den dom kommer ta till om cellgifterna inte fungerar. Annica kämpar för att överleva detta! Hon och många sjuka kan bli friska genom nya mediciner.

Så kallade PD1-hämmare är en ny lovande klass läkemedel som prövas mot spridda former av olika cancersjukdomar. Läkemedlen blockerar bromsar i immunförsvaret som gör att immuncellerna lättare angriper tumören.

Mirakelmedicin ger hopp mot hudcancer

– Behandlingen är avsevärt bättre och har helt ändrat utsikterna för patienterna, säger professor Johan Hansson, en av Sveriges främsta forskare på området.

Malignt melanom är den cancerform som ökar mest i Sverige. Varje år får uppåt 3 400 personer diagnosen, varav runt 500 dör.

Chansen att överleva är dock betydligt bättre i dag än för bara några år sedan, då det i princip bara fanns cellgifter att ta till om cancern spridit sig.

– De var ineffektiva och gav i princip ingen extra över­levnad på lång sikt. Färre än tio procent levde efter tre år, berättar Johan Hansson på Karolinska institutet i Stockholm.

Med immunterapi och nya målsökande behandlingar som dykt upp de senaste åren har förutsättningarna förändrats radikalt. Numera klarar sig dubbelt så många förbi treårsgränsen.

nej-till-cancer-facebook-image

Snälla, titta på galan i kväll! Vi alla har någon som drabbats av cancer, genom att Annica bloggar här inne, berättar om sin resa får vi också reda på hur viktigt det är med forskningen.

Det är helt fantastiskt att hon fick den medicinen som gjorde att cancern i levern krympte, hon och många andra drabbade kan överleva detta! Vilket hon tydligen inte skulle gjort för bara två år sedan. Förstår ni hur viktigt det är att vi alla bidrar med något. För forskningen behöver mycket pengar. Nya mediciner kostar massor!!

IMG_4242-670x502

Sprid gärna länkar och dela gärna, har ni blogg eller FB? Skriv gärna mer fakta kring vad faktiskt forskningen kan göra. Räcker inte bara säga att cancer är skit. Det vet vi redan, jag tror istället mer på när drabbade människor berättar sin historia, öppnar sig och vill lyfta fram sjukdomen.

TACK underbara Annica för att DU vill skriva om detta här inne. För ju mer vi lyfter fram detta i ljuset, ju mer vi sprider det så fler kan bidra med pengar till forskning. Därför, missa inte titta på galan. Skänk gärna en slant, klicka på cancerfondens hemsida HÄR så ser du mer.  TV4 20.00

Bild lånad från Cancerfonden.se

Bild lånad från Cancerfonden.se

Annica kommer medverka i galan! Dom kommer ha med ett litet klipp från när hon och hennes familj var med i Rosa bandet galan 2014!

Här kommer hennes hälsning till er.

Kram Johanna

//

NEJ från hela hjärtat till cancer. JA till forskningen! Förut, innan jag blev sjuk i min såkallade kroniska cancer, kunde jag inte se cancergalan. Jag har alltid varit så galet rädd för cancer. Just ordet cancer gjorde att det svartnade för mina ögon. Att jag sen själv skulle bli drabbad, det trodde jag aldrig. Att jag själv skulle vara med och medverka på en cancergala, det fanns aldrig på min livskarta.

För snart två år sedan, våren 2014 ringde telefonen. Det var produktionen “tillsammans mot cancer”, som ville göra ett reportage om mig och min familj. Jag kände först svaret ett blankt nej. Jag var rädd. Rädd för att medverka i en gala jag själv inte kunde titta på. Rädd att mina barn skulle få all information om hur läget med mig egentligen var, att läkaren gav mig domen… några år kvar att leva. Jag sa nej först.

IMG_6655-670x893

Sen ringde det igen och produktionen till galan berättade att de ville vinkla mig och min familj som ett hopp. För hopp i min sjukdom finns. Och det tack vare forskningen. Jag kände mig skyldig att berätta min historia. För tack vare forskningen fick jag licens att använda preparat i form av bromsmediciner från Amerika. Det fanns hopp i dessa bromsmediciner. Och självklart ville jag dela min historia, och peppa andra som är i liknande livskris som jag var/är i.

Jag ångrar inte en minut på min medverkan! Att ge andra hopp, ger mig energi. Och träffa alla dessa underbara människor i produktionen, andra medverkande. Det gav mig enorm styrka! Mina bromsmediciner tog bort all cancer ut levern. Vilka bra mediciner. Tyvärr blev jag resistent i somras. Men de medicinerna köpte mig tid. Köpte mig en frisk lever, vilket är en bra start/fortsättning i kriget mot cancern. Utan forskningen hade jag nu inte kunnat leva kvar som mamma åt mina barn. Fru åt min man. Annica till mina vänner.

IMG_6030

Jag hade inte kunnat sitta och skriva till er nu. Min familj har förlorat två bröder och min pappa. Det räcker nu. Jag vill kriga. Aldrig känt mig så peppad att vinna som nu över den där elaka skitcancern. Och de som känner mig, vet vilken fruktansvärt dålig förlorare jag är! I kväll är cancergalan.

Viktigare än viktigast är forskningen. Att de hittar vägar att gå. Nya vägar för mig och alla andra som krigar. Att vinna kriget över resistenten. För snart har jag även blivit resistent mot mina cellgifter. Då måste det finnas annat. Klockan tickar och det stressar livet på mig.

Därför är jag Så tacksam för Cancergalan och till alla som är med och bidrar för att jag och alla andra drabbade får rätt hjälp, innan cancern vinner. Cancergalan ringde häromdagen. De kommer ta med ett litet klipp från min medverkan 2014. Och undrade om det var okej. Svaret från mig var självklart JA! Om jag kan vara med och påverka gör jag det med hela hjärtat.

Jag säger NEJ till cancer! JA till livet! Hjälp mig och alla forskare att krossa cancern. Ingen mer ska behöva få ett cancerbesked och hur länge den har kvar att leva. Det räcker nu.

Jag tror vi är nära lösningen på besegra cancergåtan och då behöver forskningen ännu mer resurser för att komma dit. Stor kram Annica ❤️️

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Martina 3 år sen

Hoppas innerligt att det går bra för dig <3 Massa massa massa kramar fina du <3

Helena 5 år sen

Mycket känslor väcker klippet, du är stark Annica som kämpar och så skönt att cancern i levern minskat/försvunnit! Fint att ni tar upp detta ämne, då det är så många som drabbas. Att nya mediciner tillkommer hela tiden som hittar nya lösningar känns hoppfullt! Styrkekramar till dig Annica och så härlig tjej du är och fin familj du har! Var rädd om dej! Varm kram

agnes 5 år sen

Hej. vilken fin familj och vad ni kämpar på. Hoppas du inte blir resistent mot medicinerna och Jag önskar med hela mitt HJÄRTA och vill inge dig hopp att du besegrar cancern.

Caroline 5 år sen

Vad ska man skriva?! Ord känns så små efter läst detta. Vill skicka en kram, en stor. Hälsningar från Skåne

katja 5 år sen

Tack Annica och styrkekramar!

C 5 år sen

<3 <3 <3

Cissi 5 år sen

NEJ TILL SKITCANCER – JA TILL LIVET! ❤️❤️

Louise 5 år sen

Tack för att ni delar detta med oss. Jag var precis som Annica livrädd för till och med ordet cancer tills du Johanna började dela Annicas blogg. Tusen tack! Och nu går en slant varje månad till cancerfonden istället för in på mitt pensionssparande.

Agneta 5 år sen

Varma kramar❤️❤️

Carolin 5 år sen

Så skönt de går framåt för dig Annika ❤️❤️❤️. Att sefilmen skar i mitt hjärta ❤️, själv förlora jag min mamma i melagnit melanom 24 mars 2011. Jag bidrar såklart till cancerforskningen kommer göra livet ut . Önskar dig och familjen all lycka och fortsätt kämpa ❤️❤️❤️. Att få följa din resa och du delar med dig ❤️. Stor kram ❤️❤️❤️

Dzaja81 5 år sen

Åhhh mina tårar bara rinner villken underbart familj så fantastisk tjej Annica jag önskar dig all lycka att du blir frisk ser dina barn växa tar studenten och att du får finnaste barnbarnen. Jag vet att du kommer klara deta Gud är snäll man ska bara be till han och det du gör. Underbara Annica önskar att jag kan göra något för dig det minsta jag kan göra jag ber för dig och din familj. Skickar mycket kramar och styrka till er ❤❤❤❤Du ska leva många många lyckliga år ❤❤

Lise 5 år sen

Styrkekramar från Danmark! – hoppas av hjärtat att du kommer fixa detta! – min svågerska är sjuk av cancer i urinblåsan – obotligt eftersom det har spridit sig til ben på olika ställen i kroppen – det är tungt, men hon kämpar på och VIL leva och se sina barn vuxa upp!!

Marita 5 år sen

Jag ryser i hela kroppen :((Vilken
Underbar familj ni är. Så klart ska
du få leva fina Annica ❤️ Du kommer
fixa detta ❤️ ❤️❤️❤️❤️

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar  Nu är vi hemma efter en vecka ute med båten, de sista dagarna har vi varit på mysiga Gullholmen, en underbar skärgårdsö som ligger bara 10 minuter med färja från…