• 2016-01-11, 14:30
  • 13

Knaprig pizza med parmaskinka, mozarella, och mycket annat gott. Glutenfritt så du slipper mjölet och magen mår bättre. Den här pizzan är knockout från första tuggan, ni måste testa. Vill du gå ner i vikt? Testa börja äta lågkolhydratkost. Jag tappade mycket och kroppen blir inte lika svullen. Mår inte lika illa som efter en pizza med massa mjöl. Varför tror ni man mår så dåligt som man gör efter snabbmat, pizza och skräpmat? För kroppen mår inte bra av det förstås. Ändå äter vi mer skräp än någonsin i Sverige. Skrämmande.

Reagerar kroppen genom att du mår illa, får ont magen, får huvudvärk, sover dåligt, hjärtklappning, högt blodtryck mm mm. Ja, då är det ju något som är fel. Ändå äter vi. Även jag ibland, men numera med kontroll. Tar jag en “vanlig pizza” vräker jag inte i mig. Vill inte må dåligt. Visst att det är gott, jag njuter om jag tar tex en ostburgare som kan vara bland det godaste i skräpmatsfamiljen men eftersom jag vet om konsekvenserna äter jag det sällan.

Medvetet val. Jag vill äta det kroppen mår bra av! Skräpmaten lockar oss, hjärnan vet hur god den första tuggan är. Precis som en alkoholist, så fungerar en matmissbrukare. Hjärnan tänker på mat hela tiden och det enda för att överleva för stunden är att stoppa i sig det man tänker på. Ofta och mycket. Sedan kommer ångesten igen.

Man behöver bryta mönstret, kan till och med behövas terapi/samtalskontakt för ångest och destruktivt beteendet kan behövas bearbetas och det räcker inte med att säga – Ta bort ångesten.  Du behöver istället möta den. <3

DSC_0338

Den här pizzan åt vi igår kväll. Nästan så jag vill göra den idag igen =) Fyllningen kan man lägga på vad man vill och har hemma.

Pizza med mandelbotten 2-3 pers

Botten:

3 dl mandelmjöl

1 dl skalade sesamfrön

2 ägg

4 tsk olivolja

1/2 tsk bakpulver

Salt, peppar

Timjan, oregano eller någon annan krydda ni tycker om. Det blir gott att ha i degen.

Gör så här: 

1.Blanda ihop alla ingredienser  och tryck ut på en plåt med baklåtspapper. alt kavla ut men då måste du ha bakplåtspapper mellan för det fastnar lätt.

DSC_0324

DSC_0326

2. Grädda på 175 grader ca 12 min eller tills det fått färg. Ta ut och lägg sedan på fyllningen. Ställ in i ugnen på 220 grader efter du tagit ut botten.

Tomatsåsen 

Jag använder gärna Mutti, den är godast! Kokar upp i en gryta med 1-2 hackade vitlöksklyftor, 1-2 msk olivolja, gärna lite kokosolja så får du bra fett också. Goda kryddor du tycker om. Maten ska smaka mycket och gott, då kommer du bli nöjdare och även för din viktminskning.

Tillsätt tex oregano, basilika, timjan och salt och savrtpeppar. Jag tog även lite chili.

DSC_0331

DSC_0333

Lägg på fyllningen på botten som har varit i ugnen redan.

Ta sedan det du tycker om. Vi hade massor med gott! Parmaskinka, färska champinjoner, grillad sparris, mozarella, paprika, goda tomater och lite riven ost.

DSC_0338

Strö gärna på oregano över.

DSC_0343

Skjuts in i ugnen på 220 grader tills osten smält!

DSC_0347

DSC_0350

DSC_0374

Den här biten plus sallad blev jag mätt på! Tog även lite chilibea över.

DSC_0377

Kanske till TVn i kväll? Den här pizzan behöver inte vara fredagspizzan, den funkar även till vardag. Med rätt mat kan du äta när du vill, vardag som helgdag.

Känn efter när du ätit, drick ett stort glas vatten. Måste man backa om? Kanske inte. Minska portionerna, du kommer märka resultat redan där. Ät rätt fett så du blir mätt och får energi.

Smaklig spis!

 

 

2016-01-11 Johanna Toftby, Recept

Kommentarer

Anna 5 år sen

Hej! Jag är så sugen på att börja med LCHF. Vad ska man tänka på? Hur mycket ska man äta, hur ofta? Och hur mycket ska man träna i veckan för att få resultat? (viktnedgång)

Tack för din inspiration!
/ Anna

Gunilla 5 år sen

Mums! Tack för all inspiration och recept! :)

Sussie 5 år sen

Den blir det till helgen! !!!!! Låter hur god som helst. ……

Nu kommer en underlig fråga? Hur får man det mysig, hotell känsla, spa aktig toalett /badrum? Har du tips, idéer.? Hur ser ditt ut? Jag får inte till det…… Tipsa gärna

Ha en bra tisdag! Kram

Sara 5 år sen

Låter jättegott! Jag tycker det är så svårt att utesluta vitt mjöl, det finns i så mycket. Äter du tex pasta? Och har du bra frukosttips? Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Det är verkligen inte svårt. Bara i början. ;) Mjölet gör inte mycket gott om man äter för mycket…

Jag äter hellre bönpasta tex! Kolla på innehållet får du se vilken stor skillnad!

Frukost alltid ägg, eller tex makrill i tomatsås, fröknäcke, smoothie, fet yoghurt nån gång ibland. Mm mm.Finns massor!!

Kan skriva i ett inlägg lite mer tips.

kram!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tyyyyp ;)

Barbro 5 år sen

Vad gott det ser ut !! Får nog testas nästa gång jag gör pizza.
Har precis gjort din smoothie- kanon god !!
Ha en fortsatt bra dag / kram
Ps har mailat dej på nytt med lite godsaker Ds

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Ja, denna måste du testa ;)

Ska kolla mail igen!! Kram!

Barbro 5 år sen

Hoppas att det har kommit fram nu.
Kram

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…