ANNONS
Integritet på Tailsweep

Pizza med extra allt och mandelbotten- Gå ner i vikt med Lågkolhydratkost

/

Knaprig pizza med parmaskinka, mozarella, och mycket annat gott. Glutenfritt så du slipper mjölet och magen mår bättre. Den här pizzan är knockout från första tuggan, ni måste testa. Vill du gå ner i vikt? Testa börja äta lågkolhydratkost. Jag tappade mycket och kroppen blir inte lika svullen. Mår inte lika illa som efter en pizza med massa mjöl. Varför tror ni man mår så dåligt som man gör efter snabbmat, pizza och skräpmat? För kroppen mår inte bra av det förstås. Ändå äter vi mer skräp än någonsin i Sverige. Skrämmande.
Reagerar kroppen genom att du mår illa, får ont magen, får huvudvärk, sover dåligt, hjärtklappning, högt blodtryck mm mm. Ja, då är det ju något som är fel. Ändå äter vi. Även jag ibland, men numera med kontroll. Tar jag en ”vanlig pizza” vräker jag inte i mig. Vill inte må dåligt. Visst att det är gott, jag njuter om jag tar tex en ostburgare som kan vara bland det godaste i skräpmatsfamiljen men eftersom jag vet om konsekvenserna äter jag det sällan.


Medvetet val. Jag vill äta det kroppen mår bra av! Skräpmaten lockar oss, hjärnan vet hur god den första tuggan är. Precis som en alkoholist, så fungerar en matmissbrukare. Hjärnan tänker på mat hela tiden och det enda för att överleva för stunden är att stoppa i sig det man tänker på. Ofta och mycket. Sedan kommer ångesten igen.
Man behöver bryta mönstret, kan till och med behövas terapi/samtalskontakt för ångest och destruktivt beteendet kan behövas bearbetas och det räcker inte med att säga – Ta bort ångesten.  Du behöver istället möta den. <3


Den här pizzan åt vi igår kväll. Nästan så jag vill göra den idag igen =) Fyllningen kan man lägga på vad man vill och har hemma.
Pizza med mandelbotten 2-3 pers
Botten:
3 dl mandelmjöl
1 dl skalade sesamfrön
2 ägg
4 tsk olivolja
1/2 tsk bakpulver
Salt, peppar
Timjan, oregano eller någon annan krydda ni tycker om. Det blir gott att ha i degen.
Gör så här: 
1.Blanda ihop alla ingredienser  och tryck ut på en plåt med baklåtspapper. alt kavla ut men då måste du ha bakplåtspapper mellan för det fastnar lätt.
2. Grädda på 175 grader ca 12 min eller tills det fått färg. Ta ut och lägg sedan på fyllningen. Ställ in i ugnen på 220 grader efter du tagit ut botten.
Tomatsåsen 
Jag använder gärna Mutti, den är godast! Kokar upp i en gryta med 1-2 hackade vitlöksklyftor, 1-2 msk olivolja, gärna lite kokosolja så får du bra fett också. Goda kryddor du tycker om. Maten ska smaka mycket och gott, då kommer du bli nöjdare och även för din viktminskning.


Tillsätt tex oregano, basilika, timjan och salt och savrtpeppar. Jag tog även lite chili.Lägg på fyllningen på botten som har varit i ugnen redan.
Ta sedan det du tycker om. Vi hade massor med gott! Parmaskinka, färska champinjoner, grillad sparris, mozarella, paprika, goda tomater och lite riven ost.


Strö gärna på oregano över.


Skjuts in i ugnen på 220 grader tills osten smält!
Den här biten plus sallad blev jag mätt på! Tog även lite chilibea över.


Kanske till TVn i kväll? Den här pizzan behöver inte vara fredagspizzan, den funkar även till vardag. Med rätt mat kan du äta när du vill, vardag som helgdag.
Känn efter när du ätit, drick ett stort glas vatten. Måste man backa om? Kanske inte. Minska portionerna, du kommer märka resultat redan där. Ät rätt fett så du blir mätt och får energi.


Smaklig spis!

13

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00