ANNONS
Integritet på Tailsweep

Johannas favorit, Kycklinggryta med kokosmjölk, ingefära och lime

/

Här kommer lovade middagstipset! Thaikycklinggryta med lime och ingefära. Wooop wooop så gott det blev.
Finns det något jag aldrig tröttnar på är det just den maten. Älskar laga god mat, duka upp fint till familjen. Kan stå i köket och dona i flera timmar. Sedan kan dom andra greja med sitt, Janne brukar dock sitta med i köket, jobba vid datorn och småpratar med mig. Bra musik i bakgrunden. Han gör ofta något till middagen men jag har inga problem att fixa det mesta själv. Kontrollfreak.
Tror det är en trygghet för barnen att man grejar, dukar fint och sitter och äter tillsammans. Tänder upp ljus och myser gör vi varje kväll, sedan behöver det inte vara perfekt.
Kycklinggryta med kokosmjölk, ingefära och lime  4 pers 
3 stora kycklingileér
1 1/2 burk kokosmjölk, gärna kung markattas eller Santa Maria
1/2 dl creme fraiche
1 msk kycklingfond
1 msk Röd currypasta
1-2 tsk sambal oeleak
skvätt soja
1 tsk honung
1/2 tsk paprikapulver
En pressad lime
2 tsk riven färsk ingefära
1 broccolihuvud
1 gul paprika
1 röd paprika
1/1 purjolök
Sockerärtor (glömde köpa så jag fick strunta i det men det är så gott)
Gör så här: 
Strimla kycklingen och fräs i olja eller smör.

Salta peppra. Strimla paprikorna och purjolöken, skär broccolin. Lägg i grönsakerna med kycklingen och häll på kokosmjölken. Blir den för tjock, späd med vatten till önskad konsistens. Rör ner resten av ingredienserna och koka upp. Sänk plattan och låt grytan småputtra ett tag. Ta bort från plattan, låt den stå lite. Smakerna sätter sig bättre. Värm på några minuter om det svalnat.


Jag älskar massor med grönsaker! Fräscht, nyttigt och galet gott. Så glad att tjejerna också gillar det lika mycket. Lime är riktigt bra till kokosmjölken, det blir mer balanserat. Testa!


Servera vad ni gillar, familjen ville ha ris. Många frågar om kolhydraterna, jag äter inte mycket på veckorna men lite mer på helgen. Har hittat en balans som funkar bra.
Smaklig måltid!
Blommorna är så fina fortfarande. Denna bild är från helgen men dom är lika fina idag.
Hoppas ni mår bra? Utmaningen, glöm den inte! Dag 11/100 På instagram lade jag ut film igår när jag körde järnet på Step up upp och ner som tabata. Kör det fortaste tempot du kan. Det funkar också! Eller varför inte trappor?! Man kan variera i oändlighet.
Puss och kram! Skickar med tips på mysigaste tröjan. Bor i den!We love zebra! Bra pris, skön och sitter perfekt. Finns på Clarks. 
Puss och kraaam alla

29
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00