• 2016-01-12, 09:34
  • 3

Såg ni galan igår? Nej till Cancer! Jag satt på tåget men kopplade upp mig och såg tack och lov det mesta även om det försvann ibland. Tårarna rann, fy vad jag grät. Men alla dom där galorna är så oerhört starka och jobbiga, men också fint.  Fick sitta med näsduken mot fönstret på tåget och torka tårarna.

Vi som inte är sjuka fattar nog inte vilket helvete rent utsagt dom har som drabbats av cancer. Vi förstår inte hur jävligt det är, både som sjuk och anhörig.

Men det är bevisat, forskningen går framåt och det är många som överlevt tack vare nya mediciner!

Fantastiskt! 

Som Annica alltid säger när hon får reda på att hennes cancervärden inte  stigit. “Jag köper mig lite mer tid, mer tid så nya mediciner tas fram så kanske jag kan få några år till. Kanske till och med fira min 40-årsdag!”

Alltså, tänk er den oron och ångesten. Att inte veta om man får se sina barn växa upp.

Men om vi alla gör något, tillsammans kan vi utrota cancer så fler kan överelva och få många år med sina nära och kära.

IMG_0493-0.png

IMG_0494.PNG

Blev oerhört berörd av dom här fina tvillinsgsystrarna. Usch :( Men starkt och fint att dom var med. <3

IMG_0507.JPGVilken grym läkare! Thomas Helleday! Han fick pris för hans forskning inom cancer! Jag hade äran att faktiskt sitta bredvid honom på en middag på Rosa Bandet för några år sedan. Vilken kille!

Vi pratade så mycket om cancer och forskning, vad som händer när man äter för mycket socker och kolhydrater. Jag bara älskar att det är den första läkaren jag hör som tar upp detta. Men sedan har han gjort stora framgångar också. Socker och cancer hör inte ihop! Hans fru berättade (som också forskar och är läkare) när dom var i England och jobbade, där hade hon en patient som fick cancer i strupen. Han vägrade behandlingar utan ville bota det själv genom oerhört strikt kost genom plocka bort precis allt skärp. Allt socker och mjöl.

Vet ni, han fick heller inge spridning. Han bromsade cancern!IMG_0491.PNG

IMG_0489.PNG

Såg ni familjen? Han som hade lungcancer och 11 tumörer. Vilken kämpe! Och helt fantastiskt att han fick medicin!!!

Bli månadsgivare du också. HÄR hittar du mer. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Snälla skänk något till forskningen, tänk om du eller någon i din familj skulle drabbas.

Stor kram!

 

 

2016-01-12 Johanna Toftby

Kommentarer

Katarina 5 år sen

Såg galan igår. Vilka fantastiskt fina, starka människor och vilka intryck de ger. Nu ska jag bli månadsgivare och den som känner att han/hon inte har råd; dela med en kompis så blir det inte så mycket varje månad. ALLA kan bidra med det man kan. KRAM och Nej till CANCER!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Cancer är skit!

Alla har inte råd att bli månadsgivare som har tufft ekonomiskt, men om man kan! <3

kram!

Katarina 5 år sen

Såg galan igår…vilka fantastiskt fina starka människor det finns. Har man inte råd att själv bli månadsgivare, gå ihop men någon/några kompisar. Då har alla råd!! Det kommer alltid finnas någon i ens närhet som kommer bli drabbad och det känns skönt att veta att man kan hjälpa till med något ivarjefall. Nej tack till Cancer!!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Nu är vi i Göteborg efter några mysiga dagar i Varberg. Älskar hänga med tjejerna, vilka mysiga dagar vi haft. Det är inte så lätt att få till datum som passar alla,…

Nu är vi i Göteborg efter några mysiga dagar i Varberg. Älskar hänga med tjejerna, vilka mysiga dagar vi haft. Det är inte så lätt att få till datum som passar alla,…

God morgon från en solig morgonrunda! Vi är kvar i Varberg i pappas familjehus, igår morse kom även min syster Linnea ner, även om det var lite regn och blåst hade vi…