ANNONS
Integritet på Tailsweep

Smoothie med jordgubbar, kokos, lime och ingefära

/

Vilken vinterdag vi har idag, solen skiner! Dagens frukost kl 11 blev två ägg, kaffe och en smoothie. Recept nedan. Jag äter ofta frukost senare beroende på vad jag ska göra. Sedan jag vände om kosten helt styr jag mina måltider utefter jag ska träna, arbeta mm. Kroppen står sig längre och mår bättre om jag skjuter på frukosten. Ska jag tex PW så är det bara kaffe före. Ska jag träna tar jag oftast en smoothie, ett ägg men då måste det vara en bra stund innan. Vill du ha nytta av energin så behöver du äta ett par timmar innan kroppen tar upp det.
Mer om detta i ett annat inlägg för jag tror många vill veta tips om hur man kan göra för att komma igång, ändra/bryta mönster mm.
Bästa känslan är att aldrig (ALDRIG) mer ha blodsockerras. Kroppen är i balans och jag vet hur den fungerar. ju mer du rör på dig kommer också ditt blodsocker stabiliseras. Inte bara kosten som styr det. Har en gång i tiden varit oerhört svajig och mått väldigt dåligt mellan måltiderna. Galet.


Nu till dagens frukosttips!


Två ägg som varken är lösa eller hårda. Mellan är bäst. Kaffe med lättmjölk, har aldrig tagit bort mjölken för jag har inte behövt det. Smoothie med exotiska frukter och jordgubbar, ingefära och lime. MUMS!
Smoothie 2 port
ca 4 dl äppelmust (Kullamust, utan socker)
2 dl kokosmjölk
2 dl exotiska frukter (frysta som finns portionspåsar mango, papaya, ananas) Eller också tar du vad du känner för.
2 dl frysta jordgubbar
1/2 msk kokosolja
lite vaniljpulver (inte socker)
1 tsk riven färsk ingefära
1 msk pressad lime
1/2 tsk nyponpulver
Under tiden du mixar, späd med mer vätska om du behöver. En smaksak hur du vill ha den. Jag gillar när den är fluffig och krämig.
Mixa ihop allt!Har du tex inte nyponpulver gör smoothien ändå.Njut!
Denna gjorde jag till L-M som ligger i högläge i sängen efter opererat sin fot igår. Inte rolig smärta hon har idag kan jag säga. Smoothie och värktabletter gjorde susen nu precis.

15
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00