• 2016-01-14, 23:54
  • 8

Man är aldrig så skakig i musklerna som efter ett Bodypump pass med  Sofie som instruktör. Man är däremot stark som en oxe, full av lyckorus efter. Hon peppar på “äkta sätt” så man tar i för kung och fosterland och orkar liiite till. Svär inom sig att det är passet är näradödenpass (Tänker varje gång) kommer aldrig mer gå hit. Ändå gör man det om och om igen. För när belöningen kommer, strax efter så längtar du redan till nästa pass. Kroppen är finurlig.

Efter 1000 repititioner kan jag knappt hålla mobilen.

Jag har haft riktigt ont i bröstryggen kring jul, var hos Naprapaten två gånger sedan blev det bra igen. Men ska akta mig för att lyfta för tungt över axlarna eller ha för tungt på axlarna. Har märkt att det blir illa om jag tex kör ben på Bodypumpen och har alldeles för mycket vikt på stången som trycker på axlarna neråt. Idag testade jag hålla två 5 kg viktplattor istället för stången när vi körde ben 6 minuter. Riktigt jobbigt ändå och slapp istället det onda i bröstryggen.

IMG_0711.JPG

Sist i passet goa magövningar med vikt. Tack o lov hade jag gjort dagens utmaning #stepup100dagar redan innan passet. Hade varit svårt efter.

IMG_0762.JPG

Går inte gå utan mössa här, så kallt vi har det.

IMG_0680-0.jpg

Soligt och vackert iaf!

Var med L-M på Vårdcentralen idag, dom skulle kolla hennes stygn och hur det såg ut. Hon kan inte gå överhuvudtaget eller köra bil så jag skjutsar och hjälper henne hela tiden, däremellan jobbar jag på salongen så det har varit en del trix men efter pysslat om schemat så går det. Nu har hon inte lika ont som tur är.

DSC_0674Här pysslar hon om lillasyster, dom gör ofta flätor på varandra innan dom lägger sig.

DSC_0676

Blommorna jag fick är fortfarande fina, några har blivit lite trötta men många är fina. Pratade med Janne nyss, det skiljer ju 9 timmar så det är svårt när man ska höras. När vi går upp har dom inte ens lagt sig. Längtar galet mycket och räknar ner dagarna. Vet att jag är löjlig men så är det. Vill bara tiden ska gå :)

I morgon ska jag på ett par möten i Gbg och sedan After Work med en vän! Ska bli mysigt.

DSC_0652

Har lagt fram allt som ska med, egentligen skulle jag tagit ner granen i kväll men orkade verkligen inte. Ångest! har skjutit på det varje dag men i morgon bitti SKA den ut. Nackdelen med en kungsgran av bra kvalite-Den är fortfarande fin, haha så jag får inte ut den. Tyckte det var mysigt med alla stjärnor nu när äntligen snön kom så dom fick också hänga. Men i morgon åker allt ner.

Har bakat dessa raw-chokladbollar med crunch i kväll, vi älskar dom! Inget vitt socker och ännu godare. Lägger upp recept i morgon.

DSC_0630

Ska bli spännande att se vad min Jawbone säger om nattens sömn när jag vaknar i morgon. Hoppas på ordentligt med djupsömn. Intressant att se vilopulsen, jag har runt 55-60 och när jag sover kan den gå ner ännu mer. Lite skräckblandad förtjusning att öppna appen när man vaknar. Vill ni se hur er hälsa är ska ni skaffa en jawbone. Den i guld/beige är fin tycker jag. Så kan ni enkelt få hjälp med tex om ni ätit för mycket eller behöver röra på er mer. Då säger den till ;) Även om ni sitter still för mycket, haha!

Vilopulsen ska tex inte vara för hög, ett bra sätt att ha koll på hälsan. Tusen tack för alla kommentarer, ska svara många i morgon fm.

Dags att krypa ner, i morgon är det freeeeedag!!! 

Natti natti

 

2016-01-14 Johanna Toftby

Kommentarer

Alice 4 år sen

Synd att du inte svarar på vad som hänt med dottern :-(

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Men jag kan inte skriva allt om andra, det får dom isf svara på själv när det gäller sjukdomar eller skador.

Inget allvarligt och nu är foten ganska bra.

Kram Johanna

Emely 4 år sen

Jag har funderat på att skaffa en jawbone men recensionerna jag har sett övertygar mig inte riktigt. Jag har tex läst att den mäter sömn trots att man har vaknat, pulsen mäts endast när du vaknar och inte under träning och resten av dagen etc. Joggingrundan konverteras till sömn, synkningen till mobilen fungerar dåligt. Ja en hel del sånt som för mig är hela grejen med att jag köper den :) det kan vara så uppdateringar har fixat en del av problemen men du kanske vill delge vad du tycker efter en tids användande? :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Konstigt, min sömn stämmer exakt! PÅ minuten. har jämfört klockan och kollat direkt appen. Har jag tex vaknat en tid på natten stämmer det exakt.
Fast min puls mäter både när jag sover och tränar?
Hade snitt på 60 hela veckan i vilopuls och den ökade när jag körde träning.
Vad är det för jawbone du har läst om?

kram

Anna 4 år sen

Tack för träningspepp! Jag har varit iväg på mitt 3e pass denna veckan, och börjar äntligen känna att byxorna stramar lite mindre – unnade mig alldeles för mycket i julas!

Ja, det är som du säger, kroppen är finurlig. Och det där med att mycket “sitter i huvudet” när det tar emot med träning. Det kan vara tufft i början, men när man väl kommit igång 10-15 minuter så vill man inte sluta!
Och så den där häärliga känslan efteråt :)

Kram till dig – ha en skön helg!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Visst är det härligt! Mycket sitter i huvudet, så sant att efter bara en liten stund flyger man fram. Bästa känslan jag vet.
Ger så mycket energi och man får påfyllning av endorfiner.

Ha en härlig helg, grattis till att träningen går bra!!

Kram!

Erika GBG 4 år sen

Åh vad har hänt? (måste ha missat nåt) Hoppas hon kryar på sig till din stora tjej! <3

Alice 4 år sen

Vad har din dotter gjort, eftersom hon har stygn som skulle kollas upp?

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar  I dessa tider är det viktigare än någonsin att ta vara på de små sakerna i tillvaron. Det som gör mig glad utan att egentligen vara någon stor grej. Här…

Innehåller annonslänkar  I dessa tider är det viktigare än någonsin att ta vara på de små sakerna i tillvaron. Det som gör mig glad utan att egentligen vara någon stor grej. Här…

Innehåller annonslänkar Solen skiner! Nu är nog värmen på väg, tror ni inte det? Vi ska ha 17 grader på måndag, tror ju nästan inte det är sant. Man måste njuta och…