• 2016-01-14, 15:04
  • 15

Färsk fisk äter vi minst en gång i veckan, gärna oftare. Hel, färsk laxfile tycker dom flesta om och passar alla i familjen, även barn. Tjejer älskar den här rätten med grönsaker och flagad mandel över som man sedan gratinerar i ugnen. Trevlig att bjuda på när man har gäster för det är så mycket färg.

DSC_0591-670x445

Så här brukar jag göra som bilden ovan, det är fantastiskt gott med pressad potatis och limesås till! Många utav er läsare har gjort den och tycker om den. Min kund Kristina som jag ofta får recept av blir så glad när det sprider sig. Hon är 74 år och vi delar exakt samma stora intresse för god mat, vacker dukning med fint porslin.

Igår gjorde jag denna men tog istället “det jag hade hemma”. Vi älskar spenat så det fick det bli.

Gör precis som vanligt, receptet hittar ni HÄR.  Men istället för sparris, lägg spenat runt om sedan salta efter. Glöm inte pensla laxen med sweet chili, jag gjorde en egen på färsk chili, honung, soja, olivolja och salt, peppar.

Gratinera ca 20 min 220 grader och serverad vad ni känner för. Tjejerna ville ha potatis så jag kokade mandelpotatis till.

DSC_0489

Nyttigt och både en fröjd för ögat och magen även om spenaten är svårfotograferad.

DSC_0503Färsk broccoli skulle jag kunna leva på, jag tog även en klick skagenröra till.

Kanske till helgen?! Hoppas det smakar!

Så många som mailar mig om tips på viktnedgång och träning. Hur jag gjorde när jag ändrade kosten. Jag håller på med ett inlägg om just detta. Ni vill också veta hur jag äter på en dag för att få tips. Detta åt vi till lunch igår. På Kvällen efter träningen blev det ägg, the och proteinsmörgås men mer om det i kommande vikt-inlägg.

KRAM

 

 

 

 

 

2016-01-14 Recept

Kommentarer

.. 5 år sen

Ser jättegott ut! Mums. Ska prova receptet.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Kul :)

Moa 5 år sen

Toppen, kul att läsa, själv har jag dragit ner på kolhydrater rejält men vet inte om det blir galet ihop med träning, tycker jag var förkyld ganska ofta på senare tid jämfört med tidigare. Hur gör du Johanna?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Man måste pröva sig fram. Jag blev också sjuk i början, var tvungen få i mig mycket näring. Framföralt c vitamin. Gillar du sötpotatis? Kolhydrater men bra näring.
Ät mycket grönsaker, testa att äta lite bra kolhydrater och se vad som händer.
Tränar jag mycket äter jag mer kolhydrater. Får inte samma energi på fett.

Lycka till! kram Johanna

Barbro 5 år sen

Lax är alltid gott finns så många variationer man kan göra.
Har mailat till dej 2 recept som jag brukar göra bland som jag hoppas ska smaka.
Kram och hälsa tjejerna samt Annica när du pratar med henne.

Svar på kommentaren:
Barbro 5 år sen

Fick inget autosvar när jag maila dej nyss-det brukar jag få men inte nu varför?
Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Vet ej!

Ska kolla, ha en fin dag!

kram Johanna

Lotte 5 år sen

Åååå det lät gott :-) Här blev det fisk och potatis med gräddfil som hastigast. Väntar in personalmötet som börjar om en stund. Ingen idé att köra hem emellan…..
http://blogg.alltforforaldrar.se/lotte

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

GOTT med fisk och potatis. Mums!!
Ha en fin fredag!

Helena Kullberg 5 år sen

Har gjort ditt lax recept många gånger. Jättegott och bra bjudrätt.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Vad roligt :)

Emelie 5 år sen

Denna rätten är såååå god, tack så mycket för receptet. Ska testa med spenat nästa gång. La du bara spenaten runtom laxen?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Yes!
Fast jag värmde den i grytan först med salt och lite olivolja. Sedan bara la den runt om, blir gott och nyttigt!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

:-)

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg