ANNONS
Integritet på Tailsweep

Färsk lax i ugn med chili, spenat och grönsaker!

/

Färsk fisk äter vi minst en gång i veckan, gärna oftare. Hel, färsk laxfile tycker dom flesta om och passar alla i familjen, även barn. Tjejer älskar den här rätten med grönsaker och flagad mandel över som man sedan gratinerar i ugnen. Trevlig att bjuda på när man har gäster för det är så mycket färg.


Så här brukar jag göra som bilden ovan, det är fantastiskt gott med pressad potatis och limesås till! Många utav er läsare har gjort den och tycker om den. Min kund Kristina som jag ofta får recept av blir så glad när det sprider sig. Hon är 74 år och vi delar exakt samma stora intresse för god mat, vacker dukning med fint porslin.
Igår gjorde jag denna men tog istället ”det jag hade hemma”. Vi älskar spenat så det fick det bli.
Gör precis som vanligt, receptet hittar ni HÄR.  Men istället för sparris, lägg spenat runt om sedan salta efter. Glöm inte pensla laxen med sweet chili, jag gjorde en egen på färsk chili, honung, soja, olivolja och salt, peppar.
Gratinera ca 20 min 220 grader och serverad vad ni känner för. Tjejerna ville ha potatis så jag kokade mandelpotatis till.


Nyttigt och både en fröjd för ögat och magen även om spenaten är svårfotograferad.

Färsk broccoli skulle jag kunna leva på, jag tog även en klick skagenröra till.
Kanske till helgen?! Hoppas det smakar!
Så många som mailar mig om tips på viktnedgång och träning. Hur jag gjorde när jag ändrade kosten. Jag håller på med ett inlägg om just detta. Ni vill också veta hur jag äter på en dag för att få tips. Detta åt vi till lunch igår. På Kvällen efter träningen blev det ägg, the och proteinsmörgås men mer om det i kommande vikt-inlägg.
KRAM
15

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00