Chicken Thai med kokos
Gillar ni kyckling ihop med hetta och kokos? Då måste ni göra Chicken Thai!
Kyckling kan man göra massor av, dom flesta tycker om det och man har oftast det mesta av basen hemma. Men det blir extra gott om man sätter till lite spännande smaker, denna rätt blir både lite söt och mycket hetta. Bästa jag vet.
Här kommer dagens middagsips!
Chicken Thai med kokos 4 port
3-4 kycklingfileér
4 dl grädde
1/2 burk creme fraiche
1 dl chilisås
1/2-1 dl Oystersås (står på thaihyllan)
1 röd paprika
1 gul paprika
1 liten purjolök
2 sk färsk riven ingefära
1 tsk sambal oelek, ta mer om du vill ha ännu starkare
2-3 vitlöksklyftor som du pressar
2 msk soja
1 msk mango chutney
2 msk kokosflingor
Salt och peppar
Gör så här:
Stek kycklingfileérna hela i olja ca 10 min, salta och peppra. Ta ur dom från pannan, låt dom vila. Skär sedan i lagom stora bitar.
Skär grönsakerna eller strimla. Fräs snabbt i olja, salt och peppar ihop med vitlöken. Lägg i kycklingbitarna och resten av ingredienserna, sist kokos och ingefära. Låt koka på svag värme så smakerna sätter sig och det tjocknar. Låt grytan gärna stå en liten stund, värm sedan på tex under tiden du gör tillbehören. Smakerna kommer fram mer.
Ingefära är så gott.
Ni anar inte doften…. man blir galet hungrig.
Servera och njut! Jag hade sallad och broccoli, men gott med ris eller vad man känner för att ha till.
Tjejerna åt som galningar, dom tyckte den blev så god och om jag får skryta liiite, den blev ruskigt god! Måste nästan göra den idag igen, haha.
Testa om ni blir sugna, tala gärna om vad ni tycker! Kokos ger en fantastisk smak i hettan. Gillar ni, dela gärna.
Stor kram och smaklig spis!