Chicken Thai med kokos


Gillar ni kyckling ihop med hetta och kokos? Då måste ni göra Chicken Thai!
Kyckling kan man göra massor av, dom flesta tycker om det och man har oftast det mesta av basen hemma. Men det blir extra gott om man sätter till lite spännande smaker, denna rätt blir både lite söt och mycket hetta. Bästa jag vet.
Här kommer dagens middagsips!
Chicken Thai med kokos 4 port 
3-4 kycklingfileér
4 dl grädde
1/2 burk creme fraiche
1 dl chilisås
1/2-1 dl Oystersås (står på thaihyllan)
1 röd paprika
1 gul paprika
1 liten purjolök
2 sk färsk riven ingefära
1 tsk sambal oelek, ta mer om du vill ha ännu starkare
2-3 vitlöksklyftor som du pressar
2 msk soja
1 msk mango chutney
2 msk kokosflingor
Salt och peppar


Gör så här: 
Stek kycklingfileérna hela i olja ca 10 min, salta och peppra. Ta ur dom från pannan, låt dom vila. Skär sedan i lagom stora bitar.
Skär grönsakerna eller strimla. Fräs snabbt i olja, salt och peppar ihop med vitlöken. Lägg i kycklingbitarna och resten av ingredienserna, sist kokos och ingefära. Låt koka på svag värme så smakerna sätter sig och det tjocknar. Låt grytan gärna stå en liten stund, värm sedan på tex under tiden du gör tillbehören. Smakerna kommer fram mer.


Ingefära är så gott.


Ni anar inte doften…. man blir galet hungrig.


Servera och njut! Jag hade sallad och broccoli, men gott med ris eller vad man känner för att ha till.
Tjejerna åt som galningar, dom tyckte den blev så god och om jag får skryta liiite, den blev ruskigt god! Måste nästan göra den idag igen, haha.
Testa om ni blir sugna, tala gärna om vad ni tycker! Kokos ger en fantastisk smak i hettan. Gillar ni, dela gärna.
Stor kram och smaklig spis!

25
21

Vinn snygga kläder eller smycken och detta gör jag just nu…Denna tävling får  ni inte missa! Michela tävlar ut VALFRI vara på hennes shop HÄR! Massor med fina grejer, smycken, kläder och skor. Bland annat Miss me jeans som jag har ovan och Happiness toppar. Missa inte den…


Vi hade en mysig AW på BeeBar igår men lägger in allt från gårdagen strax. Håller nämligen på med lite annat fix just nu…..om man säger.Varför är det så sjukt jobbigt varje år! Barr överallt men det mesta är klart, skönt att få ordning, ska städa hela dan och greja med lite nytt i vardagsrummet jag köpte igår.
Mer bilder och Kycklingrecept strax.
Hoppas ni har en riktigt skön lördag!
kram

6
0

Raw-Chokladbollar med jordnötscrunch


Äntligen fredag! Är ni sugna på godis efter jul? Lätt att man snabbt blir sockerberoende om man ätit för mycket snask och sötsaker. Här kommer ett tips på lite nyttigare godis om du vill ha något gott i helgen. Raw chokladbollar med jordnötscrunch.  Hur goda som helst!!
Smakar som vanliga, fast ännu bättre tycker jag. Man slipper smörsmaken och blir inte så där illamående efter. Istället får man lite energi, kanske efter träning eller gott till kaffet.


Mixade färska dadlar, som kolakräm, en del tror dadlarna smakar konstigt. Testa får ni se. Många blir förvånade. Betydligt bättre med naturlig sötning än det vita sockret många blir beroende av. Sedan är det förstås fruktsocker i frukt, men ok i lagom mängd. Är du sockerberoende, kämpar med vikt tycker jag du ska vara försiktig. Vet att det lätt kan bli att man istället överäter ”det man får äta” vilket bara blir en negativ effekt.


Jag köper alltid färska stora dadlar i lösvikt. Dyrare, men bättre. Dom är mjuka, krämiga och det blir som seg kola.


Chokladbollar med jordnötscrunch 
Chokladbollar ca 30 st
15 stora dadlar, färska urkärnade- Mixa med stavmixer
2 dl mandelmjöl
1 dl grovhackade hasselnötter
1 msk kokosolja
1 msk fin kakao
nypa vaniljpulver efter smak
2 msk starkt kaffe (Mer om degen behöver med vätska.)
1 msk jordnötssmör, (kolla socker, finns vissa med massor)
Ställ degen i kylen en stund.
Rör ihop allt och forma till små bollar. Rulla i kokos och ställ i kylen.
Hoppas det smakar! Nu ska jag röja färdigt här hemma, sedan ner mot Göteborg. Blir ett pass på Nordic Wellness, sedan ska jag ut till Annorlunda Möbler och titta på köksbord och nya stolar. Kommer skänka dessa jag har till någon bloggläsare som behöver.
Vad gör ni idag? Hoppas ni får en riktigt fin fredag! Mer helgtips på kycklingrätt lite senare.
Kram!

24
0