ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kokosolja varje dag och tips för att bota ditt sötsug

/


Kikar in en snabbis och önskar er en fin söndag! Jag och tjejerna var på gymet vid lunch igår,  vi körde ben och mage. Djupa utfall, squats, marklyft, uppkliv (Utmaningen) och mage det sista. Har bilder och tips om ni söker längst upp på övningarna.


Efter träningen käkade jag och tjejerna middag på Mangos i Skövde. God mat och mysigt med mina girls.


Veckans femte pass klart, skönt att kroppen lyssnar och samarbetar. Skrev om gröt till frukost på instagram och det blev väldigt många frågor. Vi är olika och därför ska man pröva sig fram. Jag presterar så mycket bättre efter jag ätit tex gröt till frukost, gärna ett ägg till också. Tex spinning, tuffa intervaller, tabata grupp-pass mm där behöver jag mycket bränsle innan så behöver kroppen mer energi. Hade jag inte ätit det kanske jag inte orkat lika hårt. Alltså det kan gå på ett ut om du äter före du tränar. Kör du före frukost kanske du inte orkar ta ut dig lika mycket.
Står du still och tex inte går ner i vikt så kanske du äter för lite? Att dra bort kolhydrater helt behöver inte betyda att du rasar i vikt. Jag föredrar helt klart en lågkolhydratkost- bort med vitt mjöl och socker men allt handlar om balans. Glöm inte tillföra rätt fett om du vill gå ner i vikt, även bra för din kropp både invärtes och utvärtes.
Kokosolja!Har det i gröt, har det i smoothie, steker i det mm mm. Vi äter det varje dag hemma. L-M har det även på sina ”torra fläckar på huden.Jag gör gröt på ekologiska rågflingor, låter koka en stund så det kokar ihop ordentligt. Sedan lägger jag i 1 msk kokosolja, lite havssalt. Det finns ju massor med gott man kan ha på men jag gillar kanel, kokosflingor och lite agavesirap. Lågt Gi. Jag tar dock väldigt lite. Blir mycket smak. Honung med bär är också grymt gott och nyttigt med naturlig sötning.
Grötfrukost kan vara hur gott som helst. Jag tänker även så här, det är bättre att äta kolhydrater tidigare på dagen, sedan har man energi. Jag äter sällan kolhydrater sent på kvällen. Men balans, man hittar till slut ett sätt som funkar för just din kropp.
Många frågar ofta om sockerberoende. Ska skriva ett längre inlägg och berätta hur jag mådde under den perioden, sömnbrist, panikångest mm mm.
Är du sockerberoende och lätt för att lägga på dig men vill förändra, då behöver man se över sin kost,  tillföra mer grönsaker, mer protein mindre snabba kolhydrater och mer motion. Ju mer du rör på dig desto mer kommer kroppen ställa om sig och sedan inte vilja äta skräpet.


Så enkelt men ändå så svårt. Över häften av alla svenskar är överviktiga. Ändå lever vi i ett land där vi är pålästa, vi vet om allt det där. Ändå är det så svårt. Jag har själv varit en av dom.


Det är i din hjärna och ingen annan som gör att du tar en kaka eller en godisbit, ovanor. Jag är helt hundra på att dom som är beroende heller inte tänker på att det åker ner en godisbit här och där. Eller stoppar i sig smulorna från kakfatet på vägen till disken, eller kanske äter lite av allt gott pålägg innan man ens har satt sig. Det var så jag gjorde. Vräkte i mig lite här och där, hade barnen godis åt jag i smyg. Var jag på ett fik var jag alltid tvungen att välja en kladdig kaka. Kunde aldrig tacka nej när någon bjöd.
Alla mackor jag åt. Några på morgonen, några till mellis, ett par till kvällsmat. Hemskt!
Även om en del tycker det är ytligt så ser man både i ögonen och på kroppen vad socker och för lite motion gör. Man blir svullen, trött.Som sagt. Bakade jämt…ju mer jag bakade, ju mer åt jag. 2009.
Bilden nedan på mig och Janne. Ser ut som om jag ska äta upp honom! =) Hua….


2012.
Tills jag började träna hårdare, där hände det grejer med  kropp och själ. SÅ mycket piggare och glad att slippa daller och extrakilon, istället mer muskler. Finns ingen som kan ta ifrån dig just det du känner.Kärlek!


(Bild lånad från hänt.se) Kärlek är viktigt, när Janne kom in i mitt liv mådde jag även bättre i själen.

Skriv ner!

Mitt tips- skriv ner allt vad du äter under en dag. Var ärlig mot dig själv, skriv ner varenda bit du stoppar i dig. Där kommer du se sanningen.

Det gjorde jag under den perioden som jag var en sockerråtta och vaknade upp. Hjärnan tänker på socker hela dagarna, du ser godis och kakor överallt. För att bryta det behöver man byta ut det mot något annat, precis som en alkoholist som ska bryta sitt beroende. Börja träna. Börja sysselsätta dig med något som du kanske inte gjort innan. Handla aldrig hungrig, gå rakt förbi hyllorna med allt onödigt. Tänk när du vill stoppa ner en kaka att den kostar dig så mycket elände så det är inte värt den ångesten. Får du ingen ångest eller dåligt samvete, då är det värt det. Men upprepar du dig ofta genom att klaga på att du inte är nöjd med din situation är det något som måste förändras. Lägg dig i tid, börja dagen med två glas vatten med citron. Vätska är viktigt.
Ät bra och näringsrik kost. Laga god mat med mycket smaker.
Fredagsmyset. En del börjar redan på fredag lunch sedan lördag och eftersom godispåsen inte är slut kan man äta även på söndagen till söndagsfilmen. Där har du tre dagar med godis av sju dagar! Välj en dag om du vill ha en ”ätardag”. Jag hade lördagar och det blev min ”morot”. Jag tränade hårt, åt en bra kost och såg fram emot lördagen för då skulle jag äta både ostbågar och choklad. Det funkade ok, men lovar er att det är inte enkelt dagen efter att köra på igen. När man har vant sig kan man pröva sig fram och till slut vill du inte ha skräpet för det bara förstör.
Nu tar jag gärna en god dessert om jag är på middag men en liten bit. jag backar aldrig om som jag gjorde förr. Jag köper heller inte hem godis så inget sånt finns i skåpen.


Jag vill gärna hjälpa dom som hamnat i den onda cirkeln, jag har själv varit där men tagit mig ur. En gång för alla, vägrar hamna där igen. Kom i form och behåll den! Tänk den känslan att slippa ekorrhjulet, att ta makten över sin kropp.


Testa tex blodtrycket, ta vilopulsen så kommer du även se hur kroppen mår. Ibland kan man behöva se hur kroppen ser ut ”inuti”, det finns många olika tester för alla värden. Jag kommer ta blodprover på blodkollen.se i veckan för att göra det stora hälsotestet. Det ser jag fram emot. Hoppas jag 😉
Igår kväll åkte jag ner till Göteborg för att mysa med älsklingen, längtat!


Nu ska vi ut på en pw efter pannkaksfrukost! (Proteinpannkakor)  Hoppas ni får en fin dag, middagstips kommer lite senare.
Kram!

28
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00