ANNONS
Integritet på Tailsweep

Intervaller på löpband!

/


Hallå vänner! Hoppas ni är redo för en ny vecka. Igår var vi ute i slasket i Göteborg och gick 6 km på fm, hemskt väder men ändå skönt efteråt med lite luft. Under dagen var vi hemma, betade av en del jobb, mail, samarbeten mm. Gick igenom en del i shoppen, kommer ha lite mer roliga grejer framöver!
På kvällen gick vi till gymmet och körde veckans sista och sjätte pass. Intervaller! Älskar miljön på gym, jag tycker det är roligt att vara där. Alla är liksom där för samma sak, extra mysigt att gå dit med sin partner eller barn. Vi åt en bra middag så kroppen var fullproppad med energi inför ett tufft pass. Märker så stor skillnad med hur jag presterar när jag äter och självklart VAD jag äter. Vill man ta ut sig max, max, speciellet längre distanser, spinningpass, eller just intervaller kroppen behöver energi. Sedan vill jag bränna fett, inte muskler.


Suddiga bilder blir det när jag tränar, haha! Är på gymmet för att träna så det är sällan det blir bra bilder till tyvärr, men desto mer pepp! Brukar muta tjejerna att fota men inte alltid dom vill så klart. Janne har inget val, haha! 😉
Har ni testat intervallträning eller tabata?
Man kan köra på väldigt många olika sätt, kör efter din förmåga men det ska vara jobbigt. Intervaller har visat sig vara grym träning för hela kroppen på många sätt. Du förbättrar snabbt din kondition, sedan har du en bra efterförbränning. När jag kom igång med fettbränningen ordentligt 2012 var det just intervaller och styrketräning som gav stora resultat.
Jag kör tex 10-12 ggr som jag springer så fort jag kan.
Brukar börja på 10 km/h springer 50 sekunder och hoppar av på bandet, vilar 40 sekunder. Sedan springer igen, men då ökar jag farten. Sedan hoppar av igen. Vila är meningen att kroppen ska snabbt återhämta sig den värsta mjöksyran men vila inte för länge, du ska typ hämta andan så du orkar köra på igen.


Här har jag precis gått, joggat lite lätt som uppvärmning sedan kör jag intervallerna.
Många frågar just hur man hoppar av eller på bandet. När man är uppe i hög fart som 17,18 så är det viktigt du inte tappar balansen, håll dig i sedan hoppa på i farten. Då slipper du stanna bandet och hålla på, jag låter det gå hela tiden. I början var jag rädd att falla framåt och slå i framtänderna. Hade inte varit kul. Sprang som en flodhäst och flämtade och flåsade som jag aldrig hade sprungit i hela mitt liv trots jag alltid tränat.
Janne filmade lite så ni ser. Älskar intervaller, man vrider ur kläderna efteråt och känner sig så nöjd! Intervaller kan man även köra i saktade tempo beroende på sin kondition, vill man komma framåt och utmana sig själv är detta en grym träning. Jag kör 1-2 ggr/vecka. Variera med styrketräning så kommer din kropp svara fint ihop med rätt kost.
Efter träningen är jag sällan hungrig, inte efter när jag kört ett högintensivt pass. Däremot kommer hungern efter 30-45 min och då äter jag. Igår åt vi två stora ägg med kryddor och majonäs, lite grönsaker på fincrisp. Galet gott.

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.I morse åkte jag tillbaka till Skövde, hade en efterlängtad massagetid bokad. Njuter varje minut och en bra uppladdning inför veckan, skönt när man har träningsvärk. När jag hade panikångest fanns det inte i min värld att klara av att lägga sig och njuta av massage, det var rena hotet att komma in på en SPA avdelning. Nu är det det jag längtar efter, älskar spa och lugna mysiga behandlingar och kan koppla av ordentligt. Men är man inne i ångest-ekorrhjulet och kroppen är stressad är det jobbigt. Fick många mail i helgen om just panikångest, har en del tips till er som är drabbade. Har ett inlägg nästan klart så ha koll i veckan.


Åkte och handlade lite vi behövde hemma.


Sedan gjorde jag lax med sparris, sallad och avocado. Lite god fetaost till. (fetaost, cremefraiche, salt, peppar, vitlök, honung och en skvätt tabasco)Gott med fräscha grönsaker och fisk! Nu måste jag ut och skölja en färg, är på salongen och jobbar men ska möta upp tjejerna för veckans första pass- Tabata!
Hoppas ni har en fin start på veckan, vi hörs snart. (Missa inte Annicas inlägg sen)
KRAM


15

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00