• 2016-01-27, 14:13
  • 19

Krämig, stark köttfärsås med spagetti! Kan vara bland den enklaste rätten men ändå så galet gott!

Jag försöker variera maten så mycket som möjligt hemma, tycker det är viktigt att tjejerna också få vara med att välja så alla blir nöjda. Dom bor hos mig på heltid så det är fullt ös med allt som ska planeras in varje vecka. Ibland kaos =)  Ibland snabbt och enkelt. När dom var mindre ännu mer kaos förstås som dom flesta familjer. Då är det tufft med allt man ska hinna med.

Är dock tacksam att “ha dom mycket”, nu är det skillnad när dom är så stora, L-M ha körkort mm och kan hjälpa till mycket hemma med matlagning och allt annat.

Dom träffar ofta sin pappa, är där och äter och umgås mm. Men vi valde att tjejerna skulle bo på ett ställe och slippa varannan vecka livet. Alla är olika och detta passade oss bra. Deras pappa bor 10 min bort så dom har haft oss nära.

När jag sa att det blir köttfärsås igår jublade Marilyn,  då är det extra kul att lag mat. Jag har dock bytt ut spagettin mot bönpasta. Mer protein och lite kolhydrater. Ingen av tjejerna frågar ens om det är något annat så ni kan allt smyga in denna pastan istället ;)

Tips! Gott och så mycket nyttigare.

DSC_2199

Står på hyllan bredvid den “vanliga pastan” i alla matvarubutker. Den enda nackdelen kanske är att den är betydligt dyrare men jag köper hellre nyttig kost än billigt som inte är bra.

Köper ni ekologiskt? Visst är det kul att dom flesta har stort sortiment nu. Jag gillar coop extra som har en gigantisk avdelning med ekologiskt, krav och även fin frukt och grönsaksavdelning.

Här kommer recept på min köttfärsås!

Recept:  4 port

500 gram nötfärs

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 röd och 1 gul paprika

2 tsk mango chutney

1 msk sweet chilisås

1 msk kalvfond

1msk tomatpure

1 tsk saambal oelek

1 msk kokosolja

skvätt soja

1 tsk oregano

Grovmalen svartpeppar

salt

1/2-1 burk creme fraiche

2 dl krossade tomater eller  mer

1-2 dl vatten, späd till önskad mängd

DSC_2204

Gör så här: 

Skär lök, vitlök och paprikor i bitar, fräs i kokosolja. Ta upp och stek köttfärsen, salta och peppra. Lägg i resten av ingredienserna och låt det småkoka lite så det kokar ihop och smakerna sätter sig.

Jag gillar när det doftar oregano och tomatsås. Himmelskt gott!

Jag kokar pastan det allra sista i ca 4 minuter. Det ska stormkoka. Ta sedan av grytan, spola med kallt vatten i durkslaget och ner i grytan igen. Jag ringlar på god olivolja, dels för smaken men också för att det inte klibbar ihop.

DSC_2205

Gott!

DSC_2208

Mat ska vara gott för alla sinnen!

DSC_2269

Satt i flera timmar vid nya köksbordet och jobbade i morse. Mysigt med möbler man trivs i, snart kommer mattan. Då ska jag fota allt. Just det! Mina gamla köksmöbler kommer jag skänka till någon som kanske inte har köksmöbler och har behov. Men lägger ut bilder när det är dags.

Är på salongen några timmar och jobbar, dags att skölja färg.

Kram så länge

 

 

 

Relaterade inlägg

Har ni en skön söndag? Vilken fin välgörenhetsmiddag på Lindholmen vi var på igår, ni kan se filmer på min instastorie, klicka på min profilbild på instagram kommer man dit. Johanna Toftby…

En dag kvar! I morgon fotar vi sista dagen till min bok. Har varit igång från 8.30 till nu så jag ville bara säga tack för att ni finns och att ni…

Så usel bloggerska dessa dagar men ni vet varför. Kommer blogga järnet som vanligt när vi plåtat klart till boken. Har ni instagram? Klicka på min profilbild så kan ni se massor…

Innehåller annonslänkar Vilken sommarvärme! Jag och Lisa-Marie har varit ute på en runda med Lucy, hon badar och går i vatten så fort vi hittar en bäck. Svalka av sig är skönt.…