• 2016-01-27, 09:28
  • 13

 

För ett par månader sedan skrev jag ett inlägg om Annica och Kristians badrum som dom hade tänkt att börja med hösten 2013. Dom hade köpt bubbelpoolen och skulle sätta igång renoveringen men istället fick Annica ett fruktansvärt besked, obotlig cancer och ett par år kvar att leva. Jag kan inte ta in den känslan att sitta i ett rum på KSS en fredageftermiddag och få det beskedet. Att det “är kört typ”. Annica hade ramlat ihop. Det hade vem som helst gjort. Tänk att se hela livet raseras, så fruktansvärt ofattbart! Jag glömmer aldrig den statusen hon skrev på FB den kvällen.

cellgifter-2

Hennes kamp och den svåra, långa resan hon gör får ni följa här inne, nya läsare hittar allt under kategorin gästblogg. Hon om någon ger oss andra hopp med sin positiva syn på livet, att ingenting är omöjligt och allt går!

Därför tyckte jag och hennes svärmor Rakel att vi skulle hjälpa dom att få ordning på deras efterlängtade badrum som dom stängde dörren till den där dagen som vände upp och ner på deras liv.

Annica får cellgifter en vecka i månaden, det kommer hon få på obestämd tid för att “hålla alla tumörer nere” så inget mer spider sig. Då kan ni tänka er hur man mår genom att få cellgifter så ofta och länge, tänk er då att ha sitt egna hemmaSPA där dom kan krypa in och “bara vara”. Underbart!

hjärta

Efter det inlägget när jag frågade er om hjälp, kanske någon hantverkare i Skövde, kanske någon ville sätta in ett litet bidrag till badrummet mm. Vem som helst förstår att sin ekonomi blir oerhört drabbad när en i familjen är sjukskriven, man har sin man som behöver vara ledig mycket, ta hand om barnen mm och alla resor till Sahlgrenska, en del restaurangbesök när dom är där mm. Allt kostar och då kommer förstås badrummet allra längst ner på listan.

Men…! Alla ni läsare har gjort att detta blev verklighet. Det är tack vare ER som nu deras dröm om ett eget SPA blir verklighet. Annica om någon är värd att kunna krypa ner i ett varm bubbelbadkar och bara vara  med sin familj och njuta.

Rakel har hand om kontot där ni samlade in drygt 17.000kr så nu vågade dom sätta fart med badrummet! Pengarna kommer gå till saker som behövs inhandlas under bygget, men självklart behövs mer hjälp. Och gissa vad?!

Jag fick otroligt många mail från företag här i Skövde som ville hjälpa dom! Rakel har styrt upp allting med hjälp av Kjell, en nära vän till familjen som är “spindeln i nätet”.

Jag vill tacka och hylla er hantverkare och företag som gör detta möjligt. Det är ett stort jobb, allt ska göras från grunden så ni anar inte deras tacksamhet för allt ni gör.

TACK!

Dom gör detta helt på sin fritid, helt utan kostnad. Det är helt fantastiskt! För det är inget litet jobb dom gör det förstår ni när ni ser bilderna nedan. Jag har lagt in bilderna Annica skickade till mig som ett galleri längst ner. Kanske ni känner någon?

Vilka änglar. <3

TACK från mitt hjärta till: Timmersdala bygg, Kents el, Kakel Anders, Beijer, Billinge färg, Jasmin Maksumic, Magnus Bustad, Mats Röningberg. 

I lördags drog dom igång med bygget! Idag är målaren Mats där och fixar för fullt. Ni kommer få se alla bilder steg för steg hur det förvandlas till deras efterlängtade badrum här inne!

Stor kram från mig. Här kommer Annicas Tack- inlägg till er kära läsare. Hon skrev det i lördags när allt drogs igång.

Annicas inlägg skrivet 2015-01-23

TACK för att detta VERKLIGEN blir sant! ❤️️Så stor dröm som vi trodde låg långt, väldigt långt fram, har nu startat.

Idag kom byggarna och började projektet som hjärthjälparna satt igång. Har svårt den här gången att formulera mig. Skrivit, trycker bort. Skriver och ändrar. Har så mycket inuti detta “Annica hjärtat” som jag vill få ut till er alla, för det är tack vare er ALLA som detta nu blir till verklighet.

När vi står i källaren med alla hantverkare gråter jag. Nåt så hejdlöst har jag gråtit. Nästan på snudden till pinsamt faktiskt. Jag kan inte hålla bort tårarna. Så skönt att få gråta lite av lycka nu. För de tårarna är riktigt bra tårar. Lyckotårar. När alla dessa fina människor som ställer upp, lägger ner sin fritid på oss “vanliga små Stöpenbor”. Och deras goa familjer som “lånar ut de till oss”, när de kunde istället varit hemma hos sina familjer.

IMG_2326.JPG

Jag blir så RÖRD! När hantverkarna berättar och förklarar hur de tänker kring badrummet, det går inte utan att fälla tårar. Även den coolaste av de coolaste skulle nog inte ens kunna hålla borta de glädjetårarna. Det är en magisk känsla i hela kroppen, att det finns SÅ godhjärtade människor!
Idag, strax innan 08 på morgonen kom 3 st snickare från underbara Timmersdala Bygg och startade med att riva, slipa, bygga. Ni kan nog “ta lite på känslan” att se dessa unga herrar komma här en lördagmorgon. Frivilliga, arbetsvilliga för att hjälpa OSS. Glada ler de mot oss, driver lite med barnen och vi kan verkligen känna att de hjälper med hela hjärtat. De ger så mycket av sig själva, även till våra tre små barn. Vilka toppenkillar!

IMG_2320.JPG

Och även så många andra som är med i detta. Min svärmor Rakel som tillsammans med Johanna kom på detta. Alla NI som vi inte ens känner, och ni som även står oss nära, ni som ger oss Så mycket på olika sätt. ❤️️

Alla pengar som kommer in till badrummet, det är SÅ stort. Många bäckar små hjälper enormt! Detta är för oss väldigt svårt att ta in! Ni är så många. Min svärmor Rakel har ansvar för kontot med pengarna och det känns skönt att vi inte håller i några trådar.

Vår goa Kjell, vår arbetsledare, som är spindeln i nätet och planerar. Allt gör han från hjärtat, vi riktigt känner det. Han har själv haft en jobbig infektion och legat inlagd. Ändå har han suttit och planerat på sjukhuset och även hemifrån. Han kommer hit hem, in på kryckor med ett mål i sikte: att få vår dröm bli uppfylld!

IMG_2319.JPG

Alla snickare, målare, Elektriker, rörmokare, plattsättare you name it… Alla företag som gått in med material/sponsring till vårt badrum och alla ni andra omkring som är med i detta på det ena eller andra sättet. Vi är av full beundran. Ni kan inte ens ana vad och hur mycket detta verkligen betyder för oss. Så många omkring oss. Det gör vår jobbiga resa så mycket enklare.
Vi har haft och HAR väldigt svårt för att ta emot hjälp från andra. Men vi har insett och inser hela tiden, att inget skulle fungera utan er alla. Vi klarar det inte själva. Resan är lång och svår, det blir vi påminda om hela tiden av läkarna.

Att hitta ett liv mitt ibland alla besked, oro och alla cellgiftsbehandlingar med små barn, som vi vill ska få ett så “normalt liv” som det går. Det är jobbigt! Det sitter inte utanpå kan jag lova. All oro, alla fruktansvärda skuldkänslor att snart är måndag här, och vi åker åter igen från våra underbara guldgossar, allt för att jag ska “förlänga” mitt liv med cellgifter.

IMG_2318.JPG

Men tanken slog mig idag. Jag väntar på röntgenbesked. Kommer få de under veckan när jag ska åter på måndag göra cellgifter. Oron borde finnas där och skuldkänslorna. Men inte en ENDA gång idag har jag tänkt på cancern! Jag har istället lagt mina tankar på vårt badrum. Har gått och lett för mig själv när jag hört maskinerna ifrån källaren. Spänningen och känslorna tog över hela mig, från cancern till badrummet. Och vilken lycka mitt i allt detta, så är vår dröm snart här. Å vad jag längtar.
Tänk första badet med barnen. Första bastun med krille. Och första duschen och första toa besöket. DEN känslan! Gabriel min mellanpojk har redan planer på att ha på sig badbrallorna på “invigningen” för att hoppa i badkaret. Ja, barnen de drömmer, liksom vi! Vi hade lovat de att bada där med oss på nyårsafton 2013 i då vårt nyinköpta bubbelbadkar. Men precis då fick jag beskedet om min obotliga cancer, så det badet och de drömmarna la vi på framtiden. Om det då fanns en framtid, som mina läkare sa inte var så lång för mig.

annica--670x837

Några år fick jag…Jag har tom tänkt många många gånger att jag ALDRIG kommer få uppleva denna dröm med min man och mina tre söner. Men det kommer jag få göra, för nu är vi igång!!!!!!

Jag vet att Rakel kommer uppdatera med bilder på hjärthjälparnas sida från badrummet under resans gång, men även Johanna som kommer uppdatera här på bloggen och även tacka alla inblandade företag och frivilliga. Finns många som inte har FB så vi lägger ut det även här.

IMG_2315.JPG

Men jag vill tillsammans med min man TACKA er ALLA som hjälper oss SÅ mycket på resan. Oavsett vad, med gåvor, mat, pengar, hjälp med badrummet, hälsningar och böner. Allt är SÅ värdefullt för oss. Vi kommer självklart försöka hjälpa människor med det vi kan i vår väg. Jag hoppas vi får chansen att ge tillbaka glädjen till någon annan som behöver det. För allt detta, att få glädje mitt i vår livsmardröm, får oss att orka kämpa ännu mer! Och det skulle jag så gärna vilja göra för någon annan när jag blir frisk. Jag vet att jag skrev när, inte om! Men jag väljer se det så.

Trots min obotliga cancer, så måste jag våga tro på framtiden. En framtid med många härliga bad med barnen och timslånga samtal med mannen i mitt liv i bastun.

IMG_2317.JPG

Tack från hela hjärtat till er alla. Stor kram från mig Annica ❤️️❤️️

 

 

Kommentarer

Susanne 4 år sen

Otroligt fint inlägg. Vilka människor. Jag blev verkligen rörd när jag läste detta. Du verkar också vara en riktigt stark människa och bra förebild för många och framför allt för dina barn. Kämpa på!

Jessica 4 år sen

Räckte jag såg bilderna så kom tårarna..
Så fint!!! Så fina människor!!
Det är du/ni sååå värda..
❤️

Malin 4 år sen

Fantastiskt, man blir så glad, vilka fina människor som hjälper er. har rakel något swish nummer om man vill sätta in ett litet bidrag , till nya mysiga handdukar kanske.. kram från malin

Svar på kommentaren:
Annica T 4 år sen

Fantastiska Malin! Såååå söt du är! Passar över den frågan till Johanna ❤️️ De har bra koll på det där! Rakel har hand om swischen! Vill inte sitta här och be om hjälp;) ❤️️❤️️ Men vi är Så glada över allt ni ALLA gör för mig och min lilla familj! Ni är verkligen helt underbara! Stor kram från Annica ❤️️❤️️

Rakel Thimberg 4 år sen

Hej Malin!
Vad gullig du är som tänker på Annica och hennes familj!
Swish numret är 0708 11 74 40 Skriv badrum på meddelande.
Ha en riktigt fin kväll! Rakel

Barbro 4 år sen

Blir så glad för din och familj att ni äntligen ska få ditt fina badrum.
Sen att man kan följa det också när man inte har facebook.
Många styrkekramar till er alla.

Svar på kommentaren:
Annica T 4 år sen

Tack snälla snälla Barbro ❤️️

Cissi 4 år sen

Alltså….mina tårar trillar nedför kinderna när jag läser att badrummet är på gång. Så härligt!
Är så glad för er skull. Ni kommer få klart ert badrum, äntligen, och det är ni mer än väl värda ❤️

Svar på kommentaren:
Annica T 4 år sen

Tack fr hela hjärtat! För svårt för oss att kunna förstå❤️️❤️️ Kram

Åsa 4 år sen

Fantastiskt att se hur många som vill hjälpa till, tänk att badrummet är på gång! Så glad för er skull :-))

Svar på kommentaren:
Annica T 4 år sen

Åsa❤️️ Det är verkligen helt otroligt! Lång dag idag med först cellgifter och sen två påsar blod och bilfärd hem. Såååå härligt att se hur många som vill ställa upp, för oss liksom! Helt ofattbart! Så glad!!! Kram

LInda 4 år sen

Vilket jobb dom gör!!

Svar på kommentaren:
Annica T 4 år sen

Ja Linda ❤️️ De är riktiga änglar ❤️️❤️️

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Vår älskade, modiga, starka Annica finns inte hos oss längre. Efter allt hon kämpat har hon fått somna in med sin fina familj hos sig. Tack för allt du gjort för oss,…