• 2016-01-29, 14:27
  • 13

Äntligen fredag! Visst är det en härlig känsla. Vad passar bättre än förbereda en smarrig dessert till helgen?! Chiapudding med kokosmölk, hallon och lakrits. Jag testade den i förrgår som ett mellanmål på kvällen, alltså det var sååååå galet gott! Jag älskar kombon hallon lakrits och skönt med en härlig dessert utan socker.

Man kan göra chiapudding på vad som helst, mandelmjölk, vanlig mjölk eller vatten. Jag föredrar kokosmjölk om man tex vill att den även ska mätta lite men gör vad ni känner för.

DSC_0290

Recept 1-2 port

Chiapudding med hallon och lakrits

3 msk chiafrön

2 dl kokosmjölk

1-2 dl hallon

1/2 tsk lakritspulver (jag hade kung markattas)

Nypa vaniljpulver (inte vaniljsocker)

Toppa med färska hallon

Gör så här: 

Blanda ihop allt ordentligt, jag mixade hallon med kokosmjölk. Se till så chiafrön inte ligger ovanpå utan blandas med. Lägg i portionsskålar och ställ i kylen gärna några timmar, helst under natten. Rör om då och då i början.

DSC_0294

DSC_0286

Det var så gott så jag måste göra i helgen igen. En del har det som frukost och mellis, jag tycker denna passar utmärkt som en nyttigare dessert som smakar precis som pannacotta.

Nu är jag i Skövde och ska äta lunch med Marilyn, har varit på roliga behandlingar i Göteborg, träning utomhus igår och idag (hemskt väder dock hehe) skriver om det lite senare.

Kram på er!

 

2016-01-29 Recept

Kommentarer

Mitt liv 2.0 5 år sen

Spännande smakkombination!

Anette Söderlund 5 år sen

Hej!
Detta var ett väldigt bra och gott recept som jag provade idag.
Det som oroar mig lite är ju att kokosmjölk innehåller mest mättat fett som höjer vårt kolestrolvärdet och som man bör vara försiktig med Högst 2 gram mättat fett bör man äta om dan.. Jag ser att du använder kokos i olika former i din matlagning o smoothies. Du kan kanske ge mig en bra förklaring varför man ändå ska föredra kokosfett

Emely 5 år sen

Å vad gott det låter!! Det måste jag prova! :) ha en underbar lördag!

Barbro 5 år sen

Hallon och lakrits är ju så gott ihop så med chiafrön får jag allt testa när jag har piggnat på mej.Ligger däckad influensa o orkar inget.
Men vill i alla fall önska dej en bra helg./ kram

Marie 5 år sen

Men guuuuuud så gott det låter alltså!! Älskar såna här recept. Kommer absolut prova!
Gärna fler recept med chiafrön :-)

Hoppas du får en toppenhelg!

Kram Marie

Jeanette 5 år sen

Den ska jag definitivt göra,super med en dessert utan socker! Idag kom mitt andra favorit armband som jag beställt från er shop.Älskar de armbanden och sötaste hjärtpåsen <3 Trevlig helg!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Vad härligt! Hoppas du gillar :) den är galet god!

Kul med armbanden <3

kram på dig

Melina 5 år sen

Hej!! Så underbart att du kommer med detta recept, då jag nyligen köpt lakritspulver men inte riktigt vet vad jag egentligen ska använda det till. Så nu ska jag göra din lakritspudding då jag inte längre äter socker. Perfekt!!! Så glad!!! Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Men det var ju meningen då! Du måste göra detta!!
skriv och meddela sen vad du tyckte :)
kram Johanna

Melina 5 år sen

Nu har jag gjort o smakat. Supergott o definitivt en bjuddessert! Hade inte hallon hemma så jag tog jordgubbar. Man kan ju variera. Mixade allt slätt. Så gott o tack för alla nyttiga recept! Me like!!

Kerstin 5 år sen

Tack för ännu ett härligt recept! Ser jättegott ut! Kanske jag också gör i helgen. Trevlig helg och tack fördom blogg med alla goda recept!/ Kerstin

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack snälla, vad glad jag blir!
Ja, det är så gott med chiapudding och gillar man hallon lakrits måste man göra detta. <3

Trevlig helg!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg