ANNONS
Integritet på Tailsweep

Rawfood tårta med hallon och blåbär

/

Rawfood tårta med bär och krispig nötbotten gjorde Lisa-Marie igår. Jag lovar er, den var helt fantastisk!! Inte bara ljuvligt god, den var så vacker. Jag är stolt och glad över att L-M gillar den här kosten, hon tycker det är kul att baka, laga mat med rena grejer och mindre socker. Tar inte åt mig äran helt själv, hennes mormor är grym. 😉
Här kommer några fina bilder på hennes tårta, jag gjorde inte något mer än att hålla i formen. Och njöt av en god bit förstås.


Recept:
Rawfoodtårta med hallon och bär med nötbotten 
Botten: 
3 dl mandlar
1 dl kokosflingor
15 stora dadlar
1 tsk vaniljpulver
1 tsk salt
Fyllning: 
ca 300 gram hallon (frysta eller färska)
ca 250 gram blåbär (frysta eller färska)
1/2 dl kokossocker el valfri sötning
3 dl cashewnötter
1 dl vatten
1/2 dl agavesirap el honung
1 tsk vaniljpulver
1/2-1 dl kallpressad  kokosolja/fett
Färska bär till dekorationGör så här: Lägg alla bär i en skål med kokossocker medan du gör botten. Mixa alla ingredienser till botten i en matberedare tills degen är jämn. Hon mixade nötterna i vår blender, sedan allt med en stavmixer. Kärna förstås ur dadlarna, jag köper alltid dom större finare i lösvikt. Mjuka och smakar seg kola. Skär dadlarna i små bitar, sedan mixa ihop med resten. Tryck ut botten i en form.


Gör fyllningen, lägg sist i bären och mixa ihop allt en kort stund. Lägg i bären sist och låt det vara lite bitar i fyllningen. Blir så gott! Lägg på krämen på botten sedan in i frysen några timmar. Ta ut den i god tid innan ni skär upp.
Lovar…. den är såååååå grymt god! Ni som undrar över dadlar, kokossocker , honung mm. Det är ju kalorier även fast det är naturligt socker. Självklart bättre än det vita. Även lägre GI. Fördelarna är många. Dessutom tar man en liten bit, det är mycket energi eftersom det är nötter så man blir mätt fort. Men tänk på ni som vill gå ner i vikt, detta är också kalorier.


Jag älskar sånna här bakverk på naturliga ingredienser, ni som vill tänka på er kropp hur den mår även inuti, sänk intaget av snabba kolhydrater, socker och annat som inte kroppen behöver. Testa raw! Även mer motion, ni kommer bli av med ert sockersug, jag lovar. Motion är A och O för att få ett jämnare blodsocker ihop med rätt kost.
Hoppas det smakar! Hon hittade detta recept (ändrade bär mm) från boken Raw fika. Älskar roliga kokbäcker med fina recept och massa tips på rawfika.
Kanske någon blir inspirerad att testa något annat än en kaka med vitt socker.
Nu har darling åkt hem men vi ses i morgon igen då vi ska till Sthlm. Här ska tränas med tjejerna, sedan få undan hemma, blir rester till middag idag efter ceasarsalladen vi åt igår.
Kram på er!BILD 0/0


24
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00