• 2016-02-04, 23:00
  • 27

Vilken lång dag! Jag började morgonen vid jobb vid datorn, lagade en del mat och fotade till bloggen, två intervjuer till Expressen och tidningen Mama sedan var klockan redan 12. Snabbt ner till salongen för att ta hand om kunder.

IMG_3048.JPG

Min kund Jennifers vackra hår, fint med långt vackert svall. Mer och mer blonda färger nu, älskar göra kunder fina i håret som passar deras ansiktsfärg. Mörk utväxt fick färgad havreblond (inte blekning) och ljusa slingor i mellan. Blir naturligt när man blandar, jag har tex ofta många bruna eller mörkhåriga som vill bli ljusa igen. Tips är att blanda in massa slingor mellan färgen så blir det snygga nyanser och man får en fin övergång. Jag gör hellre färg i botten och massa slingor än bara blekning. Nyansera efter blir fint, finns massor av nyanser. (Allt beror på utgångsläge och mörkhetsläge)

Efter nästan 12 timmars jobb var jag så slut så jag knappt orkade stå upp. Ni vet när man är lipfärdig nästan, hjärnan fungerar inte. Men träningskläderna var med och mat hade jag laddat med så energi fanns. Hjärnan vill dit men kroppen vill hem till soffan.

Efter 1 timma fokus styrketräning överkropp, rygg och mage så vaknade jag till liv igen. Fattar ni vad kroppen är cool! Jag blev glad, pigg och stark! Så mycket endorfiner träningen gör med våra kroppar. Blir lika fascinerad varje gång.

Tänk på det, ibland måste man tvinga sig. Ni kommer orka, ni kommer få ännu mer kraft och energi efteråt.

Är man helt off en dag och bara orkar inte, ja lägg dig i soffan och vila. Gör ingen grej av det, men dagen efter är det upp och hoppa  igen.

Förstår ni vad vi kan lura oss själva genom att inte planera sin träning, Hade jag inte bestämt mig från början att i kväll är det fokus på gymmet som gäller, då hade jag förmodligen heller inte tränat.

Planera er träning vänner!

Berätta hur ni gör när ni får downs? Tvingar ni er ändå? Skriv gärna så peppar vi varandra. Kommentarsfältet är alltid öppet men skriver ni tex en smiley eller en länk kan det hamna i skräp.

Planerar ni er träning eller är ni spontana? (Det är jag ibland och då kan det bli bonus)

IMG_3007.JPGHär är i tisdags när jag hade kört step up pass och är röd som en tomat. Mina tjejer springer på löpbandet och det är fantastiskt att vi har träningen tillsammans och att dom vill träna med mig. <3 När man har tonåringar som lever sitt liv med mest kompisar tror jag det är bra att man “hittar sin grej med dom”. Är tacksam att vi har detta varje dag.

IMG_3012.JPG

Hahaha! Hela kroppen är tömd på energi efter ett jätteroligt Step and strength! Konditionspass på bräda med tuff styrka. Älskar ta ut kroppen max så den svettas. Skönt efteråt! Måndag och onsdag var vilodagar så nu kör jag träning fram till söndag. Tjejerna hade lagat tacosallad då dom tränade före mig idag, gott med mat på bordet.

Är ni laddade för fredag? Det är jag! Middagstips kommer, även hotelltävling i Stockholm.

God natt och God morgon!

 

 

 

 

 

Kommentarer

Jeanette Johansson 5 år sen

Längtar tillbaka till träningen nu. Förkylning direkt efter jul och sen blev jag inte frisk emellan innan det var dags för influensa. Igår var första gången på gymmet på flera veckor. Försökte att inte ta ut mig eftersom jag fortfarande inte är helt bra men känner idag att det ändå blev lite för mycket. Jag har märkt att jag orkar med livet så mycket bättre med träning. Försöker komma iväg även de dagar då det känns för jäkligt. Så underbar känsla efteråt då☺
Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Ja det är verkligen skönt efteråt, är man sjuk ska man inte träna, har man precis kommit tillbaka kanske man kanta det försiktigt, men heller inte känna efter för mycket… ;-) Gjorde jag ganska ofta förut.

Kör på! Stor kram

Pia 5 år sen

Jag känner igen mig så mycket i det du skriver.
Kör hit å ditt med Viktväktarna . Slutar alltid med att jag svullar ( äter godis godis å mer ).
Jag jobbar som ssk ska inom kort framtid ut i ambulans . Jag måste hitta träningen . Tränar lite hit å lite ditt. Periodare .
Tänkte så här….
Jag börjar att köra varje dag. Inga ursäkter .
Tänker 3 styrkepass . 3aktiv vila.
Cykla , Cross etc.

Det verkar ju inte fungera att träna 2 dagar i veckan för att sen öka upp för att det ska bli av. För mig :)))).

Du är grymt inspererande!!!

Lollo 5 år sen

Hej!
Tack för en superbra blogg med massor av inspiration och tips. Jag har kanske en aningen märklig fråga, men visste inte riktigt vem jag kunde vända mig till. Jag undrar om det är tekniskt svårt att klippa en så kallad bettie page lugg. Alltså en rundad lugg som är längst i mitten. Jag har haft det tidigare och hade då en väldigt duktig frisör. Nu har den salongen stängt och jag måste byta salong. Det låter kanske som en fånig fundering, men det är ju inte jätteroligt om det inte skulle bli bra. Därför undrar jag alltså om det är en hyfsat enkel sak för en frisör?

Susanne 5 år sen

Hej Johanna! Jag har alltid älskat att träna, men de sista 2 åren har jag fått extremt mycket migrän (2-5 ggr/v). Och tyvärr verkar det som att min migrän blir sämre av träning… Hur irriterande?!? Försöker nu med olika varianter av träning för att se om det är något som gör att jag mår bättre. Tyvärr är all denna migrän oerhört tröttande och efter 2 år så har jag tappat det. Har alltid ätit sunt, iaf för det mesta… Har ett sunt tänk innan jag stoppar i mig något, detta har jag helt tappat och äter allt möjligt. Detta resulterar naturligtvis i att jag bara blir ännu tröttare och har helt klart hamnat i en ond cirkel. Skulle behöva en rejäl spark i baken! Brukar som sagt inte ha svårt att motivera mig, men nu…
Du är dock en alltid lika härlig inspirationskälla (även om det inte räcker för just mig just nu).
Kram/Susanne

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Hej Susanne!

Känner igen det precis. Jag har migrän (visste inte) till och från vid pms. Helvetet på jorden…. men äntligen har jag blivit hjälpt! Köpte en migränmedicin på apoteket, sumatriptan men kolla med en läkare på VC så du isf får det utskrivet. Men du kanske redan har medicin.

Nej, den typen av huvudvärk kan faktiskt bli sämre av träning. Jag har testat allt…. när du tränar får du högre puls, blodcirkulationen ökar och det kan påverka huvudvärken till det sämre faktiskt. Om jag har sån huvudvärk är det vila, mörkt och ev promenad…
Kaffe mm drar också ihop kärlen så det kan bli bättre…

Har du testat yoga? avlsappningsövningar, sett över kosten, sömn mm så huvudvärken kanske minskar? socker och kolhydrater gör det värre tycker jag. Börja där!

Stor kram och ta hand om dig

Helena Larsson 5 år sen

Hejsan! Hade varit trevligt med lite bilder på korta frisyrer och hur trenden ser ut just nu om man väljer att klippa det kort. Mvh Helena

Emelie 5 år sen

Hej:) tänkte komma med lite feedback, skulle önska lite mer varierande i texten. Läs igenom dina gamla inlägg så ser du nog samma sak som jag. Du upprepar dig ofta i varje inlägg och i stort sätt samma meningar. Hur häftig kroppen är, endorfinerna osv ska inte ta för många exempel men ett tips är att du läser igenom dina gamla inlägg så ser du nog samma sak som jag. Lite mer variation vore härligt just nu har det blivit rätt tjatigt tyvärr!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Feedback är alltid bra! Det tackar jag för.
Men jag har nya läsare dagligen som mailar. Många är nya efter året och då är det mkt fokus på träning.

Ha en trevlig fredag! Kram Johanna

Marie 5 år sen

Planerar in hela veckans träning redan på söndagen så vet jag vad för förutsättningar jag har och så hinner man ladda mentalt. Håller helt med dig. Väldigt många kvällar hade jag säkert hamnat i soffan om det inte hade varit för att jag bestämt mig för att träna. När man väl är där så slår energin på!

Anna 5 år sen

Ser till att boka in träningen m vänner. Blir svårt att avboka då ..Tack för inspirerande blogg!

Madde 5 år sen

Jag går gärna då jag bokat ett pass, helst på morgonen. Vaknar jag och är trött bara så är det försent att avboka och jag kommer iväg. Idag ringde kl 5:30. Klockan 6 satt jag på vagnen, 6:45 körde jag spinning för att gå vidare till Viktväktarna för vägning. Åt frukost och sen satt jag med på mötet. Behöver den där piskan för att ta tag i det, men är så nöjd nu. Mår kanon och är redo för en jobbhelg.

Annika 5 år sen

Den bästa träningen är den som blir av är lite av mitt mantra.

Hur ser du på träning vid förkylning? Inte halsont, ingen feber, bara ren snuva. Är det okej eller ej? Olika bud överallt.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Så är det! Men då måste den bli av ;-) Planerar man får man in sin träning.
Aldrig träning vid feber, aldrig träning vid halsont.
Men, sedan ska man gå på hur man mår om man tex har lite snuva kanske det inte är så farligt. Är man pigg, mår bra klart man kan träna. Förutom då feber eller halsont.
Men lyssna på din kropp. Om jag tex känner att något är på gång i kroppen tar jag inte ut mig till max. Då bryter det ut direkt.
Har man varit sjuk och ska börja träna kanske man kan ta det lite lugnt, en promenad eller lyfta lite försiktigt utan att bli för svettig och trött.

Trevlig fredag! Kram Johanna

katja 5 år sen

Man kan få hjärtmuskelinflammation vid träning om man är febrig, halsont och sjuk.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Just därför jag skrev att halsont och feber är farligt. ;-)

Johanna 5 år sen

Läste i ett äldre inlägg att man ska dricka hett citronvatten varje dag! Måste det vara färska citroner? Eller kan man köra den färskpressade EKO citronjuice på glasflaska? Hur påverkar det ens tänder ?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Jag dricker citronvatten varje dag, det är bra för hela kroppen. PH värdet plus så mycket positiva egenskaper.
Hett vatten undviker jag dock men det ska helst vara ljummet och inte iskallt. Häll upp en kanna och ställ fram.

Kram Johanna

Helene 5 år sen

Jag dricker också citronvatten varje dag, min tandläkare sa att när man dricker sura drycker bör man dricka med sugrör då skonar man tänderna.

Sofia 5 år sen

Dina träningspepp är verkligen så bra Johanna! Jag håller med, efter en lång dag är det inte enkelt att träna men när man väl har gjort det så flyger man fram!!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack sofia! Vad roligt :)

Maria 5 år sen

Så bra pepp! Ibland känns det bara sååå jobbigt att ens tänka på gymet men efteråt är man så nöjd!
Gillar att du bjuder på riktiga bilder, svettig och snygg precis som man är! Fattar inte hur en del tror de ska kunna inspirera genom att lägga ut fotograftagna bilder och låtsas att de har tränat? Blir bara fel! Du är grym Johanna!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack Maria! Vi peppar varandra här inne, det är roligt med mycket tips.
Jag ser helt galen ut efter jag tränat, haha! Röd som en tomat och svetten bara rinner…. Men jag älskar det.

Fotografbilder på gymmet när jag tränar? haha, då hade jag nog skrämt bort både dom jag tränar med under passet och dom som läser. Räcker att jag smyger upp mobilen så undrar folk ;)
Trevlig helg!

Sussie 5 år sen

Det gäller att peppa sig själv!!!!! En halv timme eller en timme, på gym eller hemma spelar ingen roll…… Ha ett hopp rep hemma och hoppa lite, sätt på sjukt bra musik och dansa hemma,låt barnen vara med,låt inte djävulen på axeln säga….. Stanna hemma jag var ju duktig igår eller jag gör det imorgon, det finns ingen mer ångest laddat än det, MAN ÄR MER STOLT NÄR MAN HAR GJORT DET ÄN INTE!!!!!!
Hur går det med “100 step up” man ser inga mer pepp om det Johanna. ….
Ha en bra tränings fredag!!!!!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Så är det! Det viktiga är ATT man rör på sig. Behövs ingen forskning för att inse det. Men man ska hitta sin grej, dansa, simma, springa, gymma eller träna hemma mex tex hopprep mm. Finns ju sååååå mycket kul man kan göra! Man behöver upp med pulsen och upp med konditionen för att kroppen ska må bra. Blodtryck, hjärta och kärlsjukdomar, psykiskt välmående mm mm listan är lång.

Vi kör både utfall och squats i utmaningen! Det allra viktigaste var att få folk att komma igång!! PÅ insgram är det mer träningsbilder.

Ha en bra helg du också, kram Johanna

Petra 5 år sen

Håller med om att man blir pigg, nästan så det blir jobbigt för omgivningen! Jag brukar tänka att jag ska träna varannan dag, det funkar ibland, ibland inte. Vill jag inte så är det inte hela världen och är jag riktigt lat och vägrar gå till gymmet så händer det att jag kör seven minutes workout en, två, tre gånger. Jag skulle vilja gå mer på spinning, men gillar styrketräning bättre så brukar avboka. Men i går frågade jag på gymmet om det fanns platser kvar när jag kom dit, det fanns det, så då var det bara att gå på intervallspinning och bli sjöblöt. Så det är mitt tips för avbokare, fråga på plats, då kommer man inte undan!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Så rätt! Man behöver bara göra det. Är man helt slut, ja då kanske soffan är bättre just den dan. Men sedan reser man sig upp igen, det gör ju så mycket fr våra kroppar. <3

Spinning är lätt att man kanske struntar i haha! För att det är sååååååå galet jobbigt.Men- älskar det ändå. ;)

Bra tips där!

kram

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Vilken härligt fredag! I Skövde hade vi flera minusgrader i morse men det känns som vi närmar oss jul mer och mer. Underbart! Nu får det mer än gärna komma snö också. …