• 2016-02-05, 18:48
  • 13

Hej på er!

Nu sitter jag på tåget (blå tåget) ner mot Göteborg. Vi ska möta upp våra goa vänner Magnus, Mats, Daniel och Hanna! Så kul att äntligen ses. Magnus spelar på Trädgården i kväll, är ni i Göteborg får ni inte missa det.ca 22.00

Jag har jobbat hemifrån idag, varit på Bodypump på lunchen, handlat och fixat lite. Vips så är klockan 16 och jag får alltid lika panik.

Men! Min efterlängtade matta har kommit, städade och röjde sedan fick jag vänta på Marilyn tills hon kom hem. Hur jag än gjorde kunde jag inte lyfta bordet upp på mattan. Gick bara inte, det är så sjukt tungt. Men jag gillar rustika bord.

I morgon ska jag visa mer detaljbilder men först ett middagstips till helgen!

Detta är inspiration från Oscar Jöback. Såg så gott ut när han lade ut det på hans insta så jag var tvungen att testa. Färsk lax med pasta, god sås, grillad sparris och grönsaker.

DSC_2445

DSC_2440

Litet smakprov på mattan. Måttbetällde, valde färg plus kantband runt om. Tokälskar den typen av matta i kök.

DSC_2443

Jag köpte färsk lax på coop extra, alltid så gulliga och duktiga i charken. Hon skar upp i bitar och ska bort skinnet. Jättefin lax! 99kr/kg.

Recept: 

Fräs scharlottenlök ihop med vitlök, tillsätt en burk crem fraîche, späd med lite vatten. Lägg i små tomater, en skvätt kalvfond, el köttbuljong, Citronpeppar, salt och peppar. Smaka av. Jag lade även i 1 tsk dijonsenap plus 1 tsk honung. Lät det puttra lite sedan får det stå åt sidan tills pastan ska i då jag värmde på det snabbt.

Jag har bönpasta, dom tunna. Koka upp, medan det kokar grilla färsk sparris, peppra och lägg på lite havssalt. Lägg sedan i pastan i den krämiga såsen.

DSC_2422

Stek laxen allra sist så den inte blitt torr. Detta var helt fantastiskt gott! Ni måste göra det om ni gillar fisk.

DSC_2464

Jag hade även grön sallad med lite gurka, avocado och olivolja.

Hoppas det smakar!

DSC_2454

Hittade en fin vas på Blomsterhallen.

DSC_2424

IMG_3294.JPG

I helgen ska jag även hinna med att måla en vägg i köket tänkte jag, har ju grå kalklitir i alla rum hemma förutom köket. ;) Vi får se om jag hinner men den är busenkel att måla med. Denna zebratunika med spets har jag i dag. Vill ni kika hittar ni den  HÄR. 

Snart framme i Göteborg! Vi hörs snart, kram kram

2016-02-05 Johanna Toftby, Recept

Kommentarer

Erika 5 år sen

Verkligen super super gott. Precis ätit det nu. Tack för all din inspiration som får mig att bara gå rakt förbi alla godishyllor. Jag ska vinna över mitt sockerberoende. Tack vare dig är jag en bit på väg.

Kram Erika

pernilla 5 år sen

Jag undrar vart du köper ditt fina porslin? framförallt muggar/tallrikar i färger som verkar gå i gråa toner, de ser superfina ut

Barbro 5 år sen

Det finns så mycket man göra med lax-har precis ätit detta goda.
Har du provat något av dom du har fått recept av mej än?
Ha nu en bra helg // kram

katja 5 år sen

Lax är gott!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Verkligen!

Eva A 5 år sen

Ser väldigt gott o fräscht ut..och så mysigt o snyggt i köket! Kul med mello ikväll, vet du också gillar det Johanna, kolla in så lik Mimi Werner som ska va med är dig ;) Kul att Anna Book ska sjunga ändå, sett fram emot att se henne..ha en trevlig helg!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack ja det var galet gott! Mello är alltid kul!
Ja, diskad är nog en artists värsta mardröm…. hemskt!! Men det hade nog varit ännu värre för svt om detta hade upptäckts efteråt.
Reglerna är ju tydliga men hemskt för dom drabbade.

Trevlig helg! kram Johanna

Sara 5 år sen

Mums älskar lax! När du skriver grillad lax och grillad sparris, hur menar du, steker du i stekpanna?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Färsk lax är bland det bästa! Finns ju olika stekpannor, men även grill i ugnen. Jag steker snabbt och bara några minuter så det blir en grillad känsla. Lax får inte bli överstekt…
Även sparris i olja, hög värme snabbt.

Jenny Pehrson 5 år sen

Super fin matta! Vart hade du köpt den?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack! Den är såååå fin, vilken kvalite!
Finns på Annorlunda möbler, man ser olika prover så beställer man sina mått och färg mm…

Carolina 5 år sen

Ser fantastiskt gott ut med laxen, älskar lax. Så det ska testas framöver.
Kram Carolina

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Härligt :) Ja Oscar jöback har mycket fina tips på instagram! Gillar hans sätt att träna mm

Trevlig helg! Kram Johanna

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg