ANNONS

Grillad lax med krämig pasta

/
DSC_2462


Hej på er!
Nu sitter jag på tåget (blå tåget) ner mot Göteborg. Vi ska möta upp våra goa vänner Magnus, Mats, Daniel och Hanna! Så kul att äntligen ses. Magnus spelar på Trädgården i kväll, är ni i Göteborg får ni inte missa det.ca 22.00
Jag har jobbat hemifrån idag, varit på Bodypump på lunchen, handlat och fixat lite. Vips så är klockan 16 och jag får alltid lika panik.
Men! Min efterlängtade matta har kommit, städade och röjde sedan fick jag vänta på Marilyn tills hon kom hem. Hur jag än gjorde kunde jag inte lyfta bordet upp på mattan. Gick bara inte, det är så sjukt tungt. Men jag gillar rustika bord.
I morgon ska jag visa mer detaljbilder men först ett middagstips till helgen!
Detta är inspiration från Oscar Jöback. Såg så gott ut när han lade ut det på hans insta så jag var tvungen att testa. Färsk lax med pasta, god sås, grillad sparris och grönsaker.

DSC_2445

DSC_2440


Litet smakprov på mattan. Måttbetällde, valde färg plus kantband runt om. Tokälskar den typen av matta i kök.

DSC_2443

Jag köpte färsk lax på coop extra, alltid så gulliga och duktiga i charken. Hon skar upp i bitar och ska bort skinnet. Jättefin lax! 99kr/kg.
Recept: 
Fräs scharlottenlök ihop med vitlök, tillsätt en burk crem fraîche, späd med lite vatten.

Lägg i små tomater, en skvätt kalvfond, el köttbuljong, Citronpeppar, salt och peppar. Smaka av. Jag lade även i 1 tsk dijonsenap plus 1 tsk honung. Lät det puttra lite sedan får det stå åt sidan tills pastan ska i då jag värmde på det snabbt.
Jag har bönpasta, dom tunna. Koka upp, medan det kokar grilla färsk sparris, peppra och lägg på lite havssalt. Lägg sedan i pastan i den krämiga såsen.

DSC_2422


Stek laxen allra sist så den inte blitt torr. Detta var helt fantastiskt gott! Ni måste göra det om ni gillar fisk.

DSC_2464


Jag hade även grön sallad med lite gurka, avocado och olivolja.
Hoppas det smakar!

DSC_2454


Hittade en fin vas på Blomsterhallen.

DSC_2424

IMG_3294.JPG


I helgen ska jag även hinna med att måla en vägg i köket tänkte jag, har ju grå kalklitir i alla rum hemma förutom köket. 😉 Vi får se om jag hinner men den är busenkel att måla med. Denna zebratunika med spets har jag i dag. Vill ni kika hittar ni den  HÄR. 
Snart framme i Göteborg! Vi hörs snart, kram kram

13

Följ mig på Instagram!

@johannatoftby
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00