• 2016-02-06, 16:16
  • 5

Macarons med olika fyllningar kan vara den godaste kondisbiten jag vet, förutom chokladbiskiver. För ganska många år sedan hittade ni mest bakverk på bloggen. Har alltid älskat att baka, det är både roligt och ett stort intresse och köket är min bästa plats hemma. Men efter att lagt på mig ca 10-12 kg fick jag nog. (Alltid kunnat äta det jag velat men efter 35 hände något) Jag bestämde mig för att fortsatt baka, laga mat men på raw, lowcarb, sockerfritt och mer naturliga ingredienser istället. Som kroppen mår så mycket bättre av. Det finns massor med kul att göra och nu har även tjejerna börjat göra godsaker i köket utan socker.

Men. Ibland vill jag göra något smaskigt onyttigt, kul om man tex har kalas eller bjuda hem någon. Man kan ju bjuda på både och.

Detta var första gången jag gjorde macarons, har aldrig vågat mig på dessa innan. Utseendet talar för sig själv. Man ska inte vara stressad när man gör dom och man behöver en varsam hand. Vet att man helst ska ha silicon istället för bakplåtspapper eftersom dom ska bort direkt efter ugnen. Fastnar snabbt annars, men det gick ganska bra med en vass kniv.

Inspirationen är från Leila bakar! Jag gjorde en vanlig smörkräm och lade i lite kakao och 2 msk Nutella.

DSC_2339

Vispa äggvitorna, sedan häller du i sockret sakta och vispar så du får en fin maräng, toppig smet.

DSC_2345

Spritsa ut små runda som femkronor ungefär.

DSC_2347

Låt dom stå 15 minuter före ugnen, ingen sprack faktiskt. Förutom när jag klantade mig efter.

DSC_2348

Rör ihop allt till krämen medan kakorna är i ugnen. Janne tyckte bilden nedan såg ut som något annat men jag dreglar, haha!

DSC_2355

DSC_2372

Inte dom finaste men ofattbart gott! ;)  Krispiga, frasiga och sega i mitten.

DSC_2396

Äter man en bra kost på veckorna är att det är gott att ta något man känner för till helgen. Utan dåligt samvete, annars tar jag ingen.

Här i Göteborg är det grått och regn men vi har precis varit ute en runda. Nu blir det Jannes goda köttfärspasta (bönpasta) sedan ska jag lägga upp bilderna från gårdagen som var en lyckad och mysig kväll med vänner.

KRAM alla fina läsare! Här laddar vi för mellon, älskar dessa veckor nu när det drar igång!! Vem hejar ni på?

2016-02-06 Recept , ,

Kommentarer

Maria g 5 år sen

Vad fina dom var du har härliga recept ha en trevlig helg jag undrar permanent ar du hår på mej blir det bra mvh Maria
Vet du någon bra bok med smoothies recept.

Emelie 5 år sen

Har ingen favorit i tävlingen ännu men längtar till Charlotte Perrelli nästa vecka :) hon är ju bara såååå grym! Kommer det ut nya klipptider på main snart? :)

Emilia 5 år sen

Hmm.. right back at it.. No more kak och mat blogg… japp du vet vart det barkar :-D

Marie K 5 år sen

Jaaaaa, nu börjar det! Brukar alltid säga vid första deltävlingen att nu börjar livet (hi hi). Sen följer 6 härliga veckor som avslutats med att vi alltid är på plats på finalen. Av det lilla jag hört av låtarna ikväll hoppas jag på Robin Bengtsson. Ace Wilder verkar ha ett proffsigt framträdande på G. Mest intressant i år blir After Darks comeback. Älskade deras Dolce Vita! Nuuuuuuu kör vi…………
Kram

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Har ni en skön söndag? Vilken fin välgörenhetsmiddag på Lindholmen vi var på igår, ni kan se filmer på min instastorie, klicka på min profilbild på instagram kommer man dit. Johanna Toftby…

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…