ANNONS
Integritet på Tailsweep

Pasta med fläskfilé och gorgonzola

/


Dagens middagstips! Fläskfile med gorgonzola, bönpasta i krämig sås som jag gjorde till lunch idag. Så gott det är med gorgonzola.  Krämig pasta kan jag bli så sugen på, då är det bra med bönpasta.
Så här gjorde jag:
500 gram putsad fläskfilé
1/2 röd paprika
Färska champinjoner  200gr
1 scharlottenlök
2 tsk dijonsenap
1 msk tomatpure
1 msk kalvfond
1/2 burk creme fraiche
3 dl grädde el valfri vätska
ca 100 gr gorgonzola
(Valnötter )


Gör så här: 
Strimla fläskfilen i tunna skivor, fräs löken i lite kokosolja och lägg i paprikan och champinjonerna, ta ur det från pannan och stek köttet, salta och peppra. Lägg i resten, (förutom osten) häll på vätskan och låt allt koka ihop till en krämig pastasås. Smula sist ner gorgonzolan. Smaka av, ställ åt sidan. Smakerna sätter sig bättre.
Koka upp bönpastan 2-5 minuter, häll av vattnet, spola även kallt vatten över pastan. I med lite olivolja, vänd sedan ner allt i pastasåsen och koka lite på svag värme och rör om.
Hackade valnötter är supergott att strö på men tyvärr hade jag slut på det.
Smaklig måltid!


Svårfotad rätt men det var  supergott.
Idag körde jag en runda utomhus, igår blev det bodypump så musklerna var möra idag. Hade tur att jag hade en massagetid bokad i morse. Går varannan vecka och tiderna bokar jag alltid in så det blir av. Världens bästa stund att få lägga sig ner och koppla av. Något jag däremot inte klarade av när jag var stressad och hade panikångest. Instängd i ett rum och få massage gick inte. Låter inte klokt men säkert en del som känner igen sig. Det blir bättre =)


Lite träningspepp! Dagsformen är A och O. Lyssna på era kroppar, igår åt jag kyckling med ris på dagen för att orka ta i ännu mer på passet. Har testat så länge och det är så stor skillnad på när jag äter bra kolhydrater före hård träning. Sallad med tex fett, den energin räcker inte för mig. Men man ska testa sig fram. Efter träningen äter jag tex samma mat men med sallad och mer protein. Igår bönor mm istället för riset. Tjejerna är så pass stora nu så vi äter alltid samma. Dom har förresten varit hos kostrådgivare båda två förra veckan, enbart för att lära sig mer vad man äter före och efter träning mm. Jag hjälper dom mycket men ni vet hur det är med nära…. det är alltid bra att prata med någon utomstående ibland. Deras egna val och Katja på gymet vi går hos är så duktig. Hon tränar mycket så det känns bra att prata med någon som även är proffs inom träning och inte bara är duktig på kost.
Jag klarade av att lägga på mer vikt igår, var inte död under benpasset och kroppen svarade så bra. Tycker ett klassiskt Bodypump är så kul! Har gjort ett vikt och fettmätning för några veckor sedan, vill öka på styrketräningen och sedan mäta och se vad som hänt. Mycket roligare än se siffror på vågen, hur mycket bukfett man har tex som är det allra farligaste. En smal person kan ha för mycket så det är viktigt att ha koll på.


Visst blir man glad av färska snittblommor på bordet varje dag. Vita liljor är en utav favoritblomman, förutom den orientaliska. Migrän…
Dags att byta om, i kväll ska vi på middag hos Hanna! Äntligen är det dags för ”halv åtta hos mig igen”.
Kul förresten att ni gillar tävlingen, otroligt kul att läsa hur ni hittade hit. Många som varit med sedan Mama tiden och TV3..
Stor kram

9
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00