• 2016-02-10, 10:53
  • 12

Igår var det dags för Halv åtta hos mig, den här gången var det hos Hanna! Vi är fem vänner som i flera år haft det här trevliga temat. Vi bestämmer ett datum och värdinnan bjuder på en tre-rätters och sedan äter och dricker vi gott. Oftast blir det en vanlig vardag för det är inte enkelt att få ihop allt på helgerna, men förgylla vardagen är fantastiskt så det är nästan bättre.

Vi brukar köra varannan månad, då “blir det av” att vi ses! Hanna har jag även växt upp med och varit kompisar sedan lågstadiet. Annika har jag känt säkert i 25 år, Helene och jag fick barn samtidigt och sedan dess umgåtts mycket. Linnie lärde jag känna lite senare i livet och alla fem har ett stort intresse för god mat.

DSC_0680

Dom har precis renoverat sitt kök som blev fantastiskt fint!

Lite champagne före maten.

DSC_0683

DSC_0677

Förrätt: Toast Sikafors (galet gott) Dryck: Monti Garbi Ripasso

DSC_0686

Varmrätt: Entrecoté med Wokade rotfrukter, getostkräm och grönsallad. Dryck: Villa Corro Amarone Della Valpolicella 2011. Gott vin till maten.

DSC_0694

Dessert: Chokladfondant med vispad vaniljsmetana och hallon. Jag dricker inte dessertvin så nöjde mig med gott kaffe.

DSC_0690

Av mig fick hon vita tuplaner och en godispåse med smycken från shoppen. Toppen jag har på mig till skinntights är Happiness från La vendetta clothing. Finns med på märkesrean tror jag. Lite kul att vi alla tre hade likadana byxor.

DSC_0706

 

Tyvärr var både Annika och Linnie sjuka igår så dom kunde inte vara med. Så tråkigt men många som är sjuka den här perioden. Vi ses ju snart igen.

Tack Hanna för en mysig och trevlig middag. Härligt att ses!

DSC_0707Tips om ni är ett gäng vänner, Halv åtta hos mig är superkul! Vissa omgångar har vi även röstat. Med pengar ;) Bara höga poäng förstås.

Idag jobbar jag på salongen hela dagen, har packat ner träningskläder och mat så jag kan gå direkt efter till gymet. Idag kommer Annica till salongen för att få ljusa slingor, hon har även ett intressant och starkt inlägg som kommer här strax.

Ha en fin dag, här snöar det!

 

 

 

 

2016-02-10 Johanna Toftby

Kommentarer

Rebecca 5 år sen

Är de understa tallrikarna från Mateus? Vad heter de isåfall? Tacksam för svar.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Dom grå släta, samma som jag har hemma är från Mateus ja.

kram Johanna

Susanne 5 år sen

Så otroligt fint hem hon har din kompis! Får verkligen massa inspirationer när jag läser din blogg, både från ditt hem, såsom inredningen, klädstilen, maten och din träning.

Annica 5 år sen

Skulle du kunna höra vart dom köpt lampan i köksfönstret?. TAck för en fin blogg
/AJ

lena 5 år sen

Det är så fint hemma hos din vän Hanna !!! Undrar vart din vän köpt lampan, ljusslingan som hon har i lilla fönstret i köket …. Så fint :)

Jeanette 5 år sen

Såå mysigt ni har, och vilket fint hem:)
Jag undrar om era snygga skinnbyxor, är det äkta läder och vart har ni köpt dem?
Ha det bäst! Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Ja det är mysigt!
Så synd bara att två var sjuka men vi hade en trevlig kväll.
Nej det är fusk, tyg bakom och dom är super! Mina är från Blueco.se Äkta skinn blir så varmt och klibbigt. Dessa är så bra! Finns kanske kvar?

kram

Jeanette K 5 år sen

De små faten till förrän och efterrätt, är det Mateus? De var såå fina, har du lust att fråga var de kommer ifrån (om det inte är Mateus).
Tack, kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Nej det är inte mateus, har för mig det är från Mio men ska fråga.

Kram

Jeanette K 5 år sen

Tack, ska kolla Mio i morgon…

Louise 5 år sen

Så gott och trevligt det ser ut! Vilket fint kök! Vi är ett gäng som samlas varje gång någon fyller år och äter och dricker gott. Vi är fem – sex stycken så det blir ett par gånger per år, en mysig tradition.
Underbart att se att ni har skor på er inomhus, blir galen när man är bortbjuden och folk går i strumplästen – det förstör ju hela oufiten :-)
Du bjuder vekligen på allt i din blogg och det gillar jag. Kram trogen läsare

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

EXAKT!! Jag lovar dig, jag klarar inte heller av när man kommer uppklädd sedan måste ta av sin skorna. Gah!! Ser helt sjukt fel ut… får panik, haha!
Har man dumma klackar kan kam tejpa dom och då blir det inte repor. Golvet är förstås viktigare..

Låter mysigt att ni också ses, vänner är viktigt!

Tack för fin kommentar, kram!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

I fredags hämtade jag min nya Lexus på Lexus Jönköping! Wow vilken känsla det var! Jag var pirrig som ett barn på julafton, en fredag dessutom och champagnens dag. Kunde ju inte…