• 2016-02-17, 15:28
  • 19

Pizza med extra allt gjord på mandelbotten gjorde vi igår, ni som följer bloggen vet min passion för matlagning men också att jag gärna äter med ögat. Måste se läskande ut ;) Vill inspirera er att laga vällagad god mat som kroppen mår bra av men som också ser inbjudande ut.

Gillar mat som man får en skön mättnadskänsla efter och inte blir hungrig av direkt när blodsockret åker jojo.

Hamburgare, pommes eller vanlig pizza klart att jag också äter någon gång ibland. Men inte på veckorna eller i onödan. Tycker inte det är värt det…Men äter jag har jag valt det och ingen ångest efter. Det fina med att träna mycket är ju att man stabiliserar mättnadskänslan, det är positivt tex om du varit sockerråtta som vänder om kosten att du också börjar träna för din hjärna vill fortfarande äta det onyttiga annars.

Varför inte laga en hemmagjord pizza med era barn om ni har sportlov? Gott efter en skön dag ute.

DSC_2991

DSC_2976 2

Pizza med mandelbotten 2-3 port  (Jag dubblade)

Botten:

3 dl mandelmjöl

1 dl sesamfrön

2 ägg

3 tsk olivolja

1/2 tsk bakpulver

Salt, peppar

Timjan, oregano eller någon annan krydda är gott att ha i degen.

Tomatås

Riven ost

Valfri fyllning

Gör så här: 

1.Blanda ihop alla ingredienser  och tryck ut på en plåt med baklåtspapper. alt kavla ut men då måste du ha bakplåtspapper mellan för det fastnar lätt.

2. Grädda på 175 grader ca 12 min eller tills det fått färg.

3. Lägg sedan på det du önskar, börja med tomatsåsen (Ekologisk innehåller mindre socker) strö sedan på riven ost, vi hade mozarella. Sedan hade vi paprika, champinjoner som jag stekte lätt i kokosolja innan, parmaskinka, lite gorgonzolaost, små tomater och oregano och basilika.

4. Gratinera i ugnen på 220 grader tills osten smält.

Njut av en fantastisk pizza som man kan bjuda en kung på. Så god med mandelbotten istället för mjöl.

DSC_0324

DSC_2977

DSC_2982

DSC_2992

Har gjort en hårförlängning på salongen, är hemma och äter lite lunch och jobbar vid datorn en stund. Ska strax tillbaka för nästa hårförlängning. Igår hade jag ont i halsen, köpte coldzyme och åt massor med C-vitamin och D-vitamin.

Idag borta! Annars är det en hemsk månad för många som är sjuka. Hoppas ni har klarat er.

IMG_4663.JPG

Ni ser vilka favoritfärger jag även har på kläder ibland va, likadant som mitt färglösa hem, haha!

Vilken dag som helst kommer den stora mattan, denna som ligger under soffan var för liten, jag gillar när den går långt utanför soffan, tycker det ser mysigare ut. Den här ska istället in till sovrummet så jag tror det blir bra.

Snaketoppen finns här. 

Dags att sätta fart igen, kram på er

 

Kommentarer

Marica 3 år sen

Hej, vart har du köpt det fina soffbordet och tv-bänken?
Måste bara säga att du har väldigt bra smak !!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 år sen

Tack!

Det är artwood! kram Johanna (kolla deras hemsida,finns på många ställen)

Annette 4 år sen

Angående den “blöta” pizzabotten (fick inte till hur jag skulle svara på ditt svar Johanna:)) – javisst, har följt receptet ordentligt och gräddar botten innan och då blir den ju just knaprig och fin. Men tomatsåsen som breds på sedan (och som ju blir varm förstås) blöter upp den. Det är ju dock ett i-landsproblem känns det som. Kram!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Väldigt konstigt för det blir det inte på min?

Men är du nöjd ändå så gör det ju inget :)

kram kram

Moa 4 år sen

Använder ni “vanlig” värme 175 gr eller varmluft?

Moa 4 år sen

Ser jättegod ut, måste testa!

Lovisa 4 år sen

Hej! Jag funderar på att sätta in extensions till sommaren för första gången någonsin men vet ingenting om det. Vad är bäst? Kan man ha extensions utan att det sliter på ens vanliga hår? Hur sköter man det & kan man bada med det? Hur funkar det utomlands? Skulle bli jätte glad om du kunde ge mig lite svar!
Kram :)

Annette 4 år sen

Har testat att göra den här pizzan flera gånger och den är supergod! Dock blir den alltid “blöt” i botten av tomatsåsen. Den blir knaprig och god i kanterna, men resten av pizzabotten blir inte alls lika bra. Men, men… den är god i alla fall!:)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Jasså? Men förgräddar du botten? Det måste du göra, ca 12 min. Sedan på med fyllning och in i ugnen igen tills osten smält.

Kram!

Jennie 4 år sen

Du har en utav den bästa bloggen, snygga bilder och härlig inspiration. Ler åt just en stackars tjej som verkar va helt vilsen stackarn… härmar allt och alla i bloggvärlden, tycker synd om hennes son.

Svar på kommentaren:
katja 4 år sen

Det var ju omtänksamt av dig.

Josefin 4 år sen

Så fint vardagsrum!!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Tack!

Ingela Persson 4 år sen

Hej där,
Måste bara säga vilken kanon pizza måste göras……å du det där vardagsrummet är inte färglöst och inte du heller Detta är stil ni har så klart Kram till dig med :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Tack Ingela :) Kram

Angela 4 år sen

Måste testas! Jag och min man åt köttfärspajen och den var godare än “vanlig”. Vi gjorde tsatsiki till och det var sjukt gott. :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Vad roligt! Ja, det är så mycket godare än den andra med vitt mjöl… denna blir frasigare och det gör ju inget ;)

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Har ni en skön söndag? Vilken fin välgörenhetsmiddag på Lindholmen vi var på igår, ni kan se filmer på min instastorie, klicka på min profilbild på instagram kommer man dit. Johanna Toftby…

De godaste lussekatterna får man med extra mycket saffran och smör! Gör de extra fina med pärlsocker så har du de godaste lussebullarna till andra advent. Lisa-Marie önskade sig lussebullar till frukost…