ANNONS
Integritet på Tailsweep

Hemmagjord pizza med knaprig botten

/

Pizza med extra allt gjord på mandelbotten gjorde vi igår, ni som följer bloggen vet min passion för matlagning men också att jag gärna äter med ögat. Måste se läskande ut 😉 Vill inspirera er att laga vällagad god mat som kroppen mår bra av men som också ser inbjudande ut.
Gillar mat som man får en skön mättnadskänsla efter och inte blir hungrig av direkt när blodsockret åker jojo.
Hamburgare, pommes eller vanlig pizza klart att jag också äter någon gång ibland. Men inte på veckorna eller i onödan. Tycker inte det är värt det…Men äter jag har jag valt det och ingen ångest efter. Det fina med att träna mycket är ju att man stabiliserar mättnadskänslan, det är positivt tex om du varit sockerråtta som vänder om kosten att du också börjar träna för din hjärna vill fortfarande äta det onyttiga annars.
Varför inte laga en hemmagjord pizza med era barn om ni har sportlov? Gott efter en skön dag ute.Pizza med mandelbotten 2-3 port  (Jag dubblade)
Botten:
3 dl mandelmjöl
1 dl sesamfrön
2 ägg
3 tsk olivolja
1/2 tsk bakpulver
Salt, peppar
Timjan, oregano eller någon annan krydda är gott att ha i degen.
Tomatås
Riven ost
Valfri fyllning
Gör så här: 
1.Blanda ihop alla ingredienser  och tryck ut på en plåt med baklåtspapper. alt kavla ut men då måste du ha bakplåtspapper mellan för det fastnar lätt.
2. Grädda på 175 grader ca 12 min eller tills det fått färg.
3. Lägg sedan på det du önskar, börja med tomatsåsen (Ekologisk innehåller mindre socker) strö sedan på riven ost, vi hade mozarella. Sedan hade vi paprika, champinjoner som jag stekte lätt i kokosolja innan, parmaskinka, lite gorgonzolaost, små tomater och oregano och basilika.
4. Gratinera i ugnen på 220 grader tills osten smält.
Njut av en fantastisk pizza som man kan bjuda en kung på. Så god med mandelbotten istället för mjöl.

Har gjort en hårförlängning på salongen, är hemma och äter lite lunch och jobbar vid datorn en stund. Ska strax tillbaka för nästa hårförlängning. Igår hade jag ont i halsen, köpte coldzyme och åt massor med C-vitamin och D-vitamin.
Idag borta! Annars är det en hemsk månad för många som är sjuka. Hoppas ni har klarat er.


Ni ser vilka favoritfärger jag även har på kläder ibland va, likadant som mitt färglösa hem, haha!
Vilken dag som helst kommer den stora mattan, denna som ligger under soffan var för liten, jag gillar när den går långt utanför soffan, tycker det ser mysigare ut. Den här ska istället in till sovrummet så jag tror det blir bra.
Snaketoppen finns här. 
Dags att sätta fart igen, kram på er

19
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00