• 2016-02-19, 14:00
  • 6

Jag har fått flera mail om kycklinggrytan med kokos och ingefära, det är så roligt att ni gillar maten och mina middagstips här inne. Tycker ni om lite hetta ihop med kokos måste ni göra detta. Vi älskar den!

DSC_0528-980x651

Enkelt till fredagsmyset för det är bara att svänga ihop, låt koka en stund sedan klart. Jag har inget emot att stå i köket länge, det är bland det bästa jag vet att laga mat! Men man behöver ju inte stå där hela kvällen dock. Lagar ni mycket mat med era barn? Visst är det kul att barnen/tonåringarna även får vara med och välja, erbjuda dom testa nya smaker och hjälpa till i köket. Även om dom kanske inte alltid vill men nåt får dom allt göra. ;)

DSC_0555-980x651

Servera med ris eller valfria tillbehör. Ingefära är även super nu i förkylningstider.

Chicken Thai med kokos 4 port 

3-4 kycklingfileér

3 dl grädde

1/2 burk creme fraiche

1 dl chilisås

1/2-1 dl Oystersås (står på thaihyllan)

1 röd paprika

1 gul paprika

1 liten purjolök

2 sk färsk riven ingefära el mer

1 tsk sambal oelek

2-3 vitlöksklyftor som du pressar

1 msk soja

1 tsk mango chutney

2 msk kokosflingor

Salt och peppar

Gör så här: 

Stek kycklingfileérna hela i olja ca 10 min, salta och peppra. Ta ur dom från pannan, låt dom vila. Skär sedan i lagom stora bitar.

Skär grönsakerna eller strimla. Fräs snabbt i olja, salt och peppar ihop med vitlöken. Lägg i kycklingbitarna och resten av ingredienserna, sist kokos och ingefära. Låt koka på svag värme så smakerna sätter sig och det tjocknar. Låt grytan gärna stå en liten stund, värm sedan på tex under tiden du gör tillbehören. Smakerna kommer fram mer.

Bon apetit!

DSC_0536-980x651

2016-02-19 Recept

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar Vilken sommarvärme! Jag och Lisa-Marie har varit ute på en runda med Lucy, hon badar och går i vatten så fort vi hittar en bäck. Svalka av sig är skönt.…