• 2016-02-24, 23:58
  • 17

Jag har student snart, ni som också har eller haft vet vad det innebär. 100 dagars! Stavas FEST. Orolig mamma. Orolig för allt. ALLT. ALLT!  Mer om det längre ner, först lite färg.

IMG_5505.JPG

Skomakarens barn heter det. Men så skönt att luta sig tillbaka i frisörstolen,  få det färgat och bara sitta helt knäpptyst och koppla av medan någon färgar och håller på. Love it. ;-)

Sånt hinner vi inte med, nä jag är inte bitter inte! Ändå har jag en dotter som är frisör, men vi hinner inte med våra hår helt enkelt. Skjuter alltid upp det, nä vi tar det i morgon för man orkar typ inte ens tänka tanken på att färga när man stått med andra hela dan.

IMG_5504.JPG

Två månader sedan, jag har en mörk utväxt som jag ljusar upp, sedan lägger jag även på lite färg på mina svarta bryn som jag också ljusar upp.

Dom är verkligen kolsvarta och jag gillar det inte! Tycker det ser för hårt ut, gillar med varm brun så det blir mjukare till ansiktet. Typ så här.

IMG_5503.JPG

Ska visa er i morgon.

Vi har tänt massa ljus, myst och bara tagit det lugnt. Älskar skrota hemma, sitter i soffan, grejar, puffar kuddar ;) småpratar med tjejerna om hur dagen varit, jobbar lite vid datorn och får undan lite tvätt. Plockar, tycker alltid det finns något att plocka med. Hur gör dom som har 10 barn hemma? Blundar för allt kaos? Jag hade inte överlevt tror jag. Beundrar dom. Får panik om det är rörigt och tvättar snart ihjäl mig, även fast tjejerna tvättar också.

DSC_0809

DSC_0803

Jag gör av med hysterisk mycket ljus. Vart hittar jag billiga men bra kvalite?

DSC_0806

Älskar den megahöga vasen med blomman jag fick av mamma, hon vet vad jag tycker om. <3

DSC_0794-2

L-M satt på ovanvåningen med sina tjejkomisar och jag och Marilyn kollade mästerkocken. Tog fram några ostar men dom var inte roliga trots några var köpta igår…. skulle lätt kunna ta bilen och åka tillbaka och klaga men hur störd verkar man inte då kl 21 liksom.. TRIST när mat är dåligt man köper. Sist åkte jag med två ruttna avocado, ekologiska… dyra…. men känner mig verkligen som en gnällkärring.

DSC_0048

.DSC_0039

Nya vita tulpaner, älskar vita blommor. Tänk att det ska vara så svårt med färg här hemma, även på blommor… tycker om svagt rosa men helst vitt. Jo! Om Janne kommer med blommor som är röda eller rosa gillar jag. Konstigt va ;) men det är en helt annan grej. Kärlek <3

IMG_5431.JPG

Skippade gymmet idag, kunde inte låta bli att ge mig ut på en runda i solen. Hur underbart som helst! Bra för alla som är sjuka att våren kommer snart, man behöver mer ljus och mer vitaminer. VRÄK i er grönsaker och extra vitaminer…..

Sedan det där med studenten…..

I dag är det 100 dagars! Min dotter har blivit stor, jag har nog inte fattat det än. Myndig, körkort och “gör som hon vill” eget ansvar. Men en mamma som är konstant orolig mer än någonsin. GAAAAAAAA vad jobbigt det är alltså dessa band man har med sin barn men som man måste släppa… hon är skötsam och duktig men ändå. Jag har inte vant mig ännu. Så rädd att något händer, så rädd att någon idiot gör något, rövar bort, häller något i glaset… ni vet…. allt det där man är orolig för. Klump i magen..

Ni som har treåringar som är jobbiga, det är ingenting! Men då är man ju i den bubblan…

DSC_0034

Hon lockade håret fint inför kvällens stora fest! Vill bara snosa in näsan och gosa istället för att hon ska ge sig ut och festa. Haha! Nu skäms hon ihjäl om hon läser detta.

Här är gänget som har varit hemma ikväll, goa tjejer som går i hennes klass och Alma som är en utav hennes bästa vänner sedan många år.

Temat för 100 dagar till studenten kanske ni se? “yrke”!

DSC_0810

Ni som har 18-åringar och äldre. Visst är det en jobbig tid när man försöker vänja sig…. förra året när hon var 17,5 och skulle iväg till Cypern åkte jag också dit liksom för att “finnas”. Det går ju inte direkt nu…. man får bara luta sig tillbaka och finnas ändå.  Finnas, stötta, fostra (jo det får man ett bra tag till ;) Visa dom, inspirera, vägleda, peppa.

Även om jag sliter mitt hår ibland är jag glad att dom bor här, jag vet att många har varannan vecka för att föräldrarna ska få lika mycket, men vi har valt att barnen bor på ett ställe. Inte flänga och fara mellan två hem. Deras pappa finns 10 minuter bort och inget konstigt, så har vi haft det sedan dom var 4 och 6 sedan vi gick isär. Han träffar dom mycket ändå. Ibland kan han få nåt sms att jag typ ger upp, haha. Mitt största problem som mamma är tålamod och tjat. Inget jag skryter med direkt..

I kväll är dom på party med massor med studenter för att fira det är 100 dagar kvar! Nu kommer en ny fas, jag har ju precis vant mig vid att hon blivit myndig och tog körkort… Ska planera stundent.  Hjälp 

Titta vad fina saker från studentmossainline.se Blev rörd när hon tog upp mössan och allt som låg i lådan.

DSC_0775

DSC_0778-2

3 Juni smäller det, då firar hon en utav sina största dagar i livet! Vem minns inte sin stundent? Fira att man klarat skolan, kämpat och fått sina betyg, orkat alla år. Den bästa dagen i sitt liv. Jag ska göra allt för att den ska bli fantastisk!

Nu ska jag krypa ner, sover apdåligt när dom är ute… men slumrar nog. Blev ett längre inlägg än vad jag tänkt… men jag gillar att sitta och skriva till er här inne när vi kan dela med oss av livet.

Kram och god natt

 

 

2016-02-24 Johanna Toftby

Kommentarer

A 4 år sen

Hej Johanna! Minns du vilken kul studentdag vi hade? Fin blogg du har!
Kram från en gammal klasskompis

Susanne 4 år sen

De bästa och billigaste ljusen finns på IKEA i alla dess former. Tro mig, jag har prövat allt och eldar också ett par “dussin” i veckan… Deras värmeljus brinner också längst och ger finast låga. Köp dock inga doftvärmeljus.

carina H 4 år sen

Sitter och tittar på ditt nya bord, men skulle du kunna visa lite mer av underredet? ser väldigt likt det jag tänkte köpa. Tack på förhand. Från en som letar efter bord till mitt kök.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Absolut! Kommer!
kram Johanna

Lena 4 år sen

Ja du, små barn små bekymmer, stora barn stora bekymmer <3 Jag har en dotter som blir 20 år i sommar och en son som blir 16 år i sommar. Min dotter har just nu kärleksbekymmer med en kille som sårat henne djupt. En kille som hela familjen tyckt jättemycket om så vi är så förvånade över hans beteende! Hon mår så klart dåligt nu och är chockad och ledsen. Jag önskar så att jag kunde ta över hennes sorg! Tycker så synd om henne. Men hon är en mogen och klok tjej så det kommer att bli bra men jag som mamma vill bara blåsa och sätta på ett plåster och så blir allt bra igen. Kram och tack för en bra blogg.

Lena 4 år sen

Jag drog igenkännande på munnen när jag läste ditt inlägg. Jag har också en fin tjej som tar studenten i år. Brorsan för två år sen. Har knappt hämtat mig från oron när han var på studentresa(allt gick bra). Nu är det dags igen. Ännu mer oro. Sover inte heller när de är ute.
Samtidigt ser jag framemot att fixa ett festligt firande på studentdagen. Hon är värd det efter allt slit. Tar gärna emot tips och förslag.

Marie 4 år sen

Hej fina Johanna! Jaa du, det är en ständig oro när man inte är med dom hela tiden (men hur skulle det se ut?) ;-) Jag har en son som fylket 26 i år och en dotter som fyller 23 i år..minns såväl när sonen och en kompis skulle till Turkiet första ggn!! Vi hade sån tur att min mamma reste med ett sällskap samma resa men annat hotell, kändes himla tryggt att veta! Studenten är en mysig dag både för barnen och föräldrar, så du har ngt att se fram emot! Ha’ det bäst, det är så kul att följa din blogg! Kram

Babsan 4 år sen

Barn är barn alltid. Oron finns alltid att något ska hända dem. Stora som små. Föräldraskap är glädje oro och kärlek. Du är en klok mamma som låter dina flickor vara med om hushåll och delaktiga i hemmet. Studenten är en kostsam historia numera tyvärr.Jag vet!!!!!!

Ewa-Marie 4 år sen

Så bra inlägg! Känner igen mig så väl.
Har gått igenom det här med studenten mm, men kände exakt som dig!
Oro, ångest mm, man tror man ska bli galen!! Det kommer att gå bra!
Själv har jag min dotter i Dubai sedan sex år tillbaka- jag lovar dig att jag alltid oroar mig för att ngt ska hända- usch!!
Men visst är det underbart och viktigt att ha en bra relation till sina älskade barn -fantastiskt!
Önskar dig en bra dag!

AnnaE 4 år sen

Hej!
Vio ljusfabrik i Vedum har bra kvalité på sina ljus. Och priset är helt okej också. Dom finns på Facebook och har även en hemsida. Jag vet att dom brukar vara på Formex . :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

ÅH! Tack, måste kolla!

Annelie 4 år sen

Kära du….! Vi har två barn, 20 & 22 år, så studentfasen har vi gått igenom. Det gick hur bra som helst, tack o lov.
Du verkar vara en så förståndig, mogen och ansvarstagande förälder och dina döttrar verkar vara hur fina som helst, så det kommer gå jättebra för er med!
Dock, jag känner nästan konstant oro, för stort och smått, och som den förra Anneli skrev, det är en del av föräldraskapet.
Om jag ska komma med ett råd så är det detta: Tala om för din barn att vad som än händer, så “kom hem”!
Att veta att man alltid kan komma hem, oavsett vad som hänt, är en trygghet för barnen.
Ha nu en underbar tid med flickorna ! Kram Annelie

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Tack snälla du!

Jag har/är varit ganska hård i fostran men är också en hönsmamma som oroar mig… kanske för att dom bor här på heltid… dom tar alltid ansvar och hjälper till här hemma med allt.
Dom vet att dom kan ringa precis när som helst om precis vad som helst. ALLTID oavsett. <3

Den där klumpen i magen får man nog alltid dras med, haha!

kram och tack för din kommentar

JeanetteR 4 år sen

Vilket fint inlägg! Jag förstår känslan precis.Min dotter på snart 16år bor hos mig jämt numera med allt vad det innebär.Mest är det härligt men visst finns det stunder då det mest känns som tjat om allt.Småbarns åren fick man inte sova och nu går det inte heller att sova ordentligt när hon är iväg ute nånstans…Men tiden går så fort så snart bor man inte under samma tak längre (hemska tanke) så det gäller att passa på och snosa och pussa på dem<3 Det märks att du gillar att skriva på din blogg.Alltid inlägg med tips och kvalite'. Kram

Anneli 4 år sen

Vet du, min “lilla” dotter fyller 30 i år och jag kan fortfarande sova dåligt efter att hon ringer och berättar någonting tråkigt, helt naturlig reaktion enligt mig, så bara att vänja sig.
Det går aldrig över, men annars vore man väl inte mamma…

Margareta 4 år sen

Hej söta du. Härligt att du visar bilder på hur det ser ut även i vardagen. O inte bara när man är sminkad O fin. Väntar nu på att du även visar på lite smink O hur man sminkar. Margareta.

Margareta 4 år sen

Hej söta du. Härligt att du lägger upp bilder på dig själv. Sådant som vardagen är O inte bara när man är sminkad O fin. Ser fram imot när du skulle visa lite smink O hur du sminkar. Tack än en gång. Margareta

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar  I dessa tider är det viktigare än någonsin att ta vara på de små sakerna i tillvaron. Det som gör mig glad utan att egentligen vara någon stor grej. Här…

Innehåller annonslänkar  I dessa tider är det viktigare än någonsin att ta vara på de små sakerna i tillvaron. Det som gör mig glad utan att egentligen vara någon stor grej. Här…

Innehåller annonslänkar Solen skiner! Nu är nog värmen på väg, tror ni inte det? Vi ska ha 17 grader på måndag, tror ju nästan inte det är sant. Man måste njuta och…