• 2016-02-25, 12:00
  • 9

Detta gjorde jag häromdagen, dra mig baklänges vad gott! Köttfärs med ost, sedan lade jag lite lök och tomat i ett tortillabröd som jag vek ihop och stekte. Toppa dessa frasiga tortillaknyten med en grym guacamole.

DSC_0909

Tortilla med köttfärs och stark guacamole 

Stek köttfärs med egna kryddor: Svartpeppar, lökpulver, oregano, chili, paprika, spiskummin, vitlök.

En skvätt sweet chili, 1 pressad vitlök , stek allt och tillsatt en skvätt vatten.

Tomatsås: Jag kokar ihop lite krossade tomater i en gryta, tillsätter oregano, peppar och lite salt.

Hackad lök till tortillan

Guacamole: 

1 avocado

1 burk Creme fraiche

2 pressade vitlöksklyftor

salt

pressad lime

Mosa avocadon och rör ihop alla ingredienser.

Gör så här: 

Lägg köttfärsen på ett tortillabröd, lägg på lite tomatsås, hackad lök och ost. Vik ihop, stek i kokosfett i några minuter på medelvärme på varje sida. Då blir dom knapriga och goda. Pressa lite så dom fastnar i kanterna. Skär i bitar och servera med fräsch sallad och den goda guacamolen.

DSC_0862

DSC_0866

DSC_0883

Svårfotad rätt, men gaaalet gott!

DSC_0900

Glaset med vatten ser grumligt ut pga att jag pressat citron i vattnet. Dricker det varje dag, tror det hjälper till att hålla bacillerna borta och bra för phvärdet.

Dags att sätta fart här, idag jobbar jag några timmar på salongen, ska även bort till Gardintjänst och välja tyg till sovrummet. Kul! kommer nog gå på mattans färg där så det blir en röd tråd i rummet.

Sedan ner till Göteborg, är inbjuden till Gothia för en tjejkväll ihop med Frölunda indians, ska först lyssna på inspiration-hälsa och idrott, sedan blir det hockey i Scandinavium. Har bjudit med Michela, ska bli skoj att ses!

Kram på er

 

 

 

2016-02-25 Johanna Toftby, Recept

Kommentarer

Catrin 4 år sen

Tack för underbara recept!! :)

Sara 5 år sen

Grymt gott! Testade förra helgen!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Vad kul!!

Christina 5 år sen

Låter (och ser) fantastiskt gott ut. Har handlat ingredienserna i dag och ska bjuda det på min familj i morgon:-)
TACK för alla goda recept och tips o inspiration om allt möjligt i livet!!
Ha det Gott! Kram // Christina

Lotte 5 år sen

Vad är det på din kyl/frys? Är det vatten där fram eller är det något annat? Bubbel?
http://blogg.alltforforaldrar.se/lotte

Karin 5 år sen

Ser jättegott ut!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack!
Det var gaaaalet gott!! :)

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…