Grillad tonfisk med frästa grönsaker och wasabikräm


Heeeej på er!
Måste in och säga snabbt hej till er och tipsa om en gaaaaalet god fiskrätt vi gjorde igår. Jag har en förkärlek till tonfisk, det är så gott! Jag bjöd mina tjejkompisar på den här rätten för något år sedan, blev så sugen på det igår så vi åkte och köpte tonfisk. Kvantum i Skövde har en jättefin chark och är alltid nöjd. Marilyn var med kompisar så det var jag och L-M som hade en mysig middag här hemma. Idag har Janne kommit upp, vi har varit uppe på berget och åkt längdskidor. Vilket fantastiskt skidväder i strålande sol!
Här kommer middagstips om ni kanske vill bjuda på en god söndagmiddag.Tonfisk (Chili och lime marinad)  med frästa grönsaker och wasabikräm 
Tonfiskfiléer
Strimlade grönsaker (Vi hade paprika, morötter, sockerärtor, purjolök)
Marinad: Olja, vitlök, lite hackad färsk chili, pressad lime, salt och peppar
Sesamfrön
Soja
Wasabikräm
1 dl creme fraiche
1 msk wasabi
1 msk gräslök
1/2 tsk honung
1 vitlök
1 tsk ingefära
Salt och peppar
Låt stå i kylen så smakerna sätter sig
Gör så här:
Lägg fisken i marinaden en timma, det blir supergod smak! Gör såsen, ställ i kylen. Fräs grönsakerna snabbt i olja, sist tonfisken. Jag vänder den bara en minut på varje sida. Doppa fisken i sesamfrön runt om. Blir hur gott som helst.
En ljuvligt god och fräsch rätt!
Mysigt med tända ljus och färska blommor till helgen.


Inte nog med det, jag hade lite tonfisk över idag så vi åt det även till lunch efter skidåkning, hehe.Älskar tulpaner och doften från Eucalyptus! Passade så fint ihop med Annika Reinholds tavla. Vårkänslor!


Nu har vi bråttom,  är bortbjudna till goa vänner på middag och Mello ikväll, måste hoppa in i duschen.
Ha en riktigt mysig lördagkväll så hörs vi i morgon. Ska bli spännande att se vilka som går vidare ikväll!
Kram kram


Piff och puff, haha!

11
0

Grattis! Du vann en lyxhelg på Kung Carl i Stockholm!


WOW vad många som var med i tävlingen där man kunde vinna två nätter på mysiga Kung Carl i badkarsrummet deluxe. Man får välja valfri helg på hela året fre-sön! Vem vill inte vinna det, värde över 5000kr! Våren är på väg, det är ju underbart att ha en liten resa inplanerad. Hotellet ligger vid stureplan, mitt i smeten men ett lugnt och mysigt hotell. Älskar bo där!


Ni var väldigt många som tävlade och delade, jag uppskattar så mycket era kommentarer ska ni veta, det är fantastiskt kul att läsa alla.
Vi har en vinnare i tävlingen och STORT GRATTIS till:
Elisabet Andersson  (Mailar dig)
Vilket kanontillfälle!
Hittade till bloggen via Facebook.
Delat tävlingsinlägget på min Facebook (Elisabet Andersson).
Gillat och delat Hotel Kung Carls Facebooksida.
Skulle vilja bjuda min älskade mamma på en helg i Stockholm då vi båda älskar staden och bor långt ifrån. Vi har pratat om att åka dit sååå länge nu, men kommer liksom aldrig iväg. Den här vinstpotten skulle få oss att göra slag i saken!
Mamma har myelom – en cancerform – och har blivit stamcellstransplanterad. Nu efter detta mår hon lite bättre och fyller 75 jämna och firar samtidigt guldbröllop. Min 40-årsdag sammanfaller också med detta. Vore verkligen skamligt om vi inte firade!! Vi är i allmänhet väldigt dåliga på att unna oss själva saker i vår familj … När jag upptäckte denna fantastiska tävling kände jag av hur utled jag är på just det … Att vi behöver komma hemifrån och uppleva något nytt är ett riktigt understatement. Hur grymt vore det inte om vi två fick ta del av nya intryck och glömma tråkigheterna med mammas sjukdom ett tag?!
VIP-resa till Stockholm – häftigast i världen
Johanna Toftby gör alltid fest utav färden.
Badkarsrum på Kung Carl – lyxigt på alla vis
för två livsnjutare i Sveriges shoppingparadis!
GRATTIS än en gång, jag hoppas ni får en helt underbar helg du och din mamma. Hälsa henne så mycket från mig med en stor kram. Hotellet kommer ta hand om er på bästa sätt.
Ni andra, missa inte nästa tävling med ny chans att vinna hotellrum alldeles strax!
Kram!

I samarbete med hotell Kung Carl 


10
0

Frölunda Indians och tjej-Afterwork på Gothia Towers


Välkommen fredaaaag! Solen skiner i Göteborg, jag har precis varit ute på en rask pw före frukost, skönt att få ljuset i ansiktet. Underbart att våren är på väg även om det är kallt.
Hur mår ni? Vad kul att ni gillar tävlingarna, jag hinner knappt avsluta den med Blueco förrän nästa kommer. Hotelltävling snart igen jag tror ni kommer gilla.
Igår var jag inbjuden till ett trevligt tjejevent på Gothia Towers tillsammans med Frölunda indians. Vi var runt 100 tjejer som minglade och blev bjudna på lite bubbel och snittar, fick lyssna på intressanta personer som pratade om allt från hälsa och träning till choklad.
Vi samlades först på en AW och mingel på Gothia sedan gick vi över till Scandinavium för att kolla på matchen mellan Frölunda-Malmö som slutade med 4-1!
Min väninna Michela var med, tack för en mysig kväll. Ska visa er otroligt fina kläder hon hade med som jag beställt, bland annat skinnjackan från Don vanquisher. To die for…. hon har grymma märken i sin butik. 


Härliga tjejer berättar om hur det är att leva som fru/partner till en professionell idrottsman.


Vi fick också lyssna på en hälsopedagog.


I goodiebagen låg det bland annat Berzeli choklad. Fantastiskt goda praliner.
På Gothia sprang vi även på dessa snyggingar, lika bra idag som för 20 år sedan. Rydell & Qvick! Malin hade en ljuvlig top på sig.
Inte fy skam att få lyssna på självaste Joel Lundqvist som är Frölundas lagkapten där alla också fick ställa frågor. Han hade en liten spelpaus, laddar inför slutspel så han var inte med på matchen mot Malmö. Till och med jag som inte kan supermycket vågar säga att Joel är en utav dom bästa i hela SHL.


Respekt till framgångsrika idrottare. Jag är alltid lika imponerad, man förstår men ändå inte förstår vilket galet slit dom lägger ner. Om ni inte är idrottsintresserade kan jag tala om att han är tvillingbror med Henke Lundqvist, han vet ni nog vem det är. 😉
Bild lånad från GP. 

Janne var förstås också på matchen, här med Alex som är en utav våra vänner och även leverantör.


Klicka på bilderna för att förstora.

BILD 0/0

5
0