• 2016-02-27, 18:36
  • 11

Heeeej på er!

Måste in och säga snabbt hej till er och tipsa om en gaaaaalet god fiskrätt vi gjorde igår. Jag har en förkärlek till tonfisk, det är så gott! Jag bjöd mina tjejkompisar på den här rätten för något år sedan, blev så sugen på det igår så vi åkte och köpte tonfisk. Kvantum i Skövde har en jättefin chark och är alltid nöjd. Marilyn var med kompisar så det var jag och L-M som hade en mysig middag här hemma. Idag har Janne kommit upp, vi har varit uppe på berget och åkt längdskidor. Vilket fantastiskt skidväder i strålande sol!

Här kommer middagstips om ni kanske vill bjuda på en god söndagmiddag.

DSC_0294

DSC_0295

Tonfisk (Chili och lime marinad)  med frästa grönsaker och wasabikräm 

Tonfiskfiléer

Strimlade grönsaker (Vi hade paprika, morötter, sockerärtor, purjolök)

Marinad: Olja, vitlök, lite hackad färsk chili, pressad lime, salt och peppar

Sesamfrön

Soja

Wasabikräm

1 dl creme fraiche

1 msk wasabi

1 msk gräslök

1/2 tsk honung

1 vitlök

1 tsk ingefära

Salt och peppar

Låt stå i kylen så smakerna sätter sig

Gör så här:

Lägg fisken i marinaden en timma, det blir supergod smak! Gör såsen, ställ i kylen. Fräs grönsakerna snabbt i olja, sist tonfisken. Jag vänder den bara en minut på varje sida. Doppa fisken i sesamfrön runt om. Blir hur gott som helst.

En ljuvligt god och fräsch rätt!

DSC_0309

DSC_0327

DSC_0276-2

Mysigt med tända ljus och färska blommor till helgen.

DSC_0358

Inte nog med det, jag hade lite tonfisk över idag så vi åt det även till lunch efter skidåkning, hehe.

DSC_0401

DSC_0387

Älskar tulpaner och doften från Eucalyptus! Passade så fint ihop med Annika Reinholds tavla. Vårkänslor!

DSC_0381

Nu har vi bråttom,  är bortbjudna till goa vänner på middag och Mello ikväll, måste hoppa in i duschen.

Ha en riktigt mysig lördagkväll så hörs vi i morgon. Ska bli spännande att se vilka som går vidare ikväll!

Kram kram

IMG_5869.JPG

IMG_5865.JPGPiff och puff, haha!

 

2016-02-27 Johanna Toftby, Recept

Kommentarer

Sanna 5 år sen

Hej Johanna!
Du har ju bra koll på Göteborg och fina restauranger! Pappa fyller 50 om ett par veckor och vi ska fira honom med en weekend i Göteborg, har du tips på någon bra restaurang där man kan äta gott på kvällen? Gärna en fin köttbit då det är hans favorit!
Kram!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Vad mysigt! Det finns massor med hörliga ställen. Gillar han kött tycker jag absolut du ska kolla upp “meat”. Ligger nästan längst upp vid Götaplatsen.
Googla upp restaurangen, den är riktigt bra och du får så fint kött med valfria tillbehör. (det gillar jag!)
Helt klart mitt bästa tips om han gillar den typen av mat. Ett litet finare ställe som jag tycker passar när man ska fira någon.

Annars är ju Farellis också riktigt mysigt.

Ha en riktigt trevlig helg i vackra Göteborg! Kram Johanna

LInda 5 år sen

Så snyggt!!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack!

Anna 5 år sen

Tack för alla recept, du har så många bra tips. Proffsig blogg och det märks att du lägger ner mycket tid.
Kram Anna

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack! Bloggen tar mycket tid men det är ju också mitt arbete. Ett fantastiskt arbete :-)

kramar Johanna

Lotte 5 år sen

Så mysigt med skidåkning, här finns bara lite vitt här och där….
Åh, maten såg ruggigt god ut, wasabi är gott för det rensar upp i näsan hos en nässpraysberoende haha
http://blogg.alltforforaldrar.se/lotte

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack! Ja, det är underbart med längdskidor!
Exakt, haha! Snacka om att det rensar upp haha!

Eva A 5 år sen

Ser väldigt gott ut och så fint o mysigt du har det hemma, älskar när du visar inredning! Jaa snaart mello :) ska verkligen bli spännande att se. Ha en trevlig kväll!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack söta. Ja det är kul med inredning, jag älskar det!
Hoppas du har en skön söndag!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…