Grillad tonfisk med frästa grönsaker och wasabikräm
Heeeej på er!
Måste in och säga snabbt hej till er och tipsa om en gaaaaalet god fiskrätt vi gjorde igår. Jag har en förkärlek till tonfisk, det är så gott! Jag bjöd mina tjejkompisar på den här rätten för något år sedan, blev så sugen på det igår så vi åkte och köpte tonfisk. Kvantum i Skövde har en jättefin chark och är alltid nöjd. Marilyn var med kompisar så det var jag och L-M som hade en mysig middag här hemma. Idag har Janne kommit upp, vi har varit uppe på berget och åkt längdskidor. Vilket fantastiskt skidväder i strålande sol!
Här kommer middagstips om ni kanske vill bjuda på en god söndagmiddag.
Tonfisk (Chili och lime marinad) med frästa grönsaker och wasabikräm
Tonfiskfiléer
Strimlade grönsaker (Vi hade paprika, morötter, sockerärtor, purjolök)
Marinad: Olja, vitlök, lite hackad färsk chili, pressad lime, salt och peppar
Sesamfrön
Soja
Wasabikräm
1 dl creme fraiche
1 msk wasabi
1 msk gräslök
1/2 tsk honung
1 vitlök
1 tsk ingefära
Salt och peppar
Låt stå i kylen så smakerna sätter sig
Gör så här:
Lägg fisken i marinaden en timma, det blir supergod smak! Gör såsen, ställ i kylen. Fräs grönsakerna snabbt i olja, sist tonfisken. Jag vänder den bara en minut på varje sida. Doppa fisken i sesamfrön runt om. Blir hur gott som helst.
En ljuvligt god och fräsch rätt!
Mysigt med tända ljus och färska blommor till helgen.
Inte nog med det, jag hade lite tonfisk över idag så vi åt det även till lunch efter skidåkning, hehe.
Älskar tulpaner och doften från Eucalyptus! Passade så fint ihop med Annika Reinholds tavla. Vårkänslor!
Nu har vi bråttom, är bortbjudna till goa vänner på middag och Mello ikväll, måste hoppa in i duschen.
Ha en riktigt mysig lördagkväll så hörs vi i morgon. Ska bli spännande att se vilka som går vidare ikväll!
Kram kram
Piff och puff, haha!