ANNONS
Integritet på Tailsweep

Raw chokladbollar med lakrits

/


Hoppas ni har en fin dag! Men vad snö vi fått här, det vräker ner och värsta vintern har kommit tillbaka. Ja, ja det blir vår snart =) Idag har allt gått i ett, jag hade telefonmöte i morse, suttit med tusen mail så träningen fick bli hemma i vardagsrummet. Alltid bra att ha några vikter hemma så man kan köra intensivt en halvtimma. Ska tipsa er om några bra övningar!
Igår bakade jag dessa godingar ni bara måste testa.
Blir jag sötsugen kan jag ibland slänga ihop några rawchokladbollar, det blir liksom inte lika sött och triggar heller inte igång att äta mer…  Gott, nyttigare och trevligt att bjuda på något ”raw” som många är ganska intresserade av just nu.
Chokladbollar kan man variera i oändlighet, den här gången testade jag med lakrits (ÄLSKAR LAKRITS) och havssalt.
Dom blev sååååå goda!Recept: ca 15 chokladbollar 
12 st Dadlar, färska urkärnade i (lösvikt är så mycket godare).
1 dl mandelmjöl
1/2 dl hackade mandlar
1/2 dl hackade hasselnötter
1-2msk kokosolja
2 msk kakao
Nypa vaniljpulver, inte socker
1 tsk lakritspulver, smaka av och känn vad just du gillar om du vill ha mer eller mindre.
Mixa samman allt i en mixer. Jag kör oftast med en stavmixer sedan knådar med händerna eller slev.
Rulla till bollar, jag tryckte till dom något. Värm sedan choklad i vattenbad och ringla över. Strö lite havssalt- Sedan in i kylen.
Njut!Jag ringlar lite choklad över, behöver inte vara massor.
Gillar ni chokladbollar? (Eller dessa blev mer platta små barsbitar) Vem gör inte det?! Testa gärna dessa som är raw, ni kommer bli förvånade hur gott det är!
Nu ska jag göra ordning mig, snart kommer en nära vän hem och hälsar på. Ska bli mysigt, vi har inte träffast på länge.
Kram!


17

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00