Hoppas ni har en fin dag! Men vad snö vi fått här, det vräker ner och värsta vintern har kommit tillbaka. Ja, ja det blir vår snart =) Idag har allt gått i ett, jag hade telefonmöte i morse, suttit med tusen mail så träningen fick bli hemma i vardagsrummet. Alltid bra att ha några vikter hemma så man kan köra intensivt en halvtimma. Ska tipsa er om några bra övningar!
Igår bakade jag dessa godingar ni bara måste testa.
Blir jag sötsugen kan jag ibland slänga ihop några rawchokladbollar, det blir liksom inte lika sött och triggar heller inte igång att äta mer… Gott, nyttigare och trevligt att bjuda på något “raw” som många är ganska intresserade av just nu.
Chokladbollar kan man variera i oändlighet, den här gången testade jag med lakrits (ÄLSKAR LAKRITS) och havssalt.
Dom blev sååååå goda!
Recept: ca 15 chokladbollar
12 st Dadlar, färska urkärnade i (lösvikt är så mycket godare).
1 dl mandelmjöl
1/2 dl hackade mandlar
1/2 dl hackade hasselnötter
1-2msk kokosolja
2 msk kakao
Nypa vaniljpulver, inte socker
1 tsk lakritspulver, smaka av och känn vad just du gillar om du vill ha mer eller mindre.
Mixa samman allt i en mixer. Jag kör oftast med en stavmixer sedan knådar med händerna eller slev.
Rulla till bollar, jag tryckte till dom något. Värm sedan choklad i vattenbad och ringla över. Strö lite havssalt- Sedan in i kylen.
Njut!
Gillar ni chokladbollar? (Eller dessa blev mer platta små barsbitar) Vem gör inte det?! Testa gärna dessa som är raw, ni kommer bli förvånade hur gott det är!
Nu ska jag göra ordning mig, snart kommer en nära vän hem och hälsar på. Ska bli mysigt, vi har inte träffast på länge.
Kram!
Hej!
Gjorde dom precis och dom var riktigt goda så blir nog 1 sats till innan helgen är slut!
Och så gjorde jag rawfood tårtan med hallon och blåbär förra veckan och den var kanon god! :)
Kram Johanna
Tack snälla för alla fantastiskt “braiga” tips! Nu är jag på gång….nyttigt ska det bli och magen ska bort :) Kram
Hej. Tack för ett bra recept! Måste testa. Tänkte kolla om du har kokosolja med kokossmak eller naturell?
Kul!
Kallpressad naturell!
De ser gudomligt goda ut! Men är de verkligen raw om chokladen utanpå är smält i vattenbad?
Absolut! Smälter långsamt på låg värme, inget är bakat eller hög temperatur.
Sjukt goda!
Ser fantastiskt ut!
Visst borde det funka att utesluta hasselnötter (allergisk) och ta 1/2 dl mandel till? Eller kanske byta ut hasselnötter mot nåt frö?
Mvh/Cecilia
Absolut! Man tar det man vill :)
Så goda!
Ser kanon-gott ut! Vad använder du för lakritspulver? Har testat ett men tyckte inte det lyckades så bra… Älskar också lakrits!
Tack! Dom var galet goda!
Jag har Kung Markattas, tycker det är super!
Kram Johanna
Tack för dina recept! Alltid lika snygga och proffsiga. Ser gott ut!
Tack snälla, jag älskar greja i köket och dela med mig.
Du måste testa att göra egen choklad på kakaosmör, raw kakao och valfri sötning. Jag kör agave. Känns nästan nyttigt. Perfekt att doppa sina bars i, göra chokladkakor toppat m bär och nötter eller doppa frusen frukt i. Supergott! Tack för en inspirerande blogg. Har läst varje dag säkert i 2 år men brukar aldrig kommentera – så hej Johanna :-)
Jag har gjort det! Blev supergott! Agave är ju socker men betydligt bättre än vita sockret förstås.
Tack för att du följer bloggen, roligt när ni skriver =)
kram!
ser riktigt gott ut
Det var supermums :)