Salmasashimi med ingefärssoja och wasabikräm


God morgon söndag! Tittar ni på Vasaloppet? Vid 08 satt jag redo, haha! Det är tradition att alltid ha på TV och följa alla, hejar på Bingo Rimér! Har sett starten några gånger och det är ju helt bananas! Vilken kö, man känner energin genom rutan hur alla vill iväg.
Det har varit en lugn och skön helg, efter den migränattacken så ska man vara snäll mot kroppen, det mesta försvann efter yogan men det satt liksom kvar som en spänningshuvudvärk. Vi har tränat (då försvann ännu mer) och ätit god mat. Fisk hela helgen och varken kött eller alkohol. Känns bra speciellt efter man tränat.
Vill tipsa er om Salmalaxen jag gjorde i fredags. Gillar ni Sashimi? Jag ÄLSKAR!


Alltså huuuuuur gott?! Man ska inte underskatta hemmagjord Sashimi. Jag fick inspiration från Kristins Kasperssons trevliga bok, Good Food (Glutenfritt och mycket grönt) Köp den!
Ska man äta rå lax behöver det vara Salmalax helst, den är lyxigt god. Men vanlig funkar men se till att den är riktigt färsk. Jag skar tunna skivor, hade även avocado. Strödde vallmöfrön och rostade sesamfrön.
Wasabikräm (Den jag har till tonfisk)
Ingefärssoja:
Soja Tamarisoja (Jag har Reneé  voltaire), 1 msk riven ingefära, lite honung, limesaft
Ingefära och Wasabi också förstås
Njut!Gillar ni rå fisk? Jag tycker det är så gott, gillar Sashimi mer än sushi för riset känns onödigt på något sätt.
Vill åka Vasaloppet någon gång, långt men det är så kul med lopp.


Ha en fin söndag, vi ska göra ordning oss för att åka upp till Billingehus vid 11 som har premiär för deras Lyxbrunch idag. Måste hoppa in i duschen men vi hörs snart.
Kram!

9
0

Vinn en outfit värde 3000kr från La Vendetta Clothing!


Vad passar bättre en lördagkväll än en tävling där du kan vinna en läcker topp, Champage Chic, snygga jeans och italienska sneakers från La vendetta Clothing?! En person vinner denna italienska outfit, Michela har så fina kläder i sin webbshop.
En utav mina favoritoutfit helt klart är slitna jeans och en topp, funkar till både fest och vardag. Snygga sneakers till vardag och sätt ett par klackar så är du dressad. Älskar! Jag älskar inte bara Janne som har italienska gener 😉Kolla dessa rosa! Visst är dom snygga? Glöm inte skriva era storlekar när ni tävlar.


(Dom rosa är dock inte med på bild när jag visar, Michela har precis fått in dom)


Vill ni vinna denna läckra outfit? (Sneakers Michel Kors, ingår ej)
Jeansen är Sexy Woman , märket på toppen är italienska Ink och rosa underbara sneakers från Superga.


För att vinna (till dig själv eller ge bort till någon!) Jeans, topp, sneakers värde ca 3000kr gör så här: 
*Skriv en kommentar varför just du vill vinna, kommentaren ska vara här på bloggen i detta inlägg. 
*Följ La vendetta Clothing på instagram HÄR: 
*Dela gärna detta inlägg. 
* Skriv även era storlekar på kläder och skor, Michela hjälper vinnaren så kläderna blir bra, ni behöver inte kolla på hemsidan vad ni kan välja, skriv vad ni brukar ha. 
Tävlingen pågår fram till nästa fredag 11/3 24.00 Vinnaren annonseras efteråt här på bloggen.
Lycka till! Den som vinner kommer älska vårkläderna =) Nu laddar vi för Mellon!

I samarbete med La vendetta Clothing 

152
0

Helvetesnatt med migrän


God morgon!
När jag skulle lägga mig igår kände jag att en kraftig huvudvärk var på väg. Tyvärr åt jag lite godis som jag är helt hundra på  triggade igång den ännu mer, som sedan blev migrän. Tog Sumatriptan men det hjälpte knappt. Hemsk natt! Hämtade Marilyn redan vid halv elva och även L-M hade jag kontakt med så det var lugnt, annars kan ju sånt trigga igång när man spänner sig.
Vid 03 trodde jag huvudet skulle explodera och man tror ju man ska dö! Till slut somnade jag av ren utmattning och när jag vaknade i morse vågade jag knappt känna efter. Ni vet känslan, man tänker ganska negativt, irriterad för att huvudvärken förstörde hela min natt, arg för att jag vaknade med smärta och arg för att den finns där. Arg för att den jävla smärtan förstör. Men dom tankarna gör allt bara värre förstås, lätt att man hamnar i en ond cirkel och kroppen blir ännu mer spänd.
Jag låg kvar i sängen och bestämde mig för att googla upp Migränyoga. Bilden ovan är lånad från Yogobe.com ”Yoga kan vara lika effektivt som migränmedicin säger Yogaläraren Per Söder”


Sagt och gjort. Jag klev upp, satte mig på golvet och gjorde migränyoga och meditation, övningar som man kan göra både akut, när man känner att det är på gång eller i förebyggande syfte. Eldandning. (Självklart förstås svårt i början men ju mer man tränar ju bättre blir man)


Det är vetenskapligt bevisat att yoga har effekt mot huvudvärk. Det ökar blodflödet till hjärnan, ger djup avslappning och avspänning vilket hjälper mot stress. Dessutom skapar det balans i kroppen, det finns så många fördelar som jag gillar! Att andas rätt är ju även bra för så mycket, immunförsvaret, stress, smärta, depression… listan är lång.
Har ni mediterat någon gång? Man går verkligen in i sig själv, fokuserar på andningen och man kan faktiskt visualisera bort huvudvärken.
Det gjorde jag idag med hjälp av en fantastik meditationsövning som jag hittade på Yogobe.com där Per Söder visar och gör övningen. Man gör den ”tillsammans”. Man tänker bort huvudvärken i bilder och ut genom kroppen. Jag hittade lugnet, andningen och tekniken med just djupandning kan vara svårt i början, men när man hittat den är det magiskt.

Vilket lugn han utger! När jag reste mig upp var attacken som var på väg igen borta. Hemska smärtan över pannan var borta, den hade försvunnit ur min kropp ner mot golvet. (Djupt, jag vet men det funkar.)  Jag kände mig glad, positiv och tänkte bara positiva tankar.
Det funkade. Visst är det heeeeelt fantastiskt?!


Nu känner jag bara att den ”har varit där” i pannan, men själva smärtan är borta. Det här blir en bra dag, det är bara jag som kan bestämma hur den blir. Jag tänker positiva tankar, försöker inte streta emot om smärtan kommer igen. Då vet jag hur jag ska andas och slappna av. Har vilat en stund efter som man ska, men nu ska vi äta frukost och ta tag i lördag. Jag har alltid tyckt om Yoga och Meditation men tränar tyvärr inte så ofta, nu ska jag lägga in det mer under veckorna i min vanliga träning.
Kram!

18
0