ANNONS
Integritet på Tailsweep

Het kycklinggryta med lime och kokos

/


Kyckling med kokos, lime och ingefära, krispiga grönsaker och lite kokosmjölk åt vi efter träningen i kväll. Eftersom det var ganska sent körde vi sallad till. Har ni gjort grytan? Ni måste göra den om ni gillar lite hetta, smakerna gifter sig, tjejerna älskar den!


Har skrivit recept tidigare men idag gjorde jag om den lite.

Het Kycklinggryta med lime och kokos 4 port 

 3-4 kycklingfileér
Knappt 1 burk kokosmjölk
1/2 burk creme fraiche
1 röd paprika
1 gul paprika
1 liten purjolök
1 msk färsk riven ingefära
1 tsk sambal oelek
2 pressade vitlöksklyftor
 1 msk soja
1 msk röd currypasta
2 msk kokosflingor
Salt och peppar
Hackade jordnötter

Gör så här: 

 Stek kycklingfileérna hela i koksolja ca 10 min, salta och peppra. Ta ur dom från pannan, låt dom vila. Skär sedan i lagom stora bitar.

 Strimla grönsakerna och  fräs snabbt i olja, salt och peppar ihop med vitlöken. Lägg i kycklingbitarna och resten av ingredienserna, sist kokos och ingefära. Låt koka på svag värme så smakerna sätter sig och det tjocknar. Servera med valfria tillbehör, ris är tex gott till eller sallad, blomkålsris eller nudlar.

Grytan har hetta, lime och kokos. Strö sist över lite hackade jordnötter. Jag gillar när det blir lite krispigt.

Mums!

 Lyxigt gott bubbelvatten drack vi till.
Hur går det för er med träningen? Jag försöker varva styrketräning och kondition under hela veckan. Har fått hjälp av en duktig tjej på gymmet som även tjejerna träffat. Även fast vi kan mycket kring kosten och ”äter rätt” så är det bra att få ännu mer tips, ibland blir man ”hemmablind” men även mer hjälp med träningen.

Jag gjorde en mätning i Januari, det ska bli roligt att se vad som hänt om några veckor. Jag går förstås inte på någon diet men vill får ännu mer tips kring träningen. Jag kör mer tyngre vikter nu, det förbränner bra efteråt och jag vill ha mer muskler. Sedan springer jag före frukost, ska testa köra cardio på tom mage och det går så bra!
PW hjälper inte mycket på mig längre även fast det alltid är skönt. Jag vill köra intervaller och ännu mer löpning. Sprang 8,6 km igår före frukost och hade jag haft mer tid och inte skulle med ett tåg skulle jag sprungit längre. Känn efter dagsformen. När du kommit igång, fått upp pulsen kommer du inte känna dig hungrig. Grym efterförbränning.  Den träningen kunde jag inte orka med när jag var större och hade blodsockeras jämt…. skakiga ben på en PW om jag inte hade ätit innan… galet. Hemskt att utsätta sig för att dra på sig tex diabetes och många andra sjukdomar om man inte sköter sig så bra man kan.
Efter löpning äter ”jag vad jag vill”, en smörgås eller gröt och ägg. Fördelen med tuffare cardio innan 😉 Då laddar jag med kolhydrater till styrketräning på kvällen. Jag har redan märkt resultat, det ska bli spännande att se vad som händer.


Efter nästan 9 km löpning på tom mage är kroppen redo för en god frukost och en ny dag.


Tomat =)
Gillar ni träningsinlägg där jag skriver mer tips, kanske vad ”jag har tränat idag”? Säg vad ni önskar! Jag tycker det är roligt att inspirera och peppa andra att komma igång eller om man kanske fastnat och inte riktigt kommer vidare. Älskar skriva om träning. Vi ska ta hand om våra kroppar. <3 Sitter även med ett inlägg med lite bilder från när jag var lite större, tips hur jag kom igång och vad jag gjorde för att hitta motivationen och sund balans. För det är inte enkelt… 6 kg man vill bli av med kan vara nog så jobbigt, eller att inte orka springa tex 1 km i sträck. Kontinuitet är A och O och det är även mycket mentalt.
STORT TACK för alla fina kommentarer om tavlan både här och på instagram. Jag har smsat med Annika, hon är så rörd och tacksam! Väldigt glad för allt fint ni skriver.
Nu ska jag krypa ner, skönt att komma isäng före halv tolv…
Kram!


33
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00